DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 30 april 2012

Haarlem


Afgelopen zaterdag ben ik naar Haarlem geweest. Ik wilde graag naar de Huis- en Tuinmarkt op de Dreef.  In eerste instantie zou ik met mijn beste  ‘brocante-vriendin’ gaan. Als het om brocante gaat snappen wij elkaar helemaal. Helaas, door een sterfgeval in haar familie kon ze niet gaan. Dochterlief dan? Och, zij moest werken van 9 tot 6. Daarna mijn moeder gebeld en zij had er wel oren naar. Maar toen het zaterdagochtend zo regende belde ze op, dat ze het toch niet zo zag zitten. Ze had natuurlijk gelijk en ik legde me erbij neer om dan maar niet te gaan. Ik draaide me nog eens om in bed en hoorde de regen op de ramen kletteren. Toen bood manlief aan om mee te gaan, hij zag natuurlijk mijn teleurstelling. Maar aangezien hij eigenlijk heel andere plannen had met zijn eigen hobby, vond ik dat onzin. Opeens dacht ik, waarom ga ik niet zelf, gewoon alleen? Als ik dan kleddernat regen of het koud krijg, of dat de markt op de Dreef misschien afgelast is, dan doe ik dat alleen mezelf aan. Om kwart voor tien zat ik in de auto met de ruitenwissers aan. Tegen elven reed ik de parkeergarage vlakbij de Dreef binnen.  “Gelukkig, er staan kramen, dus ik ben niet helemaal voor niets”. Toen ik naar buiten liep, waaide meteen mijn paraplu aan flarden. Fijn! Met een halve paraplu, door de stromende regen  en mezelf voor gek verklarend liep ik de markt op. Hmm, toch best leuk hier, zou Tamar van  ‘Wonen in Wit’ er staan? Ze was er! En wat een leuke kraam! En wat enig om haar ‘in het echt’ te ontmoeten. Vreemd , voor mijn gevoel kende ik haar wel  maar zij mij natuurlijk helemaal niet. We hebben een tijdje leuk staan kletsen. Ik heb zo’n onwijs gaaf kussen van haar gescoord. Binnenkort zal ik laten zien hoe het staat. Ook kocht ik twee schattige verzilverde schaaltjes die ook een plekje in huis hebben  gekregen.  Overigens haar vriendin, met wie Tamar samen stond, had ook mooie dingen te koop.
 Inmiddels was het droog en eigenlijk gewoon lekker weer. Niks aan het handje. Mijn kapotte plu kon ik weggooien en ik heb hem de rest van de dag niet meer nodig gehad. Op mijn gemak liep ik het centrum van Haarlem in. Wat is Haarlem een mooie stad, zo sfeervol! Ik had het erg naar mijn zin,  zo in m’n eentje. Al snel vond ik de Schagchelstraat, het tweede doel van deze dag. Ik was benieuwd naar de nieuwe winkel van  Verassend Goed en kwam niet bedrogen uit. De winkel is prachtig geworden.  Marianne ontving mij hartelijk. Daar ontmoette ik ook Hanneke van ‘Het liefste thuis’. We hebben gezellig met elkaar koffie gedronken en zitten kletsen.

Natuurlijk ben ik niet met lege handen weggegaan. Voor mijn schoonmoeders verjaardag kocht ik het kookboek van Jeanne d’Arc. Echt een goed boek met mooie foto’s en heerlijke recepten . Ik zou het zelf ook wel willen hebben maar voor mezelf kocht ik wat kleine dingetjes. Die laat ik later zien.
Ik had een hele fijne zaterdag en kom zeker nog eens terug in Haarlem en op de Dreef. Èn ik heb weer wat geleerd; als je iets graag wilt, moet je het gewoon gaan doen! Desnoods in je eentje.

Hartelijke groet,

vrijdag 27 april 2012

Kraamvisite


Er is een lief klein babymeisje geboren en dat betekent:
Op kraamvisite!

Ik vind het ontzettend leuk om met iets persoonlijk en zelfgemaakts aan te komen.

Meestal maak ik een naambordje. Als je daarmee begonnen bent, ik bedoel met naambordjes maken en geven, moet je  het bijna wel steeds doen want stilletjes verwachten de kersverse ouders het inmiddels al een beetje.

Ook heb ik, al zeg ik het  zelf ;-)
een schattig leuk zonnehoedje genaaid. Zo lief!

Een gaaf patroontje van de blog By Miek (klik)


Dus die zon mòet er wel aankomen!

Tot blogs maar weer....

maandag 23 april 2012

Sneeuwbal in de lente


Zo mooi! Onze sneeuwbal oftewel Viburnum staat  prachtig in de bloei. Jammer dat het zonnetje niet zo vaak doorkomt want dan lijken de witte bollen bijna licht te geven. Het is de eerste bloesem in ons tuintje. Voor mij is het pas echt lente als de sneeuwbal bloeit.

Om er ook binnen van te kunnen genieten heb ik wat takjes afgeknipt en in een vaasje gezet.  Nu geurt het binnen heerlijk naar  het voorjaar!Laat maar komen hoor, de lente, ikkanniewachten.

nog even, na donderdag wordt het geloof ik warmer èn zonniger

Fijne week!

vrijdag 20 april 2012

Och...


Hadden jullie dat nou ook in het begin? Ik bedoel, toen je net aan ’t bloggen was.
Dat je steeds ging kijken of er al reacties waren enzo ……
Ik vind het bloggen LEUK! En ik wil steeds maar kijken
of nieuwe berichtjes plaatsen.

Een fijn weekend toegewenst.

woensdag 18 april 2012

Nog meer grijs

O  ja! Ik had ook nog dit spiegeltje bewerkt met  de grijze verf. Ik kocht het ook op een rommelmarkt voor € 10,-- ofzo. Toch best duur,  tsja. Ik had in mijn hoofd om het wit te maken maar al doende koos ik toch voor French grey. Het was eigenlijk een goudkleurig trutspiegeltje maar na de metamorfose toch helemaal leuk!


De grijze krijtverf met wit geeft een beetje het effect van oud zink. Ik ben er verrukt van.
Na mijn eigen foto’s bekeken te hebben van de vorige post besloot ik het kleedje onder de kandelaar  te vervangen. Het linnenachtige kleedje dat er lag is wel een heel mooi, echt antiek, handgeborduurd kleedje maar kleurde eigenlijk niet zo mooi bij de kandelaar.

Nu ligt er een ‘gewoon’ wit servet met gehaakte rand.  Zo komt het grijs toch fijner uit.
Als compensatie een opgerold prachtig oud Frans servet met monogram. Het zijn de eerste letters van mijn doopnamen. Ik zag het op een vide grenier in Zuid-Frankrijk. Toen ik vertelde dat het mijn eigen letters waren, kreeg ik het cadeau van die aardige Franse dame.
Ik had ook kunnen kiezen voor helemaal geen servet of kleedje maar tijdens de laatste verjaardag hier,  serveerde ik glazen rode wijn op dit dienblad. Helaas heb ik daar een lelijke rode wijnvlek aan overgehouden en moet ik de bodem overschilderen. Of een kleedje eroverheen………… dus.
Fijne week verder

maandag 16 april 2012

Kandelaars

Ooit kocht ik bij de geweldige woonwinkel Kitsch en Kunst (klik) aan de Rotte in Rotterdam-Hillegersberg twee van deze Provenciaalse kandelaars.
Ik had thuis al zo’n koperen vijf-armige kandelaar staan, gekocht bij een kringloopwinkel. Je kent ze wel. Na verloop van tijd was hij lelijk zwart-groen geworden en ik was hem HELEMAAL zat.

Toen bedacht ik om deze om te toveren tot Franse kandelaar.  Ik kocht een proefpotje grijze krijtverf (French Grey van Annie Sloan) en verfde de kandelaar. Toen hij droog was, heb ik met een beetje witte verf  over de reliëfjes gewreven. En zie hier het resultaat! Nu mag deze kandelaar blijven. Hij is zelfs mijn FAVORIET geworden.
Op deze kleine koperen kandelaar heb ik het ook toegepast. Ook leuk(er) geworden.
Nu loop ik met een kwast grijze verf door het huis om te kijken wat nog meer in aanmerking komt.

Fijne week!


woensdag 11 april 2012

Pêches au Sirop


Vorige week was ik bij de Lidl. Ik kom er vooral om snoep, chips, koekjes en wc-papier in te slaan. De rest van de boodschappen haal ik liever van een bekend merk.  Maar vaak hebben ze bij de Lidl opeens leuke aparte dingen. Zoals deze grote pot met perziken. Ik heb de pot  gekocht  puur voor de leuk. Het staat  zo decoratief in de keuken.  Snel een linnen lapje geknipt voor om het  deksel,  touwtje erom  en ik ben weer blij.
Natuurlijk komt er een dag dat de pot toch aangebroken wordt en we de perziken gaan eten. Lekker met een bolletje vanille-ijs. 
Deze tinnen lepels kocht in een paar jaar geleden op een vide-grenier tijdens een vakantie in Frankrijk. Ze zijn echt heel oud en hebben zo'n mooie rustieke uitstraling. Gebruiken doe ik ze nooit. Ik kijk er alleen maar naar.
Groetjes,

zaterdag 7 april 2012

Fijne Paasdagen


Ik wil jullie heel fijne Paasdagen toewensen!

Zondag gaan wij naar de kerk om het feest van de Opstanding te vieren. 
‘Een voorgoed begonnen begin’.

Warme groet,
 
 

zondag 1 april 2012

Lentesfeer


In ons huis kun je altijd zien in welke tijd van het jaar we zitten. Door kleine dingetjes toe te voegen kun je al een sfeertje maken. Het is nu dus lente in huis!

Laatst kocht ik doosjes met kwarteleitjes bij de Action (goedkoop zeg!).  Met het lijmpistool heb ik een kransje geplakt.
Daarna ook een hart uitgeprobeerd op een framepje van metaaldraad. Wel leuk toch? Gewoon van die kleine dingetjes knutselen die vooral lekker snel klaar zijn. Dat vind ik nou leuk.

Goede zondag