DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 27 november 2012

Mooie foto's!!

Vorige week dinsdag fietste ik met een vriendin naar de Rotterdamse markt. Ik was er al een tijdje niet geweest maar telkens als ik daar rondloop, denk ik ‘waarom kom ik hier niet véél vaker?’ Heerlijk om over die markt te struinen en ‘cultuur te snuiven’.

Mijn vader hield er ook altijd zo van. Die ging bijna iedere zaterdag. Ook was hij  gek op de Rotterdamse haven waar hij vroeger gewerkt heeft. Daar kon hij over blìjven vertellen! Helaas is mijn vader zes jaar geleden gestorven.
Rotterdam voelt als  ‘mijn’ stad. Ik woon er niet -en dat zou ik eigenlijk ook niet willen-  maar ik voel me wel redelijk Rotterdamse. Ik ken er goed de weg, weet de leuke winkels, restaurants en buurten, zoals bijvoorbeeld Hillergersberg of Schiebroek (in beide buurten heb ik op school gezeten), of natuurlijk het uitgebreide centrum. En ik houd wel van de Rotterdamse mentaliteit van recht voor z’n raap.  
Een aantal jaar heb ik  op een kantoor aan de Blaak gewerkt, vlakbij het centrum, vlakbij de kubuswoningen en de markt.  Op dinsdagen ging ik in de lunchpauze graag even de markt op.

Zo, jullie weten weer iets meer over mij.
Terug naar dinsdag, ik was dus naar de markt voor groenten en fruit , helemaal niet duur joh, en ik heb organza gekocht om engelenvleugels te maken (eurootje de meter mevrouwtje).

Maar wat kun je je daar vergapen aan de hoeveelheid kramen en het aanbod. Bergen mango’s, avocado’s, bananen, limoenen, vis, kaas, vlees, bloemen en planten (oooh, die bloemenmarkt!), Turks brood, baklava, lokum (Turks fruit), Marokaanse koekjes, Surinaamse bakbananen, okra’s, kouseband. Uit welk land of cultuur je ook komt, je kunt er àl je boodschappen doen.
We zagen ook pepers en gedroogde bonen maar die heb ik nog van onze eigen moestuin. ‘K weet eigenlijk niet goed wat ik daarmee moet, je eet niet iedere dag rode pepers, althans ik niet…
Elma zei, dat die pepers wel héél fotogeniek zijn, zij bekijkt namelijk alles met een fotografen oog.

Op de terugweg hebben we geluncht bij ‘Het Kookpunt’, een fantastisch mooie kookwinkel aan het Zwaanshals/Zaagmolenkade. Er is daar een personeelskantine,  waar ook kookdemonstraties en – workshops worden gegeven. Op doordeweekse dagen kunnen voorbijgangers er voor € 2,50 meelunchen. En dan heb je echt wat lekkers hoor!
Thuis gekomen dacht ik weer aan de pepers en bonen. Meteen bracht ik een potje gedroogde kievitsbonen en wat rode pepers bij Elma (ze woont één straat verder).

Dit bedoel ik nou met ‘fotografen ogen’:
 Mooi hè! ?....

En deze dan?
Als je erop klikt, kun je hem beeldschermvullend zien

Soms lijkt een schilderij bijna op een foto.
Van deze foto denk je toch bijna dat het een schilderij is....?
Wil je nog meer zien, dan kun je kijken op haar flickr account :
Groeten,
Barry

maandag 26 november 2012

Ochten (2)

Nog even een blogpostje over de Seizoen & Stijl  ‘On Route’ dagen .

Sommigen  hebben hun fototoestel niet gebruikt  omdat ze daar toch wat moeite mee hadden of het  misschien te onbeleefd vonden.  Dit begrijp ik best.

Echter, ik heb wel  foto’s gemaakt maar telkens heb ik de gastheer en/of gastvrouw begroet en gevraagd of ik foto’s mòcht maken van hun huis. Dit was steeds geen enkel probleem, ze vonden het zelfs leuk. Anders hadden ze hun huizen niet opengesteld voor zoveel onbekenden of anders hadden ze wel een bordje opgehangen met ‘liever geen foto’s’ o.i.d. Toch?

Dit wilde ik graag even zeggen c.q. rechtzetten.  Ik maak nooit zomaar foto’s in winkels of huizen, vraag het altijd. Ik zet geen mensen op de foto, noem geen namen, adressen etc.
Maar nog even over de geweldige winkel Seizoen & Stijl. Natuurlijk kon ik niet met lege handen naar huis gaan.
Alleen al als dank heb ik er wat gekocht: Een bosje mimosa, bijeengebonden met touw, simpel maar zeer stijlvol. Ook een schattig klein maar stoer, landelijk boeketje met o.a. olijventakjes, hortensia,  gipskruid en een enkele roos.
Ze hadden leuke vaasjes, een hele verzameling
Ik heb één vaasje hiervan gekocht voor mijn zelfvervaardigde papieren rozen.

Ten slotte kreeg iedere bezoeker nog een leuke attentie in de vorm van een bosje franse steeneikbladeren.

Een toefje groen in huis doet veel. Ik ben er gewoon blij mee.
Aan het einde van de dag besloten we ook nog even naar Valburg te rijden, naar ‘De Potstal’. We hadden hier al zo vaak over gehoord en omdat we toch redelijk in de buurt waren…
Ik dacht, nog vol van alle landelijkheid van die dag en door de naam 'de Potstal', dat het  een winkel in een oude stal of schuur zou zijn, midden in een weiland ofzo (ja, als randstadbewoner wil je dit graag). Dit was niet het geval -het was een ‘gewone’ winkel- maar toch was het er best leuk.  Ik heb er  een franse terrine gekocht. Hij was niet duur omdat het deksel wat beschadigd was. Maar als je hard loopt, zie je het niet ;-)
Hij heeft een plekje gekregen op het aanrecht.
Manlief kocht zaterdagmorgen op de Rotterdamse markt  heerlijke mandarijnen. Met de blaadjes er nog aan, vind ik altijd zo leuk!.
‘K heb ze meteen in de terrine gestort, past wel bij de Sinterklaastijd.

 
Fijne week en tot blogs weer…

 

vrijdag 23 november 2012

Seizoen & Stijl ‘En Route’

sfeerhoekjes in de winkel

Gisteren ben ik met een vriendin naar Ochten gereden voor de Seizoen & Stijl  ‘On Route’ dagen .

We gingen met hooggespannen verwachtingen en deze zijn méér dan uitgekomen.
Wat geweldig leuk om zomaar binnen te mogen kijken in vier inspirerende huizen waarin Seizoen & Stijl voor het kleur- en interieuradvies zorgde.  De landelijke woningen waren zó mooi! De ontvangst was overal zo warm en hartelijk. We hebben ontzettend genoten. Veel dank ook aan de mensen die hun huis zomaar wilden openstellen voor zoveel onbekenden.

Ik weet eigenlijk niet goed wat ik er verder over zal zeggen.
Kijk zelf!

Dit was het eerste huis dat we bezochten,
 dit het tweede huis....

en dit het derde...
Heb ik teveel gezegd?
En dit is nog maar 'een tipje van de sluier'
Wil je meer zien? Deze dagen zijn vandaag en morgen ook nog!
Mocht je nog twijfelen,
ik zeg: gewoon DOEN!
 
Ik wens jullie een fijn weekend toe

maandag 19 november 2012

onze keuken


Vandaag een kijkje in onze keuken. Gewoon wat detailplaatjes. Een overzicht foto lukt (nog) niet omdat ik dan moet fotograferen tegen het licht in. Maar ik blijf proberen....

Bijkomend voordeel van een blog is dat je je huis en keuken moet gaan opruimen en soppen voordat je foto's kan gaan maken ;-)

De keuken is gekocht bij  Keukenstudio Kruize (http://www.kruizekeukens.nl/) in Berkel en Rodenrijs. Dat is zo’n fijne zaak. Je krijgt alle aandacht die nodig is en zij doen er alles aan om de keuken helemaal naar de zin van de klant te maken.
We hebben daar geen keuken uitgezocht uit de showroom (die is ook niet zo groot) Maar aan de hand van woonbladen, knipsels en veel praten is de keuken tot stand gekomen. Ze kwamen ook thuis kijken om te zien van welke stijl je houdt en hoe de ruimte waar de keuken moet komen eruit ziet. Wat een service! Super gewoon.

Het is een keuken van Franse makelij. De deurtjes zijn geverfd eiken. Toentertijd twijfelde ik erg of ik voor een witte keuken zou gaan. Ook ‘oud blauw’ kwam in aanmerking. Maar we kregen gewoon vier deurtjes in verschillende kleuren mee naar huis. Zo konden we er een heel weekend rustig over nadenken. Het is de kleur 'Muscade' geworden,  het is niet beige en het is niet grijs, een beetje licht taupe.

Daarbij hebben we gekozen voor een antracietkleurig granieten blad. De zwarte houten knopjes op de deurtjes en lades heb ik er zelf bijgezocht. Die komen bij een andere zaak vandaan. Dit vond Kruize helemaal geen probleem. De tegels hebben we er op het laatst bijgezocht, ze lijken op oudhollandsche witjes maar zijn nieuw.

Met het fornuis zijn we ook erg blij. Een mooie brede Boretti met grillplaat. De oven is ook lekker ruim.
 
Heerlijk zo'n mooie en vooral comfortabele keuken. Ik houd van koken, vooral mediterraans, en ik ben gek op ovenschotels.
 
Dat plezier in koken komt natuurlijk ook doordat mijn gezin er zo van geniet. Man en kinders lusten feitelijk alles. Ook de nieuwkomers in ons gezin, vriend en vriendin, zijn lekkere eters.


Ik wens jullie een fijne week toe.

Donderdag ga ik met een vriendin naar Ochten naar de open dagen van Seizoen & Stijl (http://seizoenenstijl.blogspot.nl/)
 
Ik kijk ernaar uit. Natuurlijk neem ik mijn fototoestel mee.

Misschien ontmoet ik daar wel medeblogster, lijkt me leuk.....

 
Groeten,

Barry

vrijdag 16 november 2012

Kort rozenberichtje

Ik kan het niet laten steeds weer een papieren roos te maken. Het is een leuk klein werkje.
Lekker aan de tafel in de woonkamer, terwijl de rest een beetje zit tv te kijken.


Fijne zaterdag en goede zondag …………Tot blogs….


 

maandag 12 november 2012

Een beetje trots

Ik ben best een beetje trots.
 
In de nieuwste ‘Wonen landelijke stijl’ staat een prachtig huis.
Nee, het is níet mijn huis (was dat maar zo).


Ik ken de mensen die er wonen niet persoonlijk, alleen ‘zakelijk’.
Maar het huis is ontworpen door het architectenbureau waar ik werk.

Ik heb het huis zien ontstaan van schets naar tekening tot en met de bouw.

Dat vind ik toch wel één van de leukste dingen van mijn werk: het zien ontstaan van de mooiste huizen van zo dichtbij.

Deze foto is gemaakt vlak na de oplevering. Nog niet alle meubels staan er.
en zo is het geworden (foto uit het blad)


Zie je mij zitten in de keuken? Ik kreeg een rondleiding door het hele huis. Zo gaaf!

 
Als ik dan na de oplevering een boeket bloemen mag gaan brengen en met eigen ogen kan zien hoe het huis geworden is, ben ik plaatsvervangend blij en trots op ‘mijn’ architectenbureau, mijn collega’s en mijn werk  …..

Tot blogs weer
 
Barry

zaterdag 10 november 2012

Witte besjes


Gewoon wat takjes met witte besjes. Schattig toch? Ik bedoel die besjes.....

Minder schattig is misschien, dat ik ze uit het gemeentelijk plantsoen heb geplukt, dat mag eigenlijk niet (oei)...
Maar ik heb het héél voorzichtig gedaan en er waren zóveel besjes. Niemand die het ziet  ;-)


Vaak vind ik zelfgeplukte bloemen, takjes of in dit geval besjes (ook uit eigen tuin) vele malen leuker dan boeketjes uit de bloemenwinkel. Ik koop eigenlijk nooit een bos bloemen voor mezelf.

Als ik al een boeket heb staan, is het gekregen.
En dan ben ik heel blij, dat natuurlijk weer wel.
Vaak weet de gever  heel goed waar hij bij mij mee moet aankomen.
 
Goede zondag ,
Barry

maandag 5 november 2012

BH uit vervlogen tijden..

Dit is toch geweldig! Een heuse BH!
Laatst vroeg een lieve tante mij of ik soms interesse had in wat oud kant, kleedjes, gordijntjes enzovoort. Natuurlijk! Kom maar op, love it!

Ze had een tasje voor me met de prachtigste stukjes kant, kastrandjes, kleedjes en gordijntjes (blij). Daarover later meer.

Het leukste dat uit het tasje kwam, was deze bh.Aan de achterkant kun je hem lekker aansnoeren.

Bijzonder is: het komt allemaal van familie, van oude tantes uit Numansdorp, zussen van mijn oma van mijn vaders kant. Één van die tantes heeft deze bh écht gedragen.  Kun je het je voorstellen?

Beide tantes zijn wel in de 90 geworden en als ik zo aan het rekenen ben, denk ik dat deze bh wel zo’n 75 jaar oud kan zijn, misschien zelfs wel ouder.

Hij (of zeg je ‘zij’ tegen een bh ?) heeft een ereplekje verdient.
Stel je voor dat die tante zou weten dat haar bh nu in de huiskamer van een achter- achternichtje hangt. Gewoon boven de bank….. om je rot te schamen....

Fijne week en tot blogs weer,

Barry