DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 31 maart 2014

Dille & Kamille

 

Als ik in Rotterdam ben, ga ik altijd even de Dille & Kamille binnen. Dat voelt dan als een plotselinge oase van rust. Klassieke muziek, heerlijke geuren en prachtige spullen. O, ik kan daar gemakkelijk een uur rondlopen. Zomaar kijken en van alles even aanraken of oppakken.De laatste keer dat ik er was, kocht ik alleen wat kaarten. Ze hebben er zulke leuke kaarten.


Eén kaart voor een collega die opa was geworden, één kaart voor een jarige en twee kaarten voor mezelf. Gewoon omdat ze zó schattig zijn.


 Een meisje met een taart. Deze kaart heb ik even in de keuken gehangen.


Een pietsie kleur. Een poosje was dit rek ‘naturel’ maar dat houd ik nooit heel lang vol. Zeker nu het voorjaar zoveel kleur laat zien.
Dan wil ik mee doen…

Daarom heb ik ook de pastelblauwe P. Ragout erbij gezet. Blauw is een sowieso een kleur die je bij mij veel tegenkomt.
 
 
 
Tot blogs weer!
 
Barry

vrijdag 28 maart 2014

Kievitsbloemen en kievitseieren


Ja, ja het is nu echt lente!
Je hoeft niet op de kalender te kijken. Als je naar buiten kijkt,  zie je het vanzelf.
De wereld om ons heen wordt steeds groener en kleurrijker.
En de zon doet vrolijk mee.

 
Deze kievitsbloemen vind ik beeldig. Echte voorjaarsbloemen. Toch zie ik ze niet zo vaak. Niet in tuinen, niet bij de bloemist. Of ligt dat aan mij?
Toen ik deze kievitsbloemen zag staan, gewoon bij de supermarkt, twijfelde ik geen moment. Hopla in het mandje.
Dat het echt lente is, merk je ook aan de vogels. Die hebben het er maar druk mee. Er moeten paartjes gevormd, nesten gebouwd en gezinnetjes gesticht worden.

Ook manlief trekt de velden in. Hij is een fervent vogelaar en doet ieder voorjaar mee met een onderzoek naar de weidevogels in Nederland.

deze eieren vond hij in 'zijn' gebied
Jullie dachten misschien dat er in de Randstad nog weinig natuur te vinden was?
Ja dat is zo, helaas...
maar dat wat er nog is wordt met hand en tand beschermd en gekoesterd.

nog een nest!

Om te voorkomen dat allerlei gemeenten in Zuid-Holland nog meer aan elkaar groeien, probeert men het groen dat er nog is te behouden en met elkaar te verbinden.

In de omgeving waar ik woon, hebben we bijvoorbeeld de ‘groenblauwe slinger’. Een mooi gebied met weilanden en  moerassige gronden tussen Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Delft en Pijnacker. En daar kunnen de Nederlandse weidevogels gelukkig nog een plekje vinden.
Kievietseieren vind je dus niet alleen in Friesland of Groningen maar ook bij ons in de Randstad. Gelukkig maar.


Het broedseizoen van de kievit loopt van half maart tot in juli. Vogels waarvan het eerste broedsel is mislukt, proberen het vaak later in het seizoen nog maar eens. Een legsel bestaat meestal uit vier eieren die na 26 à 28 dagen uitkomen. Eens uit het ei, verlaat het jong meteen het nest, dat niet meer is dan een kuiltje in de grond, en zoekt zijn eigen kostje bij elkaar. Bij onraad alarmeren de ouders en zoekt het meteen dekking in de begroeiing. Het warme weer zorgt er voor dat heel wat jongen groot kunnen worden, iets wat in tijden met veel regen en kou minder het geval is.

Ik hoop maar dat deze eieren zullen uitkomen en dat de wandelende pluisjes dons, gezond en veilig zullen opgroeien.

We gaan een heerlijk warm en zonnig weekend tegemoet. Dus laat de boel de boel en ga genieten!

Groeten,

Barry

zaterdag 22 maart 2014

Cosy corner

 
 
Ook de verwarmingsombouw is klaar. Hij staat nog niet vast en ik moet het ‘rooster’ (of hoe heet zo’n witte plaat met gaatjes?) nog verven. Toch vind ik het er nu al prima uitzien. Voorheen hadden we alleen een plank boven de verwarming maar toen waren ook de muren wit. Dat vond ik met de palladio muren niet mooi staan, zo’n witte verwarming. Nu is het één geheel en valt de verwarming niet meer op.
 

 
Onze klok heb ik ook geverfd. Die zal ik nooit weg doen. We kregen hem met ons huwelijk van mijn ouders. Hij loopt al bijna 27 jaar! En ieder halfuur laat hij van zich horen.
Zo geverfd vind ik hem weer helemaal ‘bij de tijd’

Het is een gezellige hoek geworden.
 
 
 


Ben nog steeds zo blij met de kalkverf murenAllemaal een fijne zaterdagavond toegewenst
en een goede zondag. Lekker uitrusten en niks doen, daar is de zondag voor.


Hartelijke groet!

Barry

maandag 17 maart 2014

Fleurs Linnen

In de laatste Ariadne At Home Brocante stond een artikel over ‘Fleurs Linnen’.
Wat gaaf!
Ik houd van oud linnengoed.
En wat een verassing, de eerstvolgende verkoop bleek op 14 en 15 maart te zijn èn zo vlakbij, Rotterdam-Kralingen, daar rijdt ik met de auto in 20 minuten naartoe.

Dus meteen vriendin T opgetrommeld, de vriendin waar ik vaker brocante-uitjes mee plan. Natuurlijk, zij ging ook mee.
Afgelopen vrijdagmiddag reden we er naartoe. Om vier uur zou het open gaan en wij stonden om vijf voor vier op de stoep. Dat zag er meteen al veelbelovend uit.


We werden erg hartelijk ontvangen door Fleur en haar vriend Daniel. Eenmaal binnen werden we helemaal enthousiast. Wat een mooie spullen. Zoveel! En ook zo verzorgd en gesorteerd uitgestald.
 
 
Ik kocht er een fantastische oude kruik. Volgens de vriend van Fleur moet deze kruik wel 200 jaar oud zijn.
 
 
 
 
Ook kocht ik een heel grote oude graanzak. Daar wil ik vier stoelzittingen mee gaan bekleden. Vorige week hebben we op marktplaats vier mooie oude eetkamerstoelen gekocht met een gestoffeerde zitting. We moeten ze nog gaan ophalen. . Als ze klaar zijn laat ik ze jullie natuurlijk zien.
 

 

Tegenover de ‘pop-up’ store van Fleur (eigenlijk is het het kantoor van haar vriend) staat dit prachtige monumentale pand.
 

 
Het  is het Libanon Lyceum, een scholengemeenschap voor Mavo, Havo, Atheneum en Gymnasium. Het lijkt me geweldig om daar op school te zitten maar de jongeren die er zitten zullen daar heel andere gedachten over hebben, dunkt me.
 

Ik wens jullie een fijne week toe,

Barry

vrijdag 14 maart 2014

Rotterdam CS

Afgelopen maandag ging ik dus even naar Rotterdam. Dat kan even, Rotterdam is voor mij niet ver. Gingen we vroeger met de auto, fiets of bus. Sinds een aantal jaar ga ik het liefst met de Metro. Wel zo gemakkelijk, het kost weinig en je staat in mum van tijd midden in het centrum.


Eerst fiets ik naar halte Rodenrijs van de RandstadRail (Metro E), de metro die tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Zuid rijdt. Dat is ongeveer 10 minuten fietsen, daarna een klein kwartier in de metro. Ik stap uit op halte Beurs,Lekker rustig op maandagmiddag
dan ben ik meteen in de koopgoot, officieel heet het Beurstraverse, met de Zara, H&M, Hema, Esprit, Vanilia enz. enz.

Meestal loop ik ook even bij Dille & Kamille naar binnen. Een soort oase te midden van de drukte.


Waar ik voor ging, een nieuwe jas, is gelukt. Ik heb mijn donsjack en wollen winterjas aan de wilgen gehangen. Voortaan doe ik deze jas aan.
 
 
Eigenlijk is het meer een ‘tussenjas’ (nieuw Nederlands woord) Als het echt zomer is, trek ik vaak een kort jasje of vestje aan of ik ga ‘met zonder jas’.
Ook zag ik een gaaf linnen jasje bij Didi op de Lijnbaan, te leuk om te laten hangen.
 
 
Op de terugweg ben ik op Centraal Station opgestapt. Een tijd lang was het daar chaos door de bouw van het nieuwe Centraal Station. Dan vermeed ik CS liever. Maar nu is het af. Afgelopen donderdag heeft de koning het officieel geopend.


Ik citeer het AD:

De ooh's en aah's zijn niet van de lucht. De blik omhoog en camera in de aanslag. Nog voor de officiële opening hebben drommen dagjesmensen - tot voor kort een volstrekt onbekend fenomeen in Rotterdam - het nieuwe Centraal Station in de Maasstad ontdekt. Vanmiddag opent koning Willem-Alexander het nieuwe visitekaartje van de stad.

Op het nieuwe, weidse Stationsplein zetten vier vriendinnen elkaar op de foto terwijl ze zogenaamd de punt van de schuine gevel terugduwen. Alsof het de Toren van Pisa is.


En het is mooi
Echt wel!

 
Roltrap af en dan sta je ondergronds bij de metrohalte CS
 
 
Even wachten, nooit lang want de metro's rijden ieder kwartier.
Bij Rodenrijs er weer uit en dan lekker door de zon op de fiets naar huis.
 
Fijn weekend en tot blogs
 
Barry