DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 4 februari 2013

Roosjes en Amsterdam

Heerlijk, af en toe is de zon weer te zien. Meteen heb ik dan ook zin in bloemen. Ik kocht schattige witte roosjes.


Zoals ik in vorige post al vertelde waren we dinsdag na ons bezoek aan Leiden ook nog naar Amsterdam  gegaan. Sowieso is het erg leuk om geregeld Amsterdam te bezoeken, ik vind het een gezellige stad. Zo heel  anders dan Rotterdam maar in welk opzicht is moeilijk te zeggen, gewoon ànders. Wat opvalt is dat er eigenlijk niet veel ‘Amsterdammers’ rondlopen, volgens mij is het merendeel ‘niet Amsterdammer’, student, toerist of bezoeker .

We zochten de Abercrombie en Fitch en hebben tot drie keer  een willekeurige voorbijganger gevraagd en tot drie keer waren het, net als wij, slechts bezoekers. Één van de drie sprak zelfs niet eens Nederlands. Pas de vierde keer, hadden we ‘echte Amsterdammers’ te pakken die ons de weg konden vertellen.

Apart hoor, die Abercrombie en Fitch. Ik maakte voor het eerst kennis met deze zaak in New York vorig jaar.  Die in Amsterdam is hetzelfde maar ergens ook weer niet, het is toch een soort van ‘kopie’.

Ik houd er niet zo van, pikkedonker en harde muziek. Hoe kun je dan rustig kleding uitzoeken?

Charlotte heeft daar echter  totaal geen problemen mee. Ze kocht er een blouseje en sweater. Ja,  en die vind ik dan wel weer heel gaaf, het staat haar goed.

Ik was benieuwd naar de H&M Home. Via de webshop heb ik weleens wat kussens besteld.  In Amsterdam is er nu de mogelijkheid om de artikelen in het echt te zien en te voelen, ze hebben erg leuke spullen. Ik kocht een grijze dekbedhoes van mooie soepel gewassen linnen. Slaapt heerlijk!

We hebben gegeten in het Museumcafé Mokum in het Amsterdam Museum tussen de Kalverstraat en het Spui. We liepen er eigenlijk langs en het zag er goed uit en niet zo duur. Een heerlijke rustige plek midden in het centrum. 
En deze meneer kwamen we toevallig ook tegen. Ik ken hem niet maar Charlotte maakte meteen een foto van hem.

Thuis dachten ze heel even dat hij het echt was, ha ha, maar hij stond gewoon bij Madame Tussauds in de etalage.
Zelfs dan gaan mensen foto’s van je maken, hoe beroemd ben je dan?
Als je de films van Twilight hebt gezien, zul je ongetwijfeld weten wie het is.

Ik ga stoppen, ik heb vandaag een hoop te doen. Wassen, strijken, stofzuigen, schoonmaken... je kent het wel.

Fijne week verder!
Barry

 

 

 

6 opmerkingen:

 1. Eens per jaar gaan wij ook een dag naar A'dam, altijd leuk! En gek, eigenlijk ben ik na mijn jeugd niet vaak meer in R'dam geweest..
  Die A vd B waar jij het over had in je berichtje bij mij, die staat ook in mijn poesie :)
  Ik kan je mailadres niet vinden, maar als je mij mailt (zie profiel)mail ik een foto..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik in Amsterdam ben voelt het alsof ik op vakantie ben. En dat komt natuurlijk door de verscheidenheid aan mensen, ik kan het niet omschrijven, het voelt gewoon als héél ver weg. En dat terwijl we tegen Amsterdam aan wonen... Moet er nodig weer eens een keertje naartoe.

  Groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O Barry wat heerlijk om lekker even te shoppen in Amsterdam.
  Het is inderdaad een leuke stad waar van alles te beleven is.
  En ja.... er zijn ontzettend veel culturen daar te vinden en die weten dan niet de weg, haha.
  Ja wat een leuke spulletjes hebebn ze daar he bij HM home, ik heb er ook diverse kussens van en heb zelf ook dat linnen dekbed.
  Fijne avond.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je roosjes zijn prachtig, ik hou er ook van hoor, maar je dagje Amsterdam is dan ook wel weer heel erg leuk..wat is er veel te zien en te doen..en even binnenwippen bij HM is natuurlijk altijd leuk vooral omdat ze daar ook al die mooie woonspullen hebben...Jij kijkt terug op een heel leuke dag.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amsterdam is altijd leuk! Zo'n gezellige stad! Super leuk je roosjes in de flesjes! Ik heb toevallig ook een roosjespost gemaakt maar dan in suikerstrooiers!
  x Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk om een mooie stad te bezoeken en met nieuwe aanwinsten thuis te komen!

  Fijne dag. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen