DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 28 april 2014

Een goed gevulde Koningsdag

 

Zaterdag was het feest, Koningsdag.
Ik had er eerlijk gezegd niet zo veel van verwacht. Manlief zat in Schotland, zoon ging naar Amsterdam en dochter ging met vrienden op pad.
Ik bleef alleen achter.
Maar niet getreurd. Schoonzus was ook alleen, haar man (mijn broer) was ook naar Schotland en zij vroeg of ik kwam koffie drinken mèt oranje tompoes.

Natuurlijk! Charlotte ging nog even mee en m’n moeder was ook van de partij. Nichtje met vriendin en neef met vriend waren er ook, dus we zaten met een gezellige ploeg van negen oranjekoffie te drinken met de tv aan.

Daarna ging ieder zijns weegs. Samen met schoonzus liep ik naar het feestgedruis op ons dorp, even een rondje langs de kramen. De vrijmarkt voor kinderen liep al op z’n einde maar het zag er toch nog heel druk en gezellig uit. Daar dus ook nog even overheen.

Dit geloof je niet! Opeens zag ik deze twee Franse Longwy dekschalen met prachtig blauw motief staan, gewoon op zo’n kleedje op het gras. Voor (jawel) € 0,50 per stuk!
 
 
Die liet ik niet staan, dat begrijp je.
 

 
 
Ook kocht ik er een mooie grote kandelaar voor € 0,10, helemaal leuk. Die ga ik nog een verfje geven. Later zal ik hem laten zien.
Toch niet zo’n gek idee dus om juist laat een rondje over de vrijmarkt te doen.

Eigenlijk wilde ik ook naar brocanterie Déjà-Vu in Oosterhout. Op Facebook had ik gelezen dat het daar ook feest zou zijn. Ik vertelde het schoonzus en zij stelde meteen voor om samen te gaan. Zo lief! Terwijl zij helemaal niet zo’n brocante-gek is.
 
 
Het zag er prachtig uit bij Désirée.


Koffie en oranjetompoezen stonden ook daar klaar.
 


 
We konden er heerlijk op het terras zitten, zo gezellig.

De winkel was ook een plaatje


En ’s avonds na het eten en na het journaal,  hebben we ook nog ons rondje van 5km hard gelopen.

Toen ik uiteindelijk moe maar voldaan naar huis ging, knipte schoonzus nog wat seringen voor me af als feestelijk afsluiting.
 

roze
 
 
en lila
 
 
Wat ruiken ze heerlijk!
 
Fijne week en tot blogs
Barry
 
 

donderdag 24 april 2014

Frisgroen


 

Ik geniet zo van de lente. En we hebben het zo lekker vroeg dit jaar. De bermen lijken te juichen met al dat fluitenkruid en koolzaad. Is het meer als anders dit jaar? Graag zou ik grote bossen in huis zetten, helaas ben ik er allergisch voor. Dus ik geniet er buiten maar van. Wel een bos geplukt voor in de tuin, dan kan ik er ook naar kijken als ik thuis ben.
 

 
Ons tuintje kleurt al lekker groen. Of het nu regent of dat de zon schijnt, ik word er blij van. Wat is het voorjaar mooi!


 

Toch, één takje fluitenkruid in de keuken gezet. Eens kijken of dat goed gaat. Zodra ik begin te niezen en te piepen gaat het naar buiten.
 

 
Morgen nog een dag werken en zaterdag feest, ‘Koningsdag’.
Vergissen jullie je ook zo vaak? Ik zeg steeds ‘Koninginnedag’, dat gaat zo automatisch.

Groetjes weer,

Barry

dinsdag 22 april 2014

Rust ‘K was even afwezig.

Afgelopen week heb ik geprobeerd om in rust en stilte me voor te bereiden op Goede Vrijdag en Pasen. Mijn laptop is dicht gebleven, die leidde me teveel af.

Iedere avond was er bij ons in de kerk een half uur van stilte, een paar keer ben ik daar naartoe gegaan. Ook een keer naar een andere PKN kerk, dat vind ik verrijkend.

Goede Vrijdag vierde ik elders. Ik zing bij een klein  Bach kamerkoor en we waren uitgenodigd voor een dienst om wat koralen ten gehore te brengen, onder andere uit de Mattheüs Passion. Zo mooi, de Mattheüs Passion!

Met Pasen waren we weer in onze eigen kerkgemeente.
Pasen, wat een feest! ‘Een voorgoed begonnen begin’.

 


Misschien is dat zingen iets wat jullie nog niet van mij wisten. En dat ik houd van klassieke muziek, vooral Bach maar ook Handel en andere barokmuziek.

Ook Engelse jongenskoren vind ik prachtig. Zoals tegen Goede Vrijdag hier in huis de Mattheüs klinkt, luister ik in december graag naar loepzuiver gezongen Christmas Carols door jongenskoren.Zelf zingen, doe ik ook graag. In een koor maar ook solo. Om de twee weken heb ik een uur zangles waar ik probeer om van ‘vele markten thuis te zijn’. Ik oefen naast klassiek ook musical en Franse chansons met soms een uitstapje naar Italiaans, daarmee kun je zo lekker dramatisch uithalen.

Qua koor heeft een klein kamerkoor mijn voorkeur. Dat doe je zo echt met elkaar, je moet goed naar elkaar luisteren en goed op elkaar afstemmen. Vaak zing je in een kamerkoor a capella, dus zonder begeleiding van een muziekinstrument. Mooi, vind ik dat.

 

Vandaag, tweede Paasdag brachten we anders door. Man ging het veld in voor de weidevogels, dochterlief sliep uit, zoon ging dauwtrappen met de jongeren van de kerk (dat gaat echt door de weilanden, springend over in sloten en modderpoelen, getsie). Ik ging met m’n moeder en schoonzus naar de lapjesmarkt in Rotterdam-noord. Alledrie vinden we het leuk om kleding voor onszelf te naaien.

’s Middags ben ik aan het kokkerellen gegaan want ’s avonds hadden we een ploeg van negen te eten. Gezellig!

 
En nu zit ik samen met manlief in de huiskamer, hij met z’n iPad en ik achter de laptop.

 

Een fijne week toegewenst allemaal…

Barry

vrijdag 11 april 2014

Eiig


 
Dit keer alleen maar plaatjes van wat eiige  voorjaarstaferelen.
Ik heb gewoon niet veel te melden. Ja, dat ik snipverkouden ben maar daar hebben jullie geen boodschap aan.
 
eierkastje in de keuken
 

op het kastje in de hal
 


 Dit is een grutto-ei. Mijn man vond het in het veld. Helaas leeggepikt. Waarschijnlijk door een kraai-achtige, die zien dit als een lekker hapje tussendoor
 


In m'n nieuwe oude kruik een tak van de Sneeuwbal oftewel Viburnum uit onze tuin. Ernaast een nestje dat ik ooit kocht. Over een paar weken gaat dat nestje weer in de kast. 
 
Rest mij jullie een fijn weekend toe te wensen.
 
Groeten,

Barry

zaterdag 5 april 2014

Hebban olla vogala nestas...

 
Hebban olla uogola nestas
hagunnan hinase hic enda tu,
uuat unbidan uue nu

 

Deze zin is de oudst geschreven zin in het Nederlands,
eigenlijk Oudnederlands. Het betekent zoiets als
‘Alle vogels zijn nesten begonnen,
behalve ik en jij. Waar wachten wij nu op?’

Dochter Charlotte studeert Nederlandse taal en cultuur in Leiden. Het eerste jaar stond vooral in het teken van het oud Nederlands, Middeleeuws Nederlands, hedendaags Nederlands en veel, heel veel (oude) literatuur. Inmiddels zit ze al in het derde jaar en volgt ze de minor journalistiek.
Altijd met taal bezig dus.


Deze kaart heeft ze zelf gedrukt op een heel oude drukpers en staat op haar kamer.
Ik moest er ineens aan denken toen ik deze nesten maakte.Vinden jullie ze niet grappig? Ik zag het langskomen op Facebook in een berichtje van Déjà-Vu. Ik moest er hardop om lachen en wilde het meteen namaken. Takken gekocht bij de bloemist, een soort van gedroogde wortel bij de Action en uitgeblazen kippeneieren. Om het vast te maken gebruikte ik een lijmpistool.


Ik houd niet van felgekleurde paaseieren, paashazen en al dat soort geneuzel. Naturel eieren vind ik wel leuk maar ik zie het eigenlijk meer als voorjaarsdecoratie want in mijn optiek hebben eieren op zich niets te maken met het Paasfeest.

Geniet van deze heerlijke zaterdag. Hier schijnt de zon al volop.

Barry