DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


vrijdag 3 mei 2013

Mama’s quilt

De post over de troonswisseling mag weer plaatsmaken.
Tijd voor een nieuwe blogpost.


Mijn moeder is heel creatief. Ze kan bijvoorbeeld heel mooi naaien. Nu vooral kleding voor haarzelf, vroeger naaide ze ook veel voor mijn zusje en mij, soms ook voor m’n broer. Ze heeft zelfs mijn trouwjurk genaaid! En dat was een megaklus. Ik wilde graag ruwe zijde en dat is echt een crime om te verwerken, het rafelt al als je ernaar kijkt. Maar de jurk was prachtig geworden en ik heb hem met trots gedragen.  Nu ligt hij bijna 26 jaar veilig opgeborgen.

Toentertijd heeft ze niet alleen mijn trouwjurk genaaid maar ook nog haar eigen mantelpak en de jurk van mijn zus.  Hoe ze dat allemaal heeft klaargespeeld!..

Grappig, er waren mensen, die toen even dachten dat mijn zus de bruid was. Zij had een kanariegele satijnen jurk met open rug en een grote gele bloem in het haar. "Wow, kijk nou, een gele bruid" werd er geroepen. Maar toen kwam ik en ìk was de bruid, gewoon in het ivoorwit. Heel traditioneel, ik ben traditioneel.

Naast naaien heeft mama van alles gedaan, breien, haken,  macrameeën, kantklossen, glas schilderen, kaarten maken enzovoort, enzovoort. Noem iets creatiefs en ze heeft het gedaan of in ieder geval geprobeerd.

Quilten kan ze ook heel mooi. Ze heeft al vele quilts gemaakt. Je weet wel, met van die kleine lapjes die aan elkaar genaaid worden waardoor allerlei patronen ontstaan. Ik ben ook best creatief maar hier heb ik dus echt het geduld niet voor , wat een werk is dat!

 
Voor mij heeft ze er ook één gemaakt. Vaak worden quilts van veel verschillende lapjes in vele kleuren gemaakt. Ik wilde een ‘rustige’ quilt die mooi zou staan in mijn huis zonder blikvanger te zijn.



De stoffen heb ik zelf uitgezocht. Het is Franse stof met een beetje vintage uiterlijk. Oudblauw met kleine stipjes en beige met romantische rozen in vervaagd grijs. Ze heeft hem helemaal met de hand (!) doorgequilt.


Hij ligt er niet alleen mooi te zijn. We pakken hem er regelmatig bij . Lekker om er even onder te kruipen als je tv zit te kijken. Mijn zoon gaat er rustig een slaapje onder liggen doen, zo’n groot lijf onder zo’n lieflijk kleedje, echt géén gezicht.

Komend weekend vieren we zijn 22e verjaardag. Ik kan het bijna niet geloven dat hij al zo groot is. De tijd dat hij als ondeugende peuter door de kamer rende of met z'n auto's of houten briotreintje zat te spelen, lijkt zo kort geleden.

Als je oudste kind al 22 wordt, hoe oud ben je zelf dan wel niet?
Dat kan ik soms ook niet geloven.
Wat gaat de tijd toch snel.

Laten we toch vooral van iedere dag en ieder mooi moment genieten.

Geniet dus van komend weekend,
De weerberichten zien er goed uit.

Barry 

15 opmerkingen:

  1. Dat heeft je moeder mooi gedaan, en de kleurtjes zijn ook zo mooi.
    Ik ben er ooit ook eens aan begonnen, wat een werk.
    Ik vind hem super.

    Fijn weekend,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat is zeker zo. Geniet van je kinderen want je weet nooit hoe het leven loopt. Handig hoor zo'n moeder die alles kan. De deken is erg mooi, lekker rustig waardoor hij een romantische uitstraling krijgt.Ik heb er zelf ook ooit éé'n gemaakt maar dan roze. De kleuren zijn net iets te hard waardoor ik hem eigenlijk nooit gebruik. Misschien dat ik er toch nog eens één ga maken als ik het zo weer eens ziet maar dan met rustige kleuren.
    groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ontzettend veel bewondering voor de mensen die dit met alle geduld zo mooi kunnen maken. Prachtig en dit heeft niemand, ik zou er geen geduld voor hebben en ik kan ook niet naaien. Geef mij maar een kwast en een pot verf ;-)dat is sneller klaar. Ze heeft hem echt heel mooi gemaakt!!
    Fijn weekend en een fijne verjaardag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hoor zo'n quilt. Ik vind ze altijd prachtig.

    Mijn oudste is in februari 24 jaar geworden. Hij is afgestudeerd en reist nu voor onderzoek de hele wereld rond. Binnenkort gaat hij voor drie weken naar Argentinië. Kleine kinderen worden groot, gelukkig maar. Maar wat gaat de tijd hard......

    Heel fijn weekend!! Geniet!

    Groetjes,
    Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super mooie quilt.
    Ik ben sinds een jaartje ook aan het quilten en het uitzoeken van de stof vind ik één van de moeilijkste opgaven. Doorpitten daar mag ik nu aan beginnen. Is ook niet echt makkelijk maar we zetten door.
    Heb bij jou gezien dat 2 kleuren ook helemaal te gek is.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie quilt zeg...echt superrrr....enne gefeliciteerd met je zoon !!...liefs fijn weekend van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig wat je moeder heeft gemaakt.
    Ik heb zelf (33 jaar geleden) mijn trouwjurk gemaakt.
    En mijn jongste zoon is bijna 23.
    Ja hoe oud ben je zelf dan wel ;-)

    fijn weekend.

    gr. Anita

    P.S. nog gefeliciteerd met je zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een werk! Mooie stof en mooie kleuren hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lijkt me echt een ....werk, maar hij is mooi en wees er maar zuinig op.
    En als jij je al oud voelt met een zoon van bijna 22, dan ben ik dus stokoud met een zoon van bijna 29 hihi....
    Nee Barry, zolang je maar jong van geest blijft is het goed.

    Fijn weekend
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie quilt Barry! wat een werk zal dat zijn geweest en zeker als je dat allemaal met de hand moet doen, ik doe het haar niet na.
    Gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon!
    Het rare is dat als ik zelf jarig ben helemaal geen probleem heb met het ouder worden maar wel als mijn oudste dochter die dit jaar ook 22 wordt jarig is, dan voel ik me ineens stokoud. Dus ik herken jou gevoel ;-)
    Fijn weekend en groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat ontzettend knap van je moeder zeg, je touwjurk, de jurk van je zus haar eigen kleding..en die mooie quilt...prachtige combinatie van de kleuren.
    Onze oudste dochter is ook 22 ik voel met je mee:) maar ik voel me goed hoor.

    Lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jeetje wat heeft je moeder een mooie quilt voor je gemaakt zeg.
    De stofjes zijn prachtig bijelkaar.
    Mooie rustige kleuren en jee wat een werk om dat door te quilten met de hand.
    Dus lekker verjaardag gevierd van het weekend?
    Nog van harte met je grote zoon.
    Ja wat vliegt die tijd he.
    GToen ik vroeger kleien was hoorde ik het de oudere mensen zeggen dat de tijd altijd zo omvloog en dan dacht ik altijd waar heb je het over.
    Nu weet ik donders goed waar ze het over hebben en maak ik het dagelijks mee. Vast binden aan een touwtje zit er helaas niet in. We moeten maar lekker genieten van de dagen:)
    Fijne nieuwe week tegewenst.
    Liefs Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige quilt heeft je moeder gemaakt. En ook nog helemaal met de hand! Hele mooie zachte kleuren, echt een beauty!!
    Nog van harte met de verjaardag van je zoon! Wat gaat het snel hé. Maar je bent zo oud als je je voelt, toch?
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat kostbaar, met zoveel liefde gemaakt. Wel benieuwd naar je bruidsjurk nu!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooi verhaal over de witte en de gele bruid.

    Ik vind je quilt heel erg geslaagd. Fantastische kleuren, passen bij de rest van je huis.

    En ja, we worden ouder en onze kinderen worden groot. Mijn oudste is ondertussen al 27. Hij woont in een studiootje in Brussel omdat hij daar werkt, maar in de weekends komt hij vaak nog thuis en dan steken zijn lange benen ook ver onder de quilts uit (en al mijn kussens liggen dan onder en naast de sofa gegooid)

    BeantwoordenVerwijderen