DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 30 april 2012

Haarlem


Afgelopen zaterdag ben ik naar Haarlem geweest. Ik wilde graag naar de Huis- en Tuinmarkt op de Dreef.  In eerste instantie zou ik met mijn beste  ‘brocante-vriendin’ gaan. Als het om brocante gaat snappen wij elkaar helemaal. Helaas, door een sterfgeval in haar familie kon ze niet gaan. Dochterlief dan? Och, zij moest werken van 9 tot 6. Daarna mijn moeder gebeld en zij had er wel oren naar. Maar toen het zaterdagochtend zo regende belde ze op, dat ze het toch niet zo zag zitten. Ze had natuurlijk gelijk en ik legde me erbij neer om dan maar niet te gaan. Ik draaide me nog eens om in bed en hoorde de regen op de ramen kletteren. Toen bood manlief aan om mee te gaan, hij zag natuurlijk mijn teleurstelling. Maar aangezien hij eigenlijk heel andere plannen had met zijn eigen hobby, vond ik dat onzin. Opeens dacht ik, waarom ga ik niet zelf, gewoon alleen? Als ik dan kleddernat regen of het koud krijg, of dat de markt op de Dreef misschien afgelast is, dan doe ik dat alleen mezelf aan. Om kwart voor tien zat ik in de auto met de ruitenwissers aan. Tegen elven reed ik de parkeergarage vlakbij de Dreef binnen.  “Gelukkig, er staan kramen, dus ik ben niet helemaal voor niets”. Toen ik naar buiten liep, waaide meteen mijn paraplu aan flarden. Fijn! Met een halve paraplu, door de stromende regen  en mezelf voor gek verklarend liep ik de markt op. Hmm, toch best leuk hier, zou Tamar van  ‘Wonen in Wit’ er staan? Ze was er! En wat een leuke kraam! En wat enig om haar ‘in het echt’ te ontmoeten. Vreemd , voor mijn gevoel kende ik haar wel  maar zij mij natuurlijk helemaal niet. We hebben een tijdje leuk staan kletsen. Ik heb zo’n onwijs gaaf kussen van haar gescoord. Binnenkort zal ik laten zien hoe het staat. Ook kocht ik twee schattige verzilverde schaaltjes die ook een plekje in huis hebben  gekregen.  Overigens haar vriendin, met wie Tamar samen stond, had ook mooie dingen te koop.
 Inmiddels was het droog en eigenlijk gewoon lekker weer. Niks aan het handje. Mijn kapotte plu kon ik weggooien en ik heb hem de rest van de dag niet meer nodig gehad. Op mijn gemak liep ik het centrum van Haarlem in. Wat is Haarlem een mooie stad, zo sfeervol! Ik had het erg naar mijn zin,  zo in m’n eentje. Al snel vond ik de Schagchelstraat, het tweede doel van deze dag. Ik was benieuwd naar de nieuwe winkel van  Verassend Goed en kwam niet bedrogen uit. De winkel is prachtig geworden.  Marianne ontving mij hartelijk. Daar ontmoette ik ook Hanneke van ‘Het liefste thuis’. We hebben gezellig met elkaar koffie gedronken en zitten kletsen.

Natuurlijk ben ik niet met lege handen weggegaan. Voor mijn schoonmoeders verjaardag kocht ik het kookboek van Jeanne d’Arc. Echt een goed boek met mooie foto’s en heerlijke recepten . Ik zou het zelf ook wel willen hebben maar voor mezelf kocht ik wat kleine dingetjes. Die laat ik later zien.
Ik had een hele fijne zaterdag en kom zeker nog eens terug in Haarlem en op de Dreef. Èn ik heb weer wat geleerd; als je iets graag wilt, moet je het gewoon gaan doen! Desnoods in je eentje.

Hartelijke groet,

6 opmerkingen:

 1. Soms is het gewoon heerlijk om in je eentje rond te wandelen.
  Knap hoor dat je gegaan bent in de regen.
  Het werd super beloont zo te zien.
  Fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt als een heerlijke dag en wat goed dat je gewoon gegaan bent!
  Zo zie je maar dat het in je eentje ook heel leuk kan zijn.

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je toch gegaan bent,ook al zag je er misschien toch een beetje tegenop!
  Het is gewoon een heel gezellige dag geworden!

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, nou wat leuk zeg dat je ook iets hebt gekocht bij onze nicht in Serooskerke! Ja, ze heeft echt hele mooie dingen. De naam doet een beetje "zooierig" aan vind ik, dus dan zijn de mooie unieke spullen helemáál een verassing!
  Lief dat je man zich wilde opofferen, maar je hebt groot gelijk dat je lekker in je eentje bent gegaan! En het nog leuk gehad hebt ook! Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En zo werd het toch nog een geslaagde dag! Haarlem is inderdaad een prachtige stad.

  Fijn weekend. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moedig van je hoor om toch te gaan. Ik heb het niet eens aangedurfd om op de fiets even naar de Dreef te fietsen. De markt is daar altijd heel erg leuk, vooral als het zonnetje schijnt. Dan moet je gewoon nog een keertje gaan!

  Ik ben benieuwd naar de foto's van je aankopen.

  Groetjes uit Haarlem,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen