DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 23 april 2013

KringloopperikelenOok ik kom regelmatig bij de ‘kringloop’,  zeg maar gerust ‘vaak’.
Vlakbij mijn huis, op tien minuten fietsen, is er een. Het noemt zichzelf ‘Tweedehandswinkel De Paardenstal’
Er  werken alleen vrijwilligers en de opbrengst komt volledig ten goede aan verschillende projecten en goede doelen over de hele wereld.

De ‘winkel’ is een hele grote ruimte onder een kerk, dit was heel  vroeger de paardenstal, en staat werkelijk barstensvol met van alles. Naast de kerk staat een verzorgingshuis. Als ouderen daar gaan wonen en om die reden veel spullen moeten weg doen, gaat de overtollige huisraad naar de tweedehandswinkel. Het laat zich raden dat je er dus de meest fantastische oude spullen kunt tegenkomen, meubels, boeken, potten, pannen, serviesgoed, lampen, kleding, elektra, curiosa, soms ook echt kostbare spullen; alles netjes gesorteerd en overzichtelijk opgesteld.

Ik zal bekennen dat als ik er heen ga, ik eigenlijk ook iets koop. Er is altijd wel iets leuks voor weinig. Zelfs al heb ik het eigenlijk niet nodig, dan steun ik toch het goede doel…. (heel handige smoes)

Vorige week stapte ik binnen en zag meteen deze emaillen kan staan, ik pakte hem op, vroeg wat hij moest kosten, betaalde € 4,-- en liep weer naar buiten. Het duurde bij elkaar drie minuten.
Geweldig toch!


Ik moest er wel even een plekje voor vinden, dat kost véél meer tijd (althans, bij mij). Dan ga ik allerlei spullen verzetten, andere hoekjes maken en dan ontstaat er soms zo’n chaos dat man en kinderen het huis uit vluchten. Zelf zie ik op een gegeven moment ook door de bomen het bos niet meer.
Toch, op een gegeven moment komt er weer schot in de zaak en ben ik weer tevreden.
Plus dat (bijna) alles weer even een aai met de stofdoek heeft gehad.
 

De nieuwe oude kan kreeg een plekje op het aanrecht, achter de kraan, hè, hè…
Samen met nog wat andere spullen die ik al had, óók van die kringloop.De blokken handgemaakte Marseillezeep kocht ik ooit op een leuke markt in de Provence.
Lekker robuust.

Fijne week verder,

Barry

16 opmerkingen:

 1. Jij hebt óók al een leuke kringloop in de buurt.. hier in de regio zijn het echt rommelmarkten met veel jaren 70 spul ;-(
  Ik moest wel lachen.. in 3 minuten gekocht en 3 uur verder heb je er een plekje voor gevonden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, je hebt hetzelfde als ik. Ik loop nog steeds met stoelen en spullen te schuiven voor dat leuke bankje. Ik vind hem zo leuk. Maar het klopt gewoon nog niet. Alle reacties zijn zo positief dat ik hem denk ik niet terug breng en gewoon nog even blijf schuiven met de spullen, tot het weer klopt. Jouw emaille kan is ook prachtig.

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ja heel herkenbaar, maar soms kun je het gewoon niet laten staan en dan denk je; ach ik zoek er wel een leuk plekje voor, wat een gedoe kan dat soms zijn he, ik weet er alles van.
  Zoiets zoek ik eigenlijk voor in de wc om mijn toiletborstel in te zetten hahaha!!
  Morgen is die bij ons weer open, maandag en dinsdag is ie altijd gesloten en zeker weten dat ik toch weer een rondje ga doen, ik kan het niet laten ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een beauty. Ik kom ook graag in de kringloop, maar helaas niet zo heel vaak. Waarschijnlijk zijn dit soort spulletjes dan al weg :-). Maar zoals je zegt, er is genoeg! Die kan staat mooi zo achter die fantastische kraan.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoekje weer, duurt even maar dan heb je ook wat:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou die kan heb je mooi opgescharreld, en geodkoop ook nog.
  Ik keek nog naar zo´n kan op de brocante markt en daar wilden ze er 25 Euro voor hebben, een beetje te duur naar mijn smaak.
  Wat is het een gezellig hoekje geworden daar bij jouw in je gezellige keuken.
  Wat heerlijk zeg zo´n kringloopwinkel op fiets afstand.
  Zou levensgevaarlijk voor mij zijn:)
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf !!!..en een superrr prijs natuurlijk...geniet er maar lekker van...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hartstikke leuk zo'n kan, die doet het altijd goed in een brocant interieur. Ik heb zo'n stel op een kastje staan in mijn slaapkamer als lampetstel. Maar zo is het ook leuk!
  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kringloopwinkels ik kom er graag maar... als ik nu de prijs hoor wat je ervoor betaald heb denk ik ja super!!!
  Hier bij de kringloopwinkels is ongeveer zo'n zelfde kan schrik niet rond de 15 euro!!! Wij zeggen ze schrijven tegenwoordig met een vork (overal een 1 ervoor) zie soms wel leuke dingen maar veel te duur. Ook de leuke spulletjes worden er voordat het in de winkel komt uit gezeefd, wat er over blijft is veel goedkoop modern spul, kortom het is een wonder als je hier in Den Haag zuid-west met een leuk oud item thuis komt wat in je portomonnee past!
  Ben daarom best een tikkie jaloers op jouw kringloop!
  Veel plezier met je kan!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, heel herkenbaar jouw geschuif met van alles! Zo gaat dat hier ook. Maar uiteindelijk vind je altijd wel ergens een plekje.
  Je hebt een mooie kan gescoord en hij staat mooi daar. Wat die prijzen betreft: het scheelt als je een kringloop hebt die gesponsord wordt door de gemeente. Hier is er gelukkig een. Als je bij een particuliere kringloop gaat zijn de prijzen al een stuk hoger. Maar dan heb je wel weer wat aparte dingen, dat weer wel. Maar soms vragen ze absurde prijzen. Het is tenslotte toch oude meuk. Wel heel leuke....
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een bof dat je zo'n leuke kringloop in de buurt hebt, jij hebt gewoon mooie dingen gekocht voor een superprijs en dan nog eens een heel mooi plekje gegeven!!!!
  Onze kringloop is niet voor een goed doel maar voor eigen doel:) dus de prijzen zijn hoog.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt als een geweldig adresje! Je bent in ieder geval met een prachtige vondst thuisgekomen en ook nog eens voor een geweldig bedrag.

  Lieve groet, Miranda

  ps. Mooi tafeltje in je vorige post.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh mooi! En voor weinig geld! Ik hou heel veel van emaillen kannen!

  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een mooie blog heb je , ik ga je volgen !

  fijn weekend ,
  lieve groet Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahaha de boel verzetten voor één kan........zo herkenbaar..........trouwens ook die vluchtende kinderen.....maar wat een vondst, de kan is echt heel mooi, zou ik ook meegenomen hebben!!
  Liefs,
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg leuk dat je m'n blog gevonden hebt! Ik ga die van jou maar eteen in mijn lijst zetten, wel zo makkelijk!

  Dus jij hebt ook al eens een workshop bij Janny gevolgd?? Dit was mijn 2de, zeker een aanrader!!Je hebt gelijk, door het doen leer je steeds meer!!

  Fijne dag.


  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen