DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 30 mei 2016

French Farm Fair en Landelijk en sober wonen



Soms plan je iets weken van te voren en soms ‘komt iets op als kakken’. Wat een vreselijk spreekwoord is dat eigenlijk.

Afgelopen zaterdag dus, we gingen echt plotsklaps de hort op, vriendin en ik.

Vriendin had gelezen over de French Farm Fair in Bergambacht en of mij dat wat leek. Nu is Bergambacht niet echt ver, een half uurtje met de auto en ik had zaterdag niet veel bijzonders te doen. Nou ja de was, de strijk, stofzuigen, wc’s, boodschappen  etc. maar dat kan ook later.

Dus om half tien reden wij naar Bergambacht.

Toen we daar aankwamen, was het me toch druk! Dat hadden we niet verwacht. We parkeerden de auto in een weiland en liepen naar boerderij, gewoon de massa achterna. “wat moeten al die kinderen en mannen op een brocantemarkt?” vroegen we ons nog af.
 

 
Nou de boerderij waar we in eerste instantie waren was een kaasboerderij en die dag was het ‘Koeiendans’, dat wil zeggen dat de koeien voor het eerst het weiland in mochten. En dan komt iedereen kijken want dat is zo’n grappig gezicht, koeien die als lichtvoetige hertjes de wei in dansen.

Maar goed, daar kwamen wij niet voor. We begrepen dat de brocante een boerderij verderop was.

 
Heel gezellig en sfeervol op het erf achter een geweldig mooie boerderij




 
Inmiddels stonden de koeien in de wei, zie je ze staan op de achtergrond?


De lichtgrijze Franse aardewerken kan met één oor, je ziet hem staan op het tafeltje,  nam ik mee. Leuk als vaas voor landelijke boeketten. 

Na deze fair reden we via Moordrecht terug naar huis omdat het open dag was bij  Carola van Landelijk en Sober wonen (klik)Heel leuk om in haar huis en winkel te mogen rondkijken. Heel andere koek dan brocante, dat wel. Carola's huis is sober en stoer.
 
 
Die grove balk ingemetseld onder de gashaard vind ik echt een vondst.

 
Maar het meest onder de indruk was ik eigenlijk van haar tuin. Lekker groot en prachtig aangelegd.
 
 
We dronken nog een kop koffie en kochten wat kleinigheden. Ik kocht een toef gedroogde tijm in jute lap, leuk voor op tafel.

Aan het begin van de middag waren we weer op honk en kon ik alsnog die boodschappen doen, even een stofzuiger door het huis slingeren en de wc’s poetsen.

Gezellig zo’n onverwachts uitje
 
fijne week!

maandag 23 mei 2016

Pioenen


Opeens zijn ze er weer
Pioenrozen
 
Wat zijn ze toch mooi!

Vorige week fietste ik in eerste instantie naar de ‘hortensiaboer’ maar langs dezelfde weg als waar ik hortensia’s koop, zag ik een bordje staan met

PIOENROZEN à

Dus, zoals je zult snappen, reed ik met gezwinde vaart die richting op.

Nou, ze hadden er genoeg. En ook nog allerlei soorten. Ik had mijn telefoon of camera niet bij me, anders had ik er een foto van gemaakt.
 
Ik nam deze, de grootste soort.
 

Wat zijn ze toch prachtig!
 

Pioenen om te zoenen
Of beter, om in te bijten.
Het lijkt toch net op aarbeienijs met slagroom?

 
 Ze hebben ruim een week gestaan. In de knop zijn ze mooi maar ook als ze ontploft zijn en bijna uitgebloeid.
 
 
 Ik wens jullie een fijne week

woensdag 18 mei 2016

'En route'


 
Mensen, ik heb van alles te vertellen maar het schiet er gewoon bij in. De laatste weken ben ik heel veel weg geweest. Er waren allemaal leuke tripjes achter elkaar.

Het begon begin mei. Vriendin T. en ik reden op dinsdag 3 mei naar Valburg. We hadden gelezen over de Lenteweek bij de Potstal en dat leek ons wel wat. En we hadden echt zin om ergens naartoe te gaan. Allereerst voor de gezelligheid maar ook voor de nodige inspiratie en koopdrang ;-)
We waren weleens eerder in de winkel van de Potstal geweest maar tijdens de zogenaamde lenteweek zou ook het woonhuis en de tuin bij de winkel getrokken worden en dat klonk best aantrekkelijk.
Het was er ook leuk. Kijk maar eens, ik heb er een aantal foto’s genomen



de blauwige kleur op deze muur vind ik super

 
 
Bij  de Potstal kocht ik een oude mijnwerkerslamp. Je ziet hem hieronder op de foto. In mijn vorige post lazen jullie over mijn olielamp. Die stond in de keuken en ik kreeg hem brandend maar wat een lucht! Het hele huis rook naar de petroleum. Die olielamp staat nu lekker op de tuintafel en voor binnen kocht ik dus deze mijnwerkerslamp. Daar kan gewoon een waxine in,  dat stinkt een stuk minder.

 
Op de terugweg hebben we nog wat andere woonwinkels aangedaan zoals Seizoen en Stijl in Ochten. Daar kocht ik ook wat, niet voor mezelf maar voor een jarige vriendin.



Donderdag, op Hemelvaarts/Bevrijdingsdag, reden mijn man en ik naar Emst. We wilden een wandeltocht gaan maken. En waarom dan niet op de Veluwe?
Aha, hij had me snel door; “je wilt zeker ook langs dat brocante-festijn in Emst?”

Het was inderdaad weer een feest in Emst. Wat een mooie kramen, wat een gezellige sfeer.
de Tweede Lente, ik ben fan

de Tweede Lente

de Tweede Lente

maar de andere kramen waren ook prachtig
We waren nog maar twee stappen binnen of we kochten al een set oude luiken. Die wil ik op de slaapkamer gaan zetten aan het hoofdeind van ons bed. Maar eerst wil ik de muren gaan doen en het bed verven. Voor nu staat één helft van de luikenset in de woonkamer. Ik vind ze mooi, ze hebben een prachtig oud patina.
 
Natuurlijk zijn we ook die wandeling gaan maken

 
We liepen deze maar halverwege zijn we toch blauwe paaltjes misgelopen. Volgens Endomondo liepen we 12,5 km in plaats van 9.

Geeft niet in zo'n omgeving



Na Hemelvaart, had ik zaterdagavond een supergezellige ladies high wine bij een vriendin ter ere van haar verjaardag (voor haar was dus dat cadeautje van Seizoen en Stijl, een fles met grove peper en verse kruiden in een jasje van jute)

Zondag was het Moederdag en vierde zoonlief zijn 25e verjaardag. Het was zijn eerste verjaardag op zijn eigen stek in Rotterdam. Ook wel apart, zo’n eerste keer dat je de deur uit moet voor de verjaardag van je kind.

Meteen de maandag daarop vertrok ik 's morgens samen met m’n moeder voor een paar dagen naar Overijssel, de Sallandse Heuvel om precies te zijn. Wat is het daar fantastisch mooi! Soms vergeet ik gewoon dat Nederland ook een prachtland is.

Afgelopen weekend was het Pinksteren en zijn we nog een dag naar Biddinghuizen, geweest naar ‘Opwekking’. Sommigen van jullie zullen wel weten wat het is, een jaarlijks groots evenement/conferentie voor christenen. Ik vond het er geweldig fijn.

Tsjongejonge, wat ben ik uithuizig geweest. Afgelopen dinsdag begon het ‘normale’ leven weer en heb ik getracht de achterstand in het huishouden in te lopen. Is nog niet gelukt want vandaag moest ik ook weer naar het werk.
en vanavond had ik me zóó nuttig kunnen maken maar ben lekker gaan zitten voor deze blogpost :-p
morgen zien we wel weer verder...

Groetjes,

Barry