DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


donderdag 30 juni 2016

Op de helft


Vandaag zijn we alweer op de helft van 2016. Ik vind de tijd zo ontzettend snel gaan. Was dat vroeger nou ook altijd zo? Volgens mij niet, toen duurden winters lang en zomers oneindig.

Ook waren de winters altijd koud en wit en de zomers warm en zonnig… Toch?

Of zou het toch iets met leeftijd te maken hebben? Mijn oma zei het altijd al “hoe ouder je wordt, des te sneller gaat de tijd”. Het blijkt waar, proefondervindelijk bewezen.
 
 
Ik had nog wat foto’s van de haard mèt kaarsen. Staat best leuk zo ’s avonds. Want hoe frisjes en regenachtig het weer ook is, de haard aan is me toch te gortig. ’s Zomers staat de waakvlam altijd uit, dus zomaar even aan dat gaat niet, dan moeten al die blokken hout eerst weg en weer terug. Teveel gedoe dus.

Maar brandende kaarsen op de rand geven een fijne sfeer zonder dat het te heet wordt.
 
 

 
Je ziet ook nog net vlaggetjes hangen. Onze dochter was jarig en met verjaardagen hang ik nog altijd slingers op.
 
 
Dit was haar laatste verjaardag thuis dus ook nog eens speciaal.
 

 
Ze kreeg een ontzettend leuk boeket met pioenrozen en dat mocht lekker beneden staan.
 

 
En kijk eens, ze heeft het van geen vreemde, ook zij houdt van oude spullen. Geweldig toch, zo’n vintage typemachine. En hij doet het nog ook.

Ik merk dat het bloggen bij heel veel bloggers op een laag pitje staat. Bij mij eigenlijk ook. Misschien is gewoon het ‘blogtijdperk’ een beetje voorbij.

Dan lees je in 2050 in de geschiedenisboeken:

“Werden computers in het begin vooral gekocht en gebruikt door bedrijven, later werden ze aangeschaft voor thuis. Net zo onmisbaar als toentertijd de wasmachine en stofzuiger. En niet alleen het zakelijke en nodige werd op de personal computer (pc) gedaan, ook in de vrijetijdsbesteding  ging de pc een steeds grotere rol spelen. In het begin van de 21e eeuw kwam vooral het bloggen in opmars en werd een echte hype onder (huis)vrouwen tussen de 40 en 60 jaar. Dit  heeft ongeveer 20 jaar geduurd en werd later overgenomen door o.a. Facebook en Instagram, mede omdat deze programma’s gemakkelijk en snel op de smartphone kon worden aangestuurd…”


Wie weet, dan zijn onze blogposten gewoon cultureel erfgoed geworden! Leuk voor onze kleinkinderen. Jammer dat er geen blogs zijn uit 1950 of 1960. Dat had me nou ontzettend leuk geleken.

Groetjes weer,
 

Barry

12 opmerkingen:

 1. Nou, bij mij staat het bloggen niet op een laag pitje hoor. Daar is de schrijfdrang te hoog voor. Weet ook niet hoe dat komt. Niet te stoppen. En blogs lezen doe ik ook graag.
  Leuke foto's weer van een gezellig huisje. Ook ik hou van Frankrijk maar kom er nu eigenlijk nooit meer... Wordt weer eens tijd...
  Groet,
  Conny (papillon60.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blog ook nog graag hoor, maar inderdaad wat minder nu dat ik ook op Instagram verblijf.....
  Gezellig om even bij je binnen te kijken!

  Groet,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hetzelfde gevoel als jij over de zomers en de winters. Maar ik denk ook dat we vroeger altijd een witte kerst hadden. Maar als je de statistieken bekijkt blijkt dat ook niet zo te zijn. :-)) Ik blijf zeker bloggen ik zou blogland niet willen missen ik vind het fijn hier! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, herkenbaar! Ook hier komt er maar weinig uit 'de pen'. Misschien is het wel waar wat je schrijft dat bloggen uit raakt. Maar misschien ligt het ook wel aan de tijd van het jaar. En Instagram.. ik heb er niks mee ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja.....bloggen uit de oude doos....hoe leuk zou het zijn om daar eens rond te neuzen.....
  Weet al hoe het hier verandert is door de jaren, ben ooit met geel en blauw begonnen ;)

  Nog van harte met je dochter.....ja daar horen, hoe oud ze ook zijn....vlaggetjes bij.

  Fijn weekend

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bloggen is voor mij genieten, van de speciale momenten, de alledaagse dingen en wat er allemaal soms zomaar langskomt. Even stilstaan, en even aandacht, dus ik blijf bloggen. Tijd gaat snel en dagen vliegen en soms moet je ook even op de rem trappen. Wat heb je een gezellig huis, heerlijk, ik hoop toch nog wel vaak eens een blogberichtje van jou te lezen hoor.

  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bloggen hoop ik nog lang te doen: ik zie het als een dagboek voor mezelf: zo leuk om weer eens terug te kijken!
  Ik hoop dat er dan komt te staan: na een dip werd het bloggen weer opgepakt door jongeren en nog steeds zie je prachtige foto's met leuke verhalen voorbijkomen!!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bloggen ja het blijft gewoon leuk en ook al niet meer zo intensief toch geniet ik er nog steeds van. Het is en blijft een feel good gebeuren toch! Over twintig jaar zegt mijn kleinzoon oma wat doe je nou toch nog op die oude pc! Jaah kind je oma haalt herinneringen op aan de tijd dat jij nog in de luiers lag! ahahha
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We blijven natuurlijk gewoon bloggen, dan hebben de kleinkinderen later genoeg te lezen voor de geschiedenis les!
  Elk jaar rond de vakanties lijkt het erop dat het bloggen zijn beste tijd heeft gehad maar na de vakantie zit iedereen weer vol verhalen die je op FB en IG niet kwijt kunt.
  Dat zal dit jaar hopelijk niet anders zijn....
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke post heb jij gemaakt, je laat een heel gezellig en mooi gestylde woonkamer zien. Gefeliciteerd met je dochter en nu kun je ook nog genieten van een mooi boeket. Ja nieuwe tijden gaan aanbreken, langzaamaan gaan onze kinderen zich klaarmaken voor vertrek naar hun eigen stekkie....bij ons misschien ook nog dit jaar, er komen nieuwe familieleden bij en de tijd vliegt. Ook ik zit nu meer op Instagram en eigenlijk vind ik het best jammer van al die blogvriendschappen en probeer ik zo nu en dan toch even bij te lezen....het stukje dat je schreef over de geschiedenisboeken in 2050...geweldig...zo leuk en ja de gsm haalt het tijdperk van de pc in huis nog in. Hebben wij nu nog een grote kast in de kamer staan waar de pc in verborgen wordt (heb ik toevallig een blogje over geschreven), dadelijk nog een kleine gsm, die nog veel meer in petto heeft....fijne zondag en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog van harte gefeliciteerd met je dochter.
  Momenteel ben ik razend druk, dus ik kom helemaal niet aan bloggen toe, maar ik weet zeker dat het helemaal goedkomt in het najaar als iedereen het binnen weer gezellig gaat maken. Nou slaat dat natuurlijk nergens op haha, alsof mensen nu in de tuin bezig zijn, het lijkt wel herfst hè. Bloggen krijgt wel weer een opleving let maar op ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Barry,
  Bedankt voor je reactie op mijn blog...ik ben toch ook wel blij dat ik niet gestopt ben met bloggen...toch wel leuk.
  Voor de vensterbanken hebben wij steigerhout gebruikt, wat we een week of zes recht overeind hebben gezet, zodat het goed kan drogen...na het drogen trekt het niet meer krom.
  We hebben ze gewoon op de bestaande vensterbank gelegd, niet gelijmd of zo...iets breder gehouden.
  Succes ermee.

  Groetjes,
  Inge... my choice

  BeantwoordenVerwijderen