DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


vrijdag 27 november 2015

Stoeltje met lange adem


 
Al een tijdje geleden, afgelopen mei, liet ik jullie een stoeltje zien dat ik plotsklaps had gekocht bij de kringloop (hier) Een dotje van stoeltje maar het moest wel helemaal anders worden.
Gelukkig was in ieder geval de bordeauxrode stof er snel af.
 
Maar toen?

Toen heeft het een hele tijd in de huiskamer gestaan, toen weer boven, toen weer beneden en ik deed er niets aan. Gewoon geen tijd voor (of geen zin in), andere dingen gingen voor.

Een paar weken terug, toen het nog warm zomerweer was, heb ik buiten het houtwerk geschuurd.
 
En toen stond het weer te wachten.

Maar vorige week heb ik dan eindelijk het stoeltje geverfd. Met verf van Miss Mustard Seed Milkpaint in de kleur Grainsack. Een mooie grijswitte kleur. En het leuke van die Milkpaint is dat het niet goed dekt, het gaat chippen en bladderen. Ook ligt de verf er niet op maar het wordt een soort één geheel met het hout. Zo lijkt het net of het stoeltje eigenlijk altijd wit is geweest en door de tand des tijds is aangetast.
 

 


 
Dinsdagmiddag ben ik ‘even snel’ naar Den Haag gereisd. Dat kan bij ons vandaan met de metro. Metrolijn E, de zogenaamde ‘Randstadrail’, die gaat van Rotterdam naar Den Haag.
Hiermee sta ik in 10 minuten in Rotterdam-Centrum en in ongeveer 20 minuten op Den Haag Centraal.

Eenmaal in Den Haag best een stukje lopen, dat wel, naar de Frederikstraat. Daar zit Minty (klik), een winkel vol meubelstoffen voor €19,95 per meter. Veelal reststoffen, ook van bekende mooie merken. Linnen, taft, zijde, kelimstoffen etc. In allerlei kleuren.

Daar kocht ik een mooie linnen in jutekleur. En laat die nu ook nog eens afgeprijsd zijn, € 10,-- de meter!
Echt, als je stof nodig hebt, moet je daar eens gaan kijken.

De volgende stap is dus het bekleden van het stoeltje.
Kan best weer even duren,
daarom alvast wat foto’s van de tussenstand.
 
 
 en een ruimer kijkje in de woonkamer met de haard en kaarsjes aan.


 Lastig om met dit donkere weer mooie foto's te maken. Hoewel uiteindelijk is het effect op deze foto best mooi, het lijkt wel een instagram foto. 

 
Een fijn weekend!

Barry

maandag 23 november 2015

MuziekpapierLaatst maakte ik een krans van muziekpapier. Jaren geleden maakte ik er ook al eens één, maar die had ik verkocht in de veronderstelling dat ik er snel nog eentje zou maken.
Nou, dat heeft dus een hele tijd geduurd. Pas een week of twee geleden kwam er eens van. Ik was een vrijdagavond alleen thuis, m'n boek was uit en er was niks op tv (Flikken Maastricht was afgelopen)
 Het idee is niet van mezelf, ik zag ze ooit op blogs voorbijkomen, onder andere op de blog  Wonen in Wit .

Nu zie ik dat het al zes jaar geleden is! Time flies...

Volgens mij komt het oorspronkelijke idee van Déjà-Vu in Oosterhout maar dat weet ik niet zeker. Afijn, dit is dus mijn krans. Het is best een werkje en je krijgt zere vingers van de krammen, maar het resultaat is super leuk.

 
 
Eerder liet ik hem zien op Facebook en Instagram en omdat er door sommigen gevraagd werd hoe ik hem maakte, zal ik een korte omschrijving geven (Tamar op Wonen in Wit heeft op haar blog ook een korte omschrijving gegeven)

Je hebt alleen een strokrans, (oud)muziekpapier en krammen nodig.

Mijn strokrans is 28 cm in doorsnee, ik kocht hem bij de Action. Muziekpapier kun je bij de kringloop kopen, oude piano of orgel studeerboeken ofzo. De krammen kocht ik gewoon bij een Tuincentrum. Wel kleintjes, want die dikke waar je kersttakken vastkramt, werken niet.
 
Je scheurt het muziekpapier in kleine stukken, hoeft niet persé vierkant. Laten we zeggen ongeveer 10 x 10 cm (of 7 x 9 cm, zoiets...)
 

 

Dan maakt je van ieder stukje een soort ‘tuutje’ door met je vinger in het midden te prikken, kijk op de foto wat ik bedoel.
 


 
Deze tuutjes kram je dakpansgewijs op de krans.
Ik heb ongeveer 150 krammetjes gebruikt en dus ook 150 stukjes papier. Je kunt hem eventueel nog opleuken met stukjes kant of lint ertussen.

Als de krans helemaal vol is geprikt, vorm je de papiertoefjes een beetje dat ze wat wijder staan. Gewoon tot je tevreden bent met het resultaat.

Ik hoop dat diegene die deze krans willen gaan maken, het zo een beetje snappen. Eigenlijk valt er niks aan te snappen, gewoon gaan doen, dat werkt het beste.


Groetjes,
Barry

vrijdag 6 november 2015

Herfstappeltjes


 
Laatst bracht mijn zusje een boel van die Malusappeltjes mee. Je weet wel van die sierappeltjes. Zou je die nu ook kunnen eten? Ik weet het niet. Sommigen zeggen beslist niet maar ik heb ook wel gehoord dat ze kunnen worden ingemaakt in brandewijn ofzo.


Ik waag me er maar niet aan en gebruik ze voor de sier. Soms zie je geweldige kransen of stukken met van die appeltjes maar daar had ik geen tijd voor (lees 'geen zin in' of andersom.

Maar zo op een hoopje op een Franse vaas heeft het wel wat.
Beetje rood, dat wel. Maar voor even best leuk.
Alleen al om het feit dat mijn zusje aan mij dacht en ze voor me mee bracht.
De rest ligt op een andere Franse vaas op de tuintafel buiten.

 
 
Het wordt steeds herfstiger in de tuin. Ook nu valt er nog genoeg te zien en te genieten 

Fijn weekend allemaal

 

dinsdag 3 november 2015

Caatje en Fleur


 
In vorige blogpost vertelde ik dat we naar Zuid-Limburg/Belgë waren geweest. En omdat we er praktisch langs zouden rijden, wilde ik graag ook even langs Caatje brocante in Heel.

Mooie spullen heeft Caatje!
 
Toch, ik heb er niets van brocante gekocht.
Wel een mooie afwerpstang, die lagen er ook voor het uitzoeken.

 
Deze ligt nu thuis. Het geeft een leuke landelijke sfeer zo'n stuk hertengewei.
 

 
 
Nu ik toch bezig ben, vrijdag 30 oktober is Fleurs Depot in Rotterdam Kralingen geopend. Ik kende Fleur al van haar pop-up store Fleurs Linnen. Eerder schreef ik daar al een blogpost over HIER  Die pop-up store was maar heel af en toe open en dat was best jammer.

Maar nu heeft ze een echte zaak en kun je iedere vrijdag en zaterdag langskomen.
Eindelijk eens een mooie brocante zaak in de buurt. Ik zou het zelfs kunnen fietsen.

Fleur heeft prachtige spullen die ook nog eens heel verzorgd en mooi zijn uitgestald.
En het is groot!
  
Kijk ook eens op haar website HIER , dan begrijp je wat ik bedoel

 
Twee winkeltips in één post.
De één ver weg de ander dichtbij. Voor mij dan..
Misschien voor jou niet


Groeten,