DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 3 november 2014

Grace Kelly en Paleis Het Loo


 
 
Zoals ik in mijn vorige post vertelde, gingen we niet alleen naar Emst.

Omdat we dan toch in de buurt waren, hadden we het plan opgevat ook naar Paleis het Loo te gaan. Daar wilde ik al langer weer eens naartoe. Ik was er voor het laatst toen ik nog kind was, ik zat nog op de basisschool.

Een andere reden was de expositie ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’ , die daar nog tot en met 4 januari 2015 loopt (klik)
 
Een verhaal over het leven  van prinses Gracia van Monaco, een waargebeurd sprookje, dat helemaal geen sprookje bleek te zijn. Toch, ik vond het erg leuk om te zien allemaal. Haar kleding, haar accessoires als schoenen, brillen, hoeden, sieraden, maar ook filmbeelden en foto’s brachten het verhaal van deze prinses opnieuw tot leven.

Hoewel ik nog erg jong was toen het zich allemaal afspeelde, het beeld van prinses Grace, geboren in de Verenigde Staten als ‘Grace Patricia Kelly’, zit ook in mijn geheugen. Ik weet nog goed dat ik haar héél mooi vond. Het leek mij wel wat om prinses te zijn.

Maar niet alleen prinses, Grace Kelly (1929-1982) was een Amerikaanse actrice die door haar huwelijk met Rainier van Monaca prinses werd. Als stijlicoon  werd zij een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw. Altijd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco.

Ik wilde wat foto’s nemen maar bij de eerste de beste poging werd ik direct bij de lurven gegrepen “Geen foto’s!”. Beschaamd deed ik mijn fototoestel snel terug in mijn tas:  “sorry”

Later zag ik anderen wel gewoon foto’s maken, ik had kennelijk de pech gehad dat iemand het zag. Toch durfde ik m’n toestel echt niet meer te voorschijn te halen.
Alleen bij de ingang mocht het


In Paleis het Loo zelf mocht je wel foto’s maken. Best een aanrader, het is er heel mooi.
 

 
De barokke tuinen zijn ook prachtig. Alleen worden ze op dit moment onder handen genomen, dat was jammer. We gaan zeker nog een keer terug als de tuinen klaar zijn. Dan doen we ook de Oranjewandeling door het bos van Het Loo. Daar hadden we nu geen tijd meer voor.
 
 
zusje
 Ik kijk naar buiten en zie dat de herfst nu echt in het zadel zit. Eigenlijk best fijn (ik durf het bijna niet te zeggen) ik geniet van de wisseling van de seizoenen. Vanmorgen zei Charlotte het ook “mam, ik vind het best gezellig, die herfst” en gelijk heeft ze.

Fijne week,

Barry 

10 opmerkingen:

 1. Een heerlijk uitje!
  Met hele mooie foto's.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke dag heb je op 't Loo gehad met je zusje. En natuurlijk mag je zeggen dat je van de herfst houdt. Ik ook hoor. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar zou ik ook nog eens graag naar toe willen gaan,'t Loo. Maar ik begrijp dat ik nog even moet wachten als ik ook de tuin wil gaan bewonderen.
  Grace Kelly was destijds echt een stijlicoon. We hebben haar graf in de kerk van Monaco bezocht. Ze had het leven van een sprookje, maar ik zou niet in haar schoenen hebben willen staan, constant die aandacht.Ook haar kinderen nu, hebben volgens mij niet echt een sprookjesleven.Geld maakt niet gelukkig...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me erg indrukwekkend deze tentoonstelling, ik wil die graag gaan bezoeken. Ik ben helemaal nog nooit in Paleis het Loo geweest, het lijkt me prachtig!! Jammer dat je net betrapt werd bij het maken van foto's ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Paleis het loo... kun je je voorstellen dat je zo woon? ik niet..
  Het is wel ontzettend leuk om te kijken daar. Ben er zelf wel eens geweest, maar dat is al jaren terug. Ik vond het zeker indrukwekkend..
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grace Kelly was een mooie vrouw en goede filmster maar een mooi prinsessenleven heeft ze niet gehad evenals Prinses Diana.
  Paleis Het Loo heb ik ook eens bezocht en ik vond het er binnen en buiten erg mooi.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het Loo kan je een beetje vergelijken met het paleis van Laken .
  Veel pracht en praal maar indrukwekkend om te zien.
  Leuke uitstap samen met je zus.
  En de Grace Kelly tentoonstelling zal wel prachtig zijn om te zien .
  Lieve groet vanuit een zeer regenachtig België
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is de moeite waard om Het Loo te bezoeken, mooi is het er, mijn broer mocht er een aantal concerten geven, wij mochten toen ook een aantal familiekamers zien die niet openbaar zijn, een kijkje achter de schermen, heel indrukwekkend allemaal.
  Jammer dat je van de tentoonstelling geen foto's mocht maken.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Barry,
  Heerlijk uitje hoor, naar paleis Het Loo. Ik ben er een paar jaar geleden met Ben samen geweest en een aantal jaar daarvoor met mijn ouders en jongste dochter. Beide keren vond ik het super mooi... en een van die keren waren daar alle trouwjurken van onze koninginnen tentoongesteld... vanaf Emma dus... echt prachtig om die gewaden zo dichtbij te zien... achter glas, dat wel, logisch natuurlijk... maar o zo mooi... Deze tentoonstelling van Grace tot Gracia lijkt me ook fantastisch...
  En die tuinen werden toen ook al onderhanden genomen... ik heb ze nog nooit 'af' gezien...haha...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. QHi ! I love your blog ! You have a new follower
  Angelica

  BeantwoordenVerwijderen