DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 29 mei 2012

Amor Vincit Omnia

Afgelopen weekend waren we 25 jaar getrouwd.
Wat een zegen!
Blijdschap en dankbaarheid overheersen.
Dit ‘sign’ heb ik zelfgemaakt en bovenop de spiegel gezet.

‘Liefde overwint alles’
 Ons huis lijkt wel een bloemenzee. En wàt een kaarten stroomden er binnen!
Aanstaande zaterdag gaan we het vieren met onze kinderen en familie.

Fijne week

maandag 21 mei 2012

Rommelmarkt

Afgelopen zaterdag stond ik om kwart over negen bij het hek van een jaarlijkse rommelmarkt hier in de buurt. Een hele grote. Exact half tien, op het moment dat het carillon ging spelen gingen de hekken open en werd het op een rennen gezet. Ik probeer dan maar gewoon zo rustig mogelijk te blijven en  in één rechte lijn naar de curiosa-kramen te lopen, voortgedreven door de mensen om mij heen. Wat me bij deze rommelmarkt wel opvalt is dat niemand vervelend doet, ik bedoel geen geduw en getrek . Het is er altijd vreselijk druk maar ontzettend gezellig.

En ik ben heel leuk geslaagd .………..
Deze lijstjes ga ik nog wit maken....
Er werden ook bossen hortensia's verkocht. Moet je die kleur eens zien ....... ! Ze zijn wit met een waasje lavendel-lila, een beetje 'vintage-kleur',  ZO MOOI
De eenden wil ik wat met krijtverf gaan bewerken om ze matter te maken. Voorlopig staat er één alvast in de kast met een nummertje om zijn hals.
Ook kocht ik nog twee kruiken, een grote en een kleine
De rest laat ik jullie zien als het gepoetst is en een plekje heeft gekregen.

Een fijne week en geniet van het mooie weer!

donderdag 17 mei 2012

Boerderij Fair

Vanmorgen zijn we naar Emst gereden naar de BOERDERIJ FAIR van het blog Pollewop brocante. Het was best een eindje rijden bij ons vandaan maar dat was de moeite dubbel en dwars waard.

Het was SUPER! Alles was zo goed georganiseerd. Een parkeerplaats vlak naast de fair (gratis), een koffiehoek met allerlei lekkernijen en helemaal niet duur en geweldige kramen. Tjonge wat GEZELLIG.
Kijk maar eens
 
 
’s Middags hebben we nog een lange wandeling gemaakt door de Kroondomeinen. Wat was ik lang niet meer op de Veluwe geweest, ik was bijna vergeten dat het daar zo MOOI is.  Het weer werkte ook mee. Droog en zon.

Het was een heerlijke dag…

maandag 14 mei 2012

Zonnetje!


Eindelijk, het zonnetje brak de laatste dagen best vaak door. Heerlijk! Het voorjaarsgevoel begint nu echt te komen.
Ik ben weer bezig geweest met m'n nieuwe zilveren schaaltjes. Leuk om steeds wat anders mee te doen! Van vloeipapier (zat om een kaars die ik kocht) snel een roos gefabriceerd, beetje door de thee gehaald om van het ergste wit af te komen en met een antiek zakdoekje en parelsnoertje gestyled. Leuk voor weinig....
Ik kwam het op allerlei blogs al tegen; Fluitekruid. Dankzij het natte weer staan de bermen er vol mee. Dat is dan weer een voordeel van een nat voorjaar. 

Fluitekruid combineert  verassend leuk met hortensia. Hier in de buurt zit een kweker van snijhortensia’s. Vanaf zeker moment in het voorjaar staat er iedere dag een kar buiten waar je voor €1,-- een bosje kan meenemen, van wel vijf bollen. Ze zijn zo goedkoop omdat ze niet goed genoeg zijn voor de bloemenveiling. De stelen zijn bijvoorbeeld te kort of de bollen te klein of niet rond genoeg, eigenlijk afval. Mij maakt dat niet uit. Ik  ben lekker bezig geweest met de bloemetjes. Helemaal leuk als de zon de boeketjes doet sprankelen.

 Fijne week,

woensdag 9 mei 2012

Lelietje-der-Dalen

De Lelietjes-der-dalen in ons tuintje groeien en bloeien tierig. Het lijkt wel of er ieder jaar meer bij komen. Het is een echt lentebloempje. Ze worden daarom ook wel Meiklokje of Meiblommeke genoemd.
Maar buiten staan ze nu toch heel zielig te verregenen en kan ik helemaal niet van ze genieten. Ik heb er dus maar gauw een paar naar binnen gehaald. Heerlijk! Van die spierwitte bloempjes op de schouw. Daar word ik gewoon VROLIJKER van.
 
Het kleine vaasje waar ze in staan kocht ik ook in Haarlem. 
Bij 'Verassend Goed'.

Dag, dag….


maandag 7 mei 2012

Bought in Haarlem


Ik zou jullie nog laten zien wat ik in Haarlem gekocht heb. Ik liet in een vorig berichtje al weten dat ik naar de Huis- en Tuin markt op de Dreef was geweest. Natuurlijk voor de kraam van ‘Wonen in Wit’. Deze zag er superleuk uit, zo mooi gestyled, helemaal  ‘des Tamars’, zoals ik het van de blog kende.  Ik kocht een kussenhoes, zelfgemaakt door Tamar. Inmiddels ligt het te pronken op mijn bank.
Ik moest nog wel een vulling voor het kussen regelen. Meteen doe ik jullie wellicht een tip van de hand. Soms zit je weleens met een bepaalde maat kussen waarvoor niet direct een vulling voorhanden is. Dit 'probleem' kun je bijvoorbeeld ook hebben met brocante kussenslopen uit Frankrijk, die zijn vaak zo onwijs groot. Ook het kussen van Tamar heeft niet echt een standaard maat. Niet getreurd, koop een heel goedkoop (kinder)dekbed. Bij Ikea heb je er al een voor € 10,-- / € 15,-- (of  bij de Hema of de Action).

Optie 1: vouw het dekbek zo op dat het in je kussenhoes past. Klaar!

Optie 2 (iets meer werk): Knip een aantal keer de maat van het kussen uit het dekbed, leg deze lagen op elkaar en naai er een witkatoenen hoes omheen.Ook kocht ik twee schattige verzilverde schaaltjes. Echt van die schaaltjes die overal in huis wel leuk staan. Op elkaar gestapeld of gescheiden van elkaar. Ik ben er blij mee, bedankt Tamar!

Fijne week,

dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag


Toen de kinderen klein waren, was dit een heel drukke dag. De avond ervoor al met de lampionnenoptocht. Op de dag zelf moesten we dan vroeg op omdat ze meegingen met de optocht. Verkleed als piraat, prinses, indiaan of Pippi Langkous, ieder jaar als iemand anders. Daarna kwam de tijd van ‘op een kleedje zitten’, de kindervrijmarkt hier op dorp. Dan gingen we ècht vroeg op want je moest toch minstens om 6 uur ’s morgens op pad om een mooi plekje te bemachtigen.

Deze tijd is over. Zoonlief was met vrienden naar Amsterdam en dochterlief met haar vriendengroep hier op pad. Zij moest ook nog werken, ze werkt bij een ijssalon.  De ijsjes  vlogen over de toonbank, het was natuurlijk prachtig weer en superdruk op het dorp.
 
Ik zat om 7 uur op de fiets richting Rotterdam. Op veel plekken was er vrijmarkt. Helaas viel het een beetje tegen. De hoofdmoot  was veelal  tweedehands kinderkleding en speelgoed  en geen leuke oude huisraad. Toch heb ik wel iets gevonden. Bij elkaar heb ik € 5,50 uitgegeven. Dit is de ‘buit’:
Een houten kandelaar  in mijn favoriete kleur blauw, twee windlichtjes van armeluiszilver, twee kommetjes van Italiaanse makelij  en drie limonadeflessen die ik ga gebruiken voor zelfgemaakte limoncello of rabarbercello. Tsja, het is geen echt brocante maar  toch wel leuk.

 ’s Middags even tv gekeken naar de koningin in Rhenen en Veenendaal. Toen  samen  naar de moestuin gefietst om sla op te halen voor het eten. En  ’s avonds zijn we lekker een ijsje gaan kopen bij onze dochter.

Tot blogs weer!