DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 25 mei 2015

Pioenen… om te zoenen! en nog meer 
Gewoon hier op dorp bij de bloemenkraam voor de supermarkt zag ik ze staan. Ik kon er niet aan voorbij, dat snap je.

Al voordat de grote knoppen zich openen zijn pioenen al spectaculair. Als dan uiteindelijk de betoverende bloemen tevoorschijn komen is het feest. Net grote dotten slagroom met aardbeiensaus. Niet alleen om te zoenen maar bijna om van te smullen.


Overigens, wat vinden jullie van het stoeltje waar de pioenen op lagen?


Ik zag haar zomaar bij de kringloop staan en het was liefde op het eerste gezicht.
Maar ik was op de fiets en de kringloop ging sluiten, och toch, want deze kringloop is alleen op zaterdag tot drie uur open en op donderdagavond. De eerstvolgende donderdag na de ontdekking van de stoel was Hemelvaartsdag. Ik moest dus een hele week wachten tot ik haar kon gaan halen (weet je wel hoe moeilijk dat is?)

en toen had ik die zaterdag geen auto tot mijn beschikking...

Gelukkig heb ik een heel lieve, begrijpende broer. Hij liep nog in pyama toen ik het hem vertelde maar is zich meteen gaan aankleden om, zodra de kringloop open ging, met mij de stoel te gaan halen

Manlief kwam 's middags thuis en begreep het niet meteen:
 
"Wat is dit?"
"Die kleur!"
 
 
Ik stelde hem gerust, vertelde dat de stof eraf moest en dat ik het houtwerk zou verven enzo.
Hij had eigenlijk het plan om in de moestuin te gaan werken maar omdat het toch regende, heeft hij eerst de stoel van haar bekleding ontdaan. Kennelijk vond hij de kleur echt heel erg.
 
 
Wat een werk! Al die nagels moesten er uit.

 
Pioenen om te zoenen
Een stoeltje om te zoenen
En twee mannen om te zoenen
 
Happy me
 

vrijdag 15 mei 2015

Brocante Boerderijfair EmstGisteren ben ik samen met Charlotte en mijn moeder naar de boerderijfair bij Pollewop brocante (klik) in Emst gereden.
Het is een aardig eindje rijden voor ons, zo'n 140 km, maar dan heb je ook wat.
Hoe fantastisch is deze fair !
Soms is een tweede, derde of nu zelfs vierde keer minder leuk, maar voor Emst geldt dit zeker niet. Die blijft voor herhaling vatbaar.  Zo sfeervol en gezellig. Maar ook zulke mooie brocante.

Eigenlijk heb ik niet zo veel te vertellen, ik kan beter foto’s laten zien. 
'Komtiedan'


 
Jullie begrijpen nu wel wat ik bedoel.

 
Charlotte maakte nog stiekem deze foto van mij met m'n moeder.
Ik heb niet eens veel gekocht, een paar kleine dingetjes. Maar doordat je zoveel ziet, doe je ook zoveel inspiratie op. Vanmorgen vroeg liep ik alweer spullen te verschuiven en te verzetten
Complete chaos!
en daar ga ik nu weer mee verder
(maar eerst aankleden)
 
Groetjes,
Barry

maandag 11 mei 2015

Ons achtertuintje


We wonen in een rijtjeshuis in een woonwijk in de Randstad. Helemaal niet erg hoor maar dus geen landgoed om ons huis
en zelfs geen riante tuin.

Maar ik vind het fijn in onze tuin. Zeker nu alles weer tot groei en bloei komt.

De sneeuwbal is inmiddels uitgebloeid maar de roze clematis over de schutting is nu in gejuich uitgebarsten. Het lijkt wel of er dit jaar een recordaantal bloemen aanzitten.
Hoe roze is dat!

Voor mij géén strakke tuin.

Ik houd van weelderig, romantisch, veelkleurig en los.
Altijd al, maar sinds ik vorige zomer in Engeland op Sissinghurst ben geweest, kan het me helemaal niet meer kleurig en weelderig genoeg zijn.

Toen ik die bank in de folder van de K.arwei zag staan, moest en zou ik hem hebben. Helaas was de bank hier in mum van tijd uitverkocht en niet meer leverbaar. Balen!

Na het afbellen van allerlei filialen die nog op enigszins acceptabele afstand lagen, bleek dat de bank werkelijk overal was uitverkocht. Maakgr tot mijn vreugde mochten we het showroommodel van de K.arwei in Dordrecht komen ophalen. "Maar dan wel binnen twee dagen."
Jaja, graag zelfs.
Zo zie je maar weer, soms helpt het om te blijven bellen en te blijven zeuren J

De nieuwe tuinbank geeft de tuin nóg meer die cottage-sfeer die ik bedoel.

Fijn hè…

Laat die zomer maar komen

Groeten,

Barry

zaterdag 2 mei 2015

Miss Mustard Seed Milk PaintIk heb een nieuwtje!
Een paar weken geleden zochten ze bij  Vintage-Furniture in Leiden  (klik) of (klik) een  workshop-medewerksters voor het workshop-team.
‘Doe eens gek’ dacht ik en stuurde een e-mail.
Een paar dagen later werd ik uitgenodigd voor een gesprek en weer een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik gekozen ben om het workshop-team te komen versterken.
Ik ben zo blij!

Vorige week was er een kennismakingsavond met de dames van het team, we zijn met z’n vieren. Het liep vreselijk uit want het was meteen erg gezellig. Pas tegen half 12 ’s avonds was ik thuis.
 
En deze week hebben we een retailer training van Miss Mustard Seed’s Milk Paint bijgewoond in België bij de ‘Old Red Barn’, de exclusieve Europese distributeur van Miss Mustard Seed’s  Milkpaint.Heel leerzaam, super gezellig en ook erg ‘internationaal’: Slowakije, Polen, Griekenland,  België  en Nederland waren vertegenwoordigd!!  Daarom was de training in het Engels, zo heb ik meteen mijn Engels weer kunnen opfrissen.
De training werd gegeven door Goedele van Old Red Barn. Een geweldig leuk mens die ons werkelijk alles heeft verteld, laten zien en laten doen met de verf van Miss Mustard Seed.
 

Wat is Miss Mustard Seed’s milk Paint (melkverf) ?

Milkpaint oftewel melkverf is een ouderwetse natuurlijke verf met de basisingrediënten melk-eiwitten (caseïne), kalksteen, klei en natuurlijke pigmenten.  Melkverf kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is van nature schimmelwerend. Het is een 'open' en ademende verf en je kunt het gebruiken voor het schilderen van hout, gips, gipsplaten en vele andere materialen. Het is milieuvriendelijk, niet giftig en bevat geen VOC's.

De verf is op poederbasis, je moet het eerst mengen met water.  Zodoende kun je zelf bepalen hoe dik of dun je de verf wilt hebben.
 
 
Hier zie je mijn oefenplankjes. Ik heb de kleuren Eulalie’s sky, Boxwood en Grainsack gebruikt (van boven naar beneden). Mooie kleuren maar eigenlijk vind ik alle kleuren erg mooi. Het zijn kleuren met een mooie ‘oude’ uitstraling en supermat.

Daarna hebben we geleerd om effecten te creëren, dit is zo gaaf! Je kunt met deze verf meubels een heel mooi verweerd uiterlijk geven zodat je een saaie stoel of tafel eruit kunt laten zien als een prachtig brocant meubelstuk.

 


 


Met de Milk Paint Bonding Agent (hechtmiddel) kun je de melkverf op nog veel meer oppervlakken aanbrengen. Bijvoorbeeld op muren, gelakte oppervlakken, keramische tegels, metaal, glas etc.

Wil je de bekende en kenmerkende 'chippy-look' gebruik de verf dan zonder bindmiddel. De verf gaat in meer of mindere mate bladderen en geeft een heel bijzondere en authentieke uitstraling.

Na het verven kun je het nabehandelen met verschillende soorten olie (hemp oil of tung oil) of wax (was) voor bescherming en extra uitstraling.

Ik kende de verf al een beetje. Een poos terug heb ik deze kleine sitetable geverfd met de milkpaint van Miss Mustard Seed in de kleur Shutter Grey.
 
 
 
Ook de luiken achter de bank heb ik er kort geleden mee gedaan. Ik had ze al eerder een nieuwe kleur gegeven met lichtgrijze krijtverf (dezelfde als de salontafel) maar vond ze wat saai geworden, een beetje te egaal. Over de krijtverf heb ik niet helemaal dekkend de Shutter Grey van MMS geverfd. Daarna heb ik ze afgewerkt met blanke en donkere was.
 

 
En nu kan ik niet meer stoppen, mijn Shutter Grey was nog niet op. Boven stond nog een stoel. Een donkere eiken stoel.Jammer, ik ben vergeten een foto te nemen hoe hij eruit zag.
Maar nu ziet hij er zo uit. De zitting heb ik bekleed met een stuk oud linnen van een oude graanzak.

en toen ik toch bezig was:
Wil jij ook aan de slag met deze verf van Miss Mustard Seed? Kom dan eens langs bij Vintage-Furniture in Leiden.Je kunt de verf ook via de webshop bestellen.

Om de verf uit te proberen en te leren hoe je die leuke effecten kunt bereiken, kun je bij Vintage-Furniture een workshop volgen. Meer  informatie daarover vind je op de website.

Nog meer weten?

 
 
 
Een hele lange blogpost.
Ik hoop niet tè lang.
 
Groeten, goede zondag en alvast een fijne week!
 
Barry