DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 5 mei 2014

Paper rose corsage

 

Inmiddels heb ik al vele rozen van papier gemaakt, hele boeketten. Ieder leeg vaasje moet eraan geloven. Nu is dat best leuk natuurlijk maar een huis vol met papieren rozen moet ook weer niet. Dus geef ik af en toe een boeketje cadeau of maak ik rozen in opdracht.

Nu wilde ik eens wat anders dan rozen op een steel voor in de vaas.

Geïnspireerd door foto’s uit een boek van Rachel Ashwell bedacht ik om eens een ouderwetse corsage te maken. Zo eentje die dames bij een gala droegen en werd verzorgd door de uitnodigende partij. Tevoren had de heer geïnformeerd naar de kleur van de japon die zijn dame zou dragen èn naar haar lievelingsbloemen. Zo’n romantische corsage wilde ik maken, eentje uit vervlogen tijden.
 
 
 
Een roos van papier, oud gemaakt met een slokje koffie,  een stukje brocant kant dat ik nog had liggen. Het hart van de roos is ook oud, dat komt uit Lille van een verkoper van brocante corsages, communiekransjes, bruidssluiers en dergelijke. Hij verkocht ook oude ‘onderdelen’ zoals wasknopjes en meeldraadjes, kant, lint en tule.
 

De corsage spelde ik, zoals het hoort, links onder het sleutelbeen van de dame. De bloem naar beneden. Het kanten jabotachtige kraagje kocht ik vorig jaar ook in Lille.


Deze corsage met lichtroze roos maakte ik voor dochter Charlotte. Hij ligt op haar kamer bij het bruidsdiadeem van mijn moeder. Mijn moeder heeft dit diadeem gedragen toen ze trouwde met mijn vader. Er zat toen ook een tule sluier aan vast. Mooi hè.Charlotte kreeg het diadeem van haar omdat ze het zo mooi vond.

Deze zelfgemaakte 'bruidskrans' van papieren roosjes liet ik al eerder zien. Het hangt nu aan de zijkant van de blauwe kast bij een oud Frans onderjurkje met monogram en mooie stoffen knoopjes. Door mijn bezoek aan Déjà-Vu in Oosterhout kreeg ik zin om ook zoiets in het zicht te hangen. Ik heb boven in een doos een echte verzameling oud kant, monogramservetten, tafelkleden etc. Als ik zoiets zie tijdens een vakantie op een vide-grenier, kan ik het niet laten liggen. Dat was 25 jaar geleden ook al zo. Veel spullen liggen al jaren en jaren netjes opgeborgen. Gewassen, gestreken en gekoesterd. Ik ga het vaker te voorschijn halen, gewoon om ernaar te kunnen kijken. Zo mooi!

Ik ben wat aan het fotograferen geslagen. Sommige van deze foto’s heb ik gemaakt met het toestel van mijn man, een Nikon D80. Nu moet ik opletten dat dit niet mijn zoveelste hobby wordt, want eigenlijk heb ik daar geen tijd voor.

Maar leuk is het wel.

Groeten,

Barry
 
 

13 opmerkingen:

 1. Dat heb jij toch goed in je vingers zeg...rozen maken van papier...
  De bruidsdiadeem van je moeder is wel super zeg, dat zie je nu niet meer zo snel, jammer eigenlijk, want het blijven mooie erfstukken.

  Fijne Week nog Barry,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige corsage, eigenlijk moet je voor het maken van dit moois tijd nemen. De bruidsdiadeem is ook zo mooi! Ik wens je een fijne week,
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, Barry, wat heb je er wat moois van gemaakt. Lijkt me heel moeilijk (tenminste zo ziet het eruit) maar ook erg leuk om te doen. Succes.

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat kun jij dat toch mooi en de foto's zijn ook prachtig zeg!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig zeg! Doe mij die bruidskrans maar, past mooi bij ons thema voor het feest, midzomernacht! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lijkt me dat moeilijk zeg! Maar jij hebt het echt in de vingers.
  En wees maar zuinig op het diadeem van je moeder: die zie je niet zoveel meer en een prachtige herinnering!

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu ik voel een nieuwe hobby opbloeien hoor ;) Ha prachtige beelden.

  Enne.......je corsage......top! En dat kransje.......ook een snoepje.....
  Je hebt echt talent ervoor.....

  Als je nog beelden wilt.....kan ik er een paar maken en sturen hoor.
  Maar ha...volgens mij kun je het zelf ook super!

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige rozen heb je gemaakt, ze zijn net echt oud. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het zo knap hoe je de roosjes maakt. Het ziet er zo mooi uit!
  Je hebt mooie sfeerplaatjes gemaakt!
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Barry je rozen zijn prachtig, ja echt hoor ik meen het!!!
  Ze zien en zo echt uit, echt knap en heerlijk dat je een stukje brocante erin hebt verwerkt:)
  Fijne dag.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je rozen zijn echt geweldig. Ik heb die ik toen met de give-away gewonnen heb ook altijd nog staan.

  Lieve groet Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zijn ze mooi Barry, dit moet je echt goed kunnen wil je ze zo mooi maken, het is echt een geduldwerkje..prachtig je corsage ook, genieten zo van al die mooie sfeerplaatjes.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Liebste Barry, so lieben Dank für deinen Kommentar, ich habe mich sehr darüber gefreut ... und dein Deutsch ist einfach toll! Die Blumen sind aus kräftiger Baumwolle, so haben sie auch ein bisschen mehr Stand und sind fester. Ich habe 2 Lagen genommen, allerdings in der Mitte noch eine dünnere Lage mit Tüll oder Spitze, du kannst nehmen was du findest!
  Dir alles Liebe, dein Blog ist umwerfend und ich habe mich bei dir als Leserin angemeldet ;o) Elke

  BeantwoordenVerwijderen