DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


woensdag 18 mei 2016

'En route'


 
Mensen, ik heb van alles te vertellen maar het schiet er gewoon bij in. De laatste weken ben ik heel veel weg geweest. Er waren allemaal leuke tripjes achter elkaar.

Het begon begin mei. Vriendin T. en ik reden op dinsdag 3 mei naar Valburg. We hadden gelezen over de Lenteweek bij de Potstal en dat leek ons wel wat. En we hadden echt zin om ergens naartoe te gaan. Allereerst voor de gezelligheid maar ook voor de nodige inspiratie en koopdrang ;-)
We waren weleens eerder in de winkel van de Potstal geweest maar tijdens de zogenaamde lenteweek zou ook het woonhuis en de tuin bij de winkel getrokken worden en dat klonk best aantrekkelijk.
Het was er ook leuk. Kijk maar eens, ik heb er een aantal foto’s genomende blauwige kleur op deze muur vind ik super

 
 
Bij  de Potstal kocht ik een oude mijnwerkerslamp. Je ziet hem hieronder op de foto. In mijn vorige post lazen jullie over mijn olielamp. Die stond in de keuken en ik kreeg hem brandend maar wat een lucht! Het hele huis rook naar de petroleum. Die olielamp staat nu lekker op de tuintafel en voor binnen kocht ik dus deze mijnwerkerslamp. Daar kan gewoon een waxine in,  dat stinkt een stuk minder.

 
Op de terugweg hebben we nog wat andere woonwinkels aangedaan zoals Seizoen en Stijl in Ochten. Daar kocht ik ook wat, niet voor mezelf maar voor een jarige vriendin.Donderdag, op Hemelvaarts/Bevrijdingsdag, reden mijn man en ik naar Emst. We wilden een wandeltocht gaan maken. En waarom dan niet op de Veluwe?
Aha, hij had me snel door; “je wilt zeker ook langs dat brocante-festijn in Emst?”

Het was inderdaad weer een feest in Emst. Wat een mooie kramen, wat een gezellige sfeer.
de Tweede Lente, ik ben fan

de Tweede Lente

de Tweede Lente

maar de andere kramen waren ook prachtig
We waren nog maar twee stappen binnen of we kochten al een set oude luiken. Die wil ik op de slaapkamer gaan zetten aan het hoofdeind van ons bed. Maar eerst wil ik de muren gaan doen en het bed verven. Voor nu staat één helft van de luikenset in de woonkamer. Ik vind ze mooi, ze hebben een prachtig oud patina.
 
Natuurlijk zijn we ook die wandeling gaan maken

 
We liepen deze maar halverwege zijn we toch blauwe paaltjes misgelopen. Volgens Endomondo liepen we 12,5 km in plaats van 9.

Geeft niet in zo'n omgevingNa Hemelvaart, had ik zaterdagavond een supergezellige ladies high wine bij een vriendin ter ere van haar verjaardag (voor haar was dus dat cadeautje van Seizoen en Stijl, een fles met grove peper en verse kruiden in een jasje van jute)

Zondag was het Moederdag en vierde zoonlief zijn 25e verjaardag. Het was zijn eerste verjaardag op zijn eigen stek in Rotterdam. Ook wel apart, zo’n eerste keer dat je de deur uit moet voor de verjaardag van je kind.

Meteen de maandag daarop vertrok ik 's morgens samen met m’n moeder voor een paar dagen naar Overijssel, de Sallandse Heuvel om precies te zijn. Wat is het daar fantastisch mooi! Soms vergeet ik gewoon dat Nederland ook een prachtland is.

Afgelopen weekend was het Pinksteren en zijn we nog een dag naar Biddinghuizen, geweest naar ‘Opwekking’. Sommigen van jullie zullen wel weten wat het is, een jaarlijks groots evenement/conferentie voor christenen. Ik vond het er geweldig fijn.

Tsjongejonge, wat ben ik uithuizig geweest. Afgelopen dinsdag begon het ‘normale’ leven weer en heb ik getracht de achterstand in het huishouden in te lopen. Is nog niet gelukt want vandaag moest ik ook weer naar het werk.
en vanavond had ik me zóó nuttig kunnen maken maar ben lekker gaan zitten voor deze blogpost :-p
morgen zien we wel weer verder...

Groetjes,

Barry

8 opmerkingen:

 1. Wat een aaneenschakeling van leuke dingen/uitjes.
  Mooie foto's ook.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt echt allemaal leuke dingen gedaan Barry. Super om je foto´s te zien en ach, dat huishouden komt wel weer hoor. Ik loop ook behoorlijk achter in huis hoor. Soms heb je dat weleens, maar een mens heeft toch af en toe ontspanning nodig hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben je zeker goed vermaakt, wat een geweldig leuke tripjes! En we hadden elkaar bijna tegen kunnen komen tijdens de wandeling....wij doen dat ook regelmatig en liepen op hemelvaart ook in die omgeving.
  Klompenroutes zijn er hier veel, ook erg mooi en qua afstanden tussen de 10 en 15 km.

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed en leuk gevulde dagen heb je gehad.
  Die luiken zijn super!! De rest ook hoor.
  Voor alvast een goed weekend

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap wel dat je veel te vertellen hebt. Wat een leuke uitjes. En wat een lieve man dat hij met je mee ging. De luiken zijn prachtig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn dat je het leuk hebt gehad bij de Potstal, 100 mtr bij mijn huis vandaag ben je ook naar de overkant geweest Nouveau Vivre? ps de Potstal heeft nu een vacature verkoopster, iets voor jou....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou, op deze manier maak je je ook zeer nuttig hoor; ik geniet van zulke posten! En..... je kunt beter een beetje te druk zijn dan niets te doen hebben, toch? Maar daar heb jij, zo te lezen, helemaal geen last van (ik ook niet;-))

  groet Marry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellige uitjes heb je gehad. Moeilijk om daar met lege handen terug te komen he? De mijnlamp is echt prachtig.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen