DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag


Toen de kinderen klein waren, was dit een heel drukke dag. De avond ervoor al met de lampionnenoptocht. Op de dag zelf moesten we dan vroeg op omdat ze meegingen met de optocht. Verkleed als piraat, prinses, indiaan of Pippi Langkous, ieder jaar als iemand anders. Daarna kwam de tijd van ‘op een kleedje zitten’, de kindervrijmarkt hier op dorp. Dan gingen we ècht vroeg op want je moest toch minstens om 6 uur ’s morgens op pad om een mooi plekje te bemachtigen.

Deze tijd is over. Zoonlief was met vrienden naar Amsterdam en dochterlief met haar vriendengroep hier op pad. Zij moest ook nog werken, ze werkt bij een ijssalon.  De ijsjes  vlogen over de toonbank, het was natuurlijk prachtig weer en superdruk op het dorp.
 
Ik zat om 7 uur op de fiets richting Rotterdam. Op veel plekken was er vrijmarkt. Helaas viel het een beetje tegen. De hoofdmoot  was veelal  tweedehands kinderkleding en speelgoed  en geen leuke oude huisraad. Toch heb ik wel iets gevonden. Bij elkaar heb ik € 5,50 uitgegeven. Dit is de ‘buit’:
Een houten kandelaar  in mijn favoriete kleur blauw, twee windlichtjes van armeluiszilver, twee kommetjes van Italiaanse makelij  en drie limonadeflessen die ik ga gebruiken voor zelfgemaakte limoncello of rabarbercello. Tsja, het is geen echt brocante maar  toch wel leuk.

 ’s Middags even tv gekeken naar de koningin in Rhenen en Veenendaal. Toen  samen  naar de moestuin gefietst om sla op te halen voor het eten. En  ’s avonds zijn we lekker een ijsje gaan kopen bij onze dochter.

Tot blogs weer!

3 opmerkingen:

 1. Nou je hebt toch wat leuke dingetjes kunnen vinden. Het viel mij ook op dat er zo ontzettend veel rommel te vinden was. Wij zouden die spullen allang weggegooid hebben. Ik sprak gisteren iemand die had haar hele garderobe aangevuld met kleding van hooguit een euro per stuk. Tja, dat moet je ook maar net willen natuurlijk. (Ikke niet hoor....)

  Groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook mij is het opgevallen dat er veel kleding en speelgoed wordt verkocht, maar ik zie dat je toch nog wel heel veel leuke spullen hebt gevonden.

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen