DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


zaterdag 8 februari 2014

‘Horrorwinter’

Is dit de horrorwinter die voorspeld werd?
Ik begin het te geloven. Vreselijk, al die regen en dan ook nog die harde wind erbij. Als het dan toch winter is, geef me dan maar kou, daar kun je je tegen kleden en kun je tenminste normaal naar buiten.

Al wil je maar twee tellen naar buiten om iets in de kliko gooien, dan waai je al uit je verschoning en word je kletsnat. Of wat dacht je van op de fiets naar je werk? Je komt als een verzopen kat aan.
Ik hoef helemaal geen zwembad in de tuin maar als ik naar buiten kijk, begint het daar wel op te lijken. Bah!

Zoveel mogelijk binnen blijven maar, gordijnen naar beneden en de haard aan. Op die manier probeer ik het maar gewoon te negeren.
 
En net te doen alsof het al een beetje voorjaar is. Ik kocht schattige anemonen. Zo mooi die poederachtige tinten in combinatie met het zwarte hart.
 

En wat voorjaarstakken, ik weet niet van welke boom maar die kleine groene knopjes maken me wel blij. 
Gisteren kwam ik uit m’n werk (deze keer was ik met de auto) en zag dat de anemonen nog meer uitgekomen waren. Wat een feestje!. Ik maakte er opnieuw foto’s van.


 

Het was al aan het begin van de avond en ik was lekker helemaal alleen thuis. Dus haard aan, een grote cappuccino en een stuk notentaart.


 
Eten deed ik pas laat, samen met Charlotte die pas na achten thuis kwam uit Amsterdam. Ze werkt daar het komende halfjaar in verband met haar studie. Gezellig zo, samen met je dochter  eten en de avond doorbrengen.

Hopelijk stopt het zo met regenen want ik moet toch naar buiten om de boodschappen te doen. Meestal doet manlief de grote boodschappen op zaterdag, maar vandaag gaat het hem helaas niet lukken.

Ik wil jullie een fijne zaterdag en goede zondag toewensen.
 
Barry

19 opmerkingen:

 1. Heb je het toch gezellig weten te maken, ondanks het slechte weer!
  Ziet er heerlijk uit bij je!
  Lieve groet en fijn weekend!
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me bij je aansluiten wat je verhaal over de horrorwinter betreft. Ik vind dit ook helemaal niks. Hoop ook niet dat het straks wel winter wordt en we de lente dan grotendeels overslaan. Het is allemaal op de hobbel lijkt het wel. Je anemoontjes zijn zo leuk. Misschien trotseer ik het weer straks nog wel om iets vrolijks in huis te halen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij zijn dit Maartse buien! Storm en regen, ik vind het drie keer niks. Dan nog liever vrieskou en even een pak sneeuw en dan een heerlijke lente erachteraan, gevolgd door zo'n zomer als vorig jaar! Ach, als we er toch over dagdromen....binnenzittend, achter glas waar de regendruppels tegen aan kletteren met een kop heerlijke capucinno in onze handen, zittend bij een lekker knapperend haardvuur...
  Fijn weekend!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt wel herfst...jammer hoor dat er geen vorst is geweest, het geeft altijd mooie plaatjes en voelt altijd zo winters.
  Gelukkig heb je het binnen gezellig, lekker zo aanschuiven bij de open haard...met je dochter kletsen, genietmomentjes.

  Fijn weekend, lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gemopper..;)!! Als het koud is zijn we ook niet tevreden, hier is het nu droog, hopelijk bij jou ook zodat je zonder kletsnat thuis te komen je boodschappen kunt doen!! Mooi interieur heb je, gezellig zo met de haard aan, heerlijk lijkt me dat! Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook een heel ander beeld toen Piet zei dat we een horrorwinter kregen. Zag mezelf aan wekenlang ingesneeuwd zitten. Vriezer en voorraadkasten gigantisch gevuld. Maar als maar die regen en wind komt bij mij ook de neus uit. Weet wel dat we niet moeten klagen maar het gaat zo vervelen. Net als die stomme verkoudheid die ik al bijna 3 weken heb.
  Je anemonen vind ik te gek! Lekker de gordijnen dicht en sport kijken de komende dagen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja wat een winter.
  Geef mij ook maar vorst en kou.
  Anemonen vind ik ook zo mooi.
  Lekker bij het haardje genieten.

  Fijn weekend

  Gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och, ik laat het altijd maar over mij heen komen. Altijd een regenpak bij me en ik kom droog aan. Tegen het weer valt niet veel te doen.
  Maar je anemonen zijn prachtig! EN ze hebben een fantastisch hart.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Horror herfst bedoel je ha ha ;-)! Gelukkig heb je een gezellig huis om je in terug te trekken, met die gave kalfverf op je muur. Oh ik vind het zo mooi overal waar ik het tegenkom wordt ik erdoor getrokken.

  Lieve groet,
  Gerralda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie sfeer in jou huis, mooie warme kleuren!
  Anemonen vind ik ook erg mooie, romantische bloemen, mooie foto's, mooie kleuren.
  Groetjes,
  Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja zo met de anemonen en de kersenbloesem breng je de lente in huis, ook ik ben dit herfstweer meer dan zat en verlang naar de lente!
  fijn weekend,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik werd er zo narrig van dat ik vanmiddag snel in mijn autootje gesprongen ben, dorp uitgereden en bij het tuincentrum wat bolletjes gehaald heb. Als het weer buiten niet mee wil werken, dan maar gewoon binnen. Heb medelijden met de timmerman die dinsdag aan een tuinprojectje in de achtertuin gaat beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och ja, het regent af en toe.... Maar binnen is het gezellig en warm, dus ik zit er niet zo mee. Het heeft ook wel weer wat. En het is zo lekker om in bed te liggen als de regen op de ramen spat, en het was dus al half 10 toen we vanochtend opstonden.
  En die voorjaarstakken, dat is kersenbloesem..

  Fijn weekend;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. GEZELLIG DIE LENTE BLOEMEN!
  DAAR KRIJG JE EEN ECHT LENTE GEVOEL. JA, DAT WEER! WORDT IK OOK NIET VROLIJK VAN.GELUKKIG IS HET HEEL GEZELLIG BIJ JULLIE IN HUIS.


  FIJNE DAG,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een snertweer he, mijn dochter moest vanmorgen hockeyen, zo zielig :-( Ik heb langs de kant gestaan om met mijn poncho de meisjes die gewisseld werden een beetje op te warmen, onder de paraplu.
  Mooi die Anemonen en Kersenbloesemtakken, dat geeft toch een beetje voorjaarsgevoel!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi boeketje, heerlijk voorjaarsachtig!!! En dat weer....het zou verboden moeten worden, haha!
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh vind dit altijd wel gezellig dit weer.....behalve als je eruit moet dan oké....;)
  Toch heerlijk lente gevoel al hoor.....je merkt toch echt al verschil....langer licht 's avonds....eerder licht..........de lente zit toch al echt in mijn bol.
  Ha en nog wat versterkt hier door je mooie bloemen in zachte tinten....

  Fijne zondag avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige kleuren het boeket
  Je hebt mooie foto's gemaakt

  Groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. mooie bloemen zeg! Ik heb nu ook zin in capucino! :-)

  BeantwoordenVerwijderen