DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 20 oktober 2015

Entree!

 
 Je loopt er eigenlijk alleen doorheen als je naar buiten, naar boven of naar het toilet gaat. Je zult maar hal zijn…
Bij ons is het niet anders. Je komt binnen via de voordeur en dan sta je in de hal. Daar hang je je jas op en stiefel je door naar de huiskamer.

Maar misschien onderschat ik de hal. Eigenlijk is het toch een soort visitekaartje.
Aan de hal kun je vaak al zien wat voor soort mensen er wonen, van welke sfeer ze houden. Zijn de bewoners opgeruimd of rommelig, jong of oud, en met z'n hoevelen zijn ze (kijk naar de schoenen die er staan)

Ik hoop maar dat als mensen bij ons binnen komen, ze in ieder geval het gevoel krijgen dat ze welkom zijn, dat het gezellig is en warm.
 
Soms zullen ze denken dat we rommelig zijn ( ligt eraan wanneer ze aan de deur staan) en soms dat er een kraakheldere huisvrouw de scepter zwaait ( je kunt het treffen). Verder is onze hal vooral gewoon, met drie deuren en een trap naar boven. We hebben er oude opgeknapte deuren en die bevallen nog steeds. Veel leuker dan de deuren die oorspronkelijk in het huis zaten.


Voor op de wc-deur had ik al heel lang een emaille plaatje. Het zat nog steeds niet op de deur maar het lag op het plankje in het toilet. Vorige week heeft manlief het maar eens op de deur geschroefd.  Toch wel leuk, ook al is het oud en geroest.


Zolang als wij er wonen liggen er witte en zwarte plavuizen, ik ben ze nog steeds niet zat. Ze raken een beetje versleten maar dat is juist goed! Die tegels mogen van mij nog lang blijven.


In de hal staat ook een wit kastje. Het komt nog uit het oud grenen tijdperk, de jaren ’80 toen bijna iedereen fan was van oud Engels grenen. Al een tijd terug heb ik het kastje wit geverfd met krijtverf. Onlangs ben ik bezig geweest het bovenblad weer kaal te maken. Is nog niet gelukt want er zit ook een waslaag op. Binnenkort maar wat hardhandiger hiermee aan de slag.
 
 
Wat op het kastje staat, wisselt steeds. Nu staat er een stenen kandelaar met daarop een oude jampot met waxinelichtje, een Franse jardinière met oude dadeltakken, een paar schoenenmallen en een hoedenstandaard met daarop géén hoed maar mijn trouwhandschoentjes.

Sober maar sfeervol.
 

Boven het kastje hangt een heel oude spiegel. Deze hebben we al zolang we hier wonen en komt uit een oud huis dat ontruimd werd. Manlief heeft de spiegel toentertijd gered van de vuilnisbelt.

Niemand begreep wat wij met die oud spiegel wilden. Ik ben er nog steeds heel blij mee.

Dit was dus een klein rondje hal.
Maar hang je jas op en kom verder
dan zet ik thee...


Barry

18 opmerkingen:

  1. Hahah je maakte me aan het lachen, leuk, en je hal vertegenwoordigt denk ik goed waar je van houd! Dus dat is je goed gelukt. Ons mini - halletje is lang een pijnpunt geweest, tot manlief besloot de hal gewoon bijna wit te schilderen, mijn ergste nachtmerrie van een jaar geleden, maar nu...ik vind het prachtig! Lang leve onze mannen, de jouwe die bordjes zomaar vast schroeft en de mijne die zomaar gaat schilderen! Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou jij hebt een leuke nette hal! Gezellig ook. Als je momenteel bij mij kijt zie je een bende! We hebben vandaag de keuken gesloopt en als je zoiets doet staat je hele huis op de kop! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat deuren al niet kunnen doen, echte sfeermakers...ik heb alleen de klinken..;-)...maar ja je kunt ook niet alles hebben.
    Gezellig met het kastje, staat meteen knus!

    liefs Dinka

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hal ziet er uitnodigend uit, dus iedereen zal zich vast thuis voelen bij je.
    Leuk ook dat authentieke, beetje beschadigde wc-plaatje.
    Groet, Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De hal is vaak een vergeten ruimte, maar bij jou is er meteen gezelligheid. Dus ik hang mijn jas op, kom maar op met die thee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Barry,
    Je hebt een heerlijke gastvrije hal. Bij jullie kom je er tenminste nog door binnen. Bij ons komt iedereen achterom, alleen de post komt zo nu en dan een pakketje afleveren aan de voordeur. Wij komen er zelf natuurlijk wel, op weg naar toilet, of naar de ruimte waar de wasmachine en droger staan; het washok. En de kapstok hangt er ook hoor. Maar leuk om door jouw hal je huis binnen te komen. Het kastje vind ik super leuk.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een heerlijke binnenkomer! Ik heb ook zo'n soort kastje in het wit. Ik wil 'm eigenlijk een keer verven maar toch laat ik het nog even zo: we hebben een erg donkere gang en dan is alles donker zo somber!
    Bij jou ziet het er in ieder geval zeer schoon en opgeruimd uit.....je kunt er wel een kopje koffie van de vloer eten!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De hal is inderdaad het visitekaartje van je huis. Jouw hal laat meteen jouw woonstijl zien, dat is leuk! Je hebt er ook echt aandacht aan besteed. Ik zou me meteen welkom voelen bij jou!
    Heb je ook koffie? ;-)

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zou zeggen, zet het theewater maar op!!! Ik kom gezellig langs. Je gang geeft helemaal jouw sfeer weer.

    liefs, Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk dat oude deurbeslag hé. Maakt het gelijk af en geeft precies de sfeer weer, waar ook ik van hou. Hier bij ons zit het ook, maar dan met de Nederlandse versie erop. Dat Franse heeft wel wat...Leuk! Ook je 'verroeste' bordje is een erg leuk.
    En ik zie bij jou dat je boven de lichte lambrisering een donkere wand (krijtverf?) hebt. Ik blijf daarover twijfelen hier, want ik vind het prachtig uitzien bij je, maar hier loopt het trappenhuis zo ver door, waar moet ik dan eindigen? En omdat onze gang in het noorden ligt, ben ik bang dat het erg donker wordt...Maar ik blijf genieten van dat contrast...bij anderen vooralsnog...misschien toch eens overstag gaan?
    En dan nu een lekker kopje thee, graag! Gezellig!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou eventueel een blok kunnen verven. Hadden de vorige bewoners hier op 1 wand gedaan en ik heb dat op meerdere plekken in huis gedaan inmiddels. Omdat hier alles open is, splitlevel, was en is dit een goed alternatief. Miss een idee? Grtzz Brigitte

      Verwijderen
  11. Ik vind je hal een plaatje. En maar goed dat niet iedereen dezelfde smaak heeft he. Ook je deurbeslag. Ik had die in ons vorige huis. Wel met lange plaat maar, sukkel die ik ben, heb ze niet mee genomen....spijt als haren op mn hoofd.
    Hier een kleine hal maar qua inrichting wisselt t nogal, zit er toevallig over te denken om weer eens wat tafeltjes te wisselen hahaha
    Fijne dag

    lieve groet Brigitte
    ps: wij wonen ook in de buurt van Rotterdam :))

    BeantwoordenVerwijderen
  12. reageer niet meer zo vaak op de blogs die ik volg , tijd en ook vaak zin ontbreken mij maar om en of ander reden moest ik deze post even lezen,
    wat een heerlijke hal heb je , en ja, als in de beurt ben ooit dan kom ik graag dat kopje thee drinken ! lieve groet Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fraaie hal, zo mooi in detail af. Leuk en herkenbaar, zo'n kast uit het oud grenen tijdperk. Geweldig vond ik ze. En nu opnieuw weer leuk, geverfd of in orginele kleur... Oude deuren staan ook op mijn wensenlijstje ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Voor mij is de hal ook het visitekaartje van je huis . Als je de deur openmaakt moet je inderdaad gelijk zien welke sfeer er hangt of ligt , haha.
    Jouw hal is heel sfeervol , het kastje , de spiegel , het kaarsje ,.....
    Ik loop lekker verder voor dat kopje thee.
    Groetjes
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zo denk ik er ook over hoor...de hal zegt een hoop over de mensen die er wonen.
    En het grappige is....dat onze "hal" niet meer is dan een doorloop van twee stappen.
    Het is piepklein en je kan er niet eens met zn tweeën gelijk in staan hihi.
    En het staat nog op ons lijstje van dingen die echt opgeknapt moeten worden....omdat hij zooo klein is is het eigenlijk een beetje verwaarloosd.
    Zo te zien heb jij een mooie ruime hal....met een prachtige vloer en je kan er zelfs een meubel in kwijt...geweldig zo`n hal.
    Het ziet er heel sfeervol uit...

    Liefs, Ciska

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je hal ademt helemaal jouw sfeer. Goed gedaan, je boft wel dat ie best ruim is geloof ik. Jammer dat we niet zien hoe de stemming momenteel is.. staan er veel schoenen en is het een beetje rommelig met meerdere jassen en sjaals.. ;-)) Hier is de kapstok zo vol nu, de echte warme jassen en de herfstjassen hangen voor het grijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nou, lekker een bakje thee! ;) 't ziet er gezellig uit! Leuk dat oude jampotje, ik kocht er laatst ook een bij de Potstal, toch schijnen ze mooier door dan een BM jampotje, toch het soort glas denk ik. Maarreh...je hebt een mooie hal. Leuk idee wel om daar een post van te maken. Alleen bij mij is er ook nog een kapstok die veel te vol hangt..ongezellig wel. :(

    BeantwoordenVerwijderen