DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 28 april 2014

Een goed gevulde Koningsdag

 

Zaterdag was het feest, Koningsdag.
Ik had er eerlijk gezegd niet zo veel van verwacht. Manlief zat in Schotland, zoon ging naar Amsterdam en dochter ging met vrienden op pad.
Ik bleef alleen achter.
Maar niet getreurd. Schoonzus was ook alleen, haar man (mijn broer) was ook naar Schotland en zij vroeg of ik kwam koffie drinken mèt oranje tompoes.

Natuurlijk! Charlotte ging nog even mee en m’n moeder was ook van de partij. Nichtje met vriendin en neef met vriend waren er ook, dus we zaten met een gezellige ploeg van negen oranjekoffie te drinken met de tv aan.

Daarna ging ieder zijns weegs. Samen met schoonzus liep ik naar het feestgedruis op ons dorp, even een rondje langs de kramen. De vrijmarkt voor kinderen liep al op z’n einde maar het zag er toch nog heel druk en gezellig uit. Daar dus ook nog even overheen.

Dit geloof je niet! Opeens zag ik deze twee Franse Longwy dekschalen met prachtig blauw motief staan, gewoon op zo’n kleedje op het gras. Voor (jawel) € 0,50 per stuk!
 
 
Die liet ik niet staan, dat begrijp je.
 

 
 
Ook kocht ik er een mooie grote kandelaar voor € 0,10, helemaal leuk. Die ga ik nog een verfje geven. Later zal ik hem laten zien.
Toch niet zo’n gek idee dus om juist laat een rondje over de vrijmarkt te doen.

Eigenlijk wilde ik ook naar brocanterie Déjà-Vu in Oosterhout. Op Facebook had ik gelezen dat het daar ook feest zou zijn. Ik vertelde het schoonzus en zij stelde meteen voor om samen te gaan. Zo lief! Terwijl zij helemaal niet zo’n brocante-gek is.
 
 
Het zag er prachtig uit bij Désirée.


Koffie en oranjetompoezen stonden ook daar klaar.
 


 
We konden er heerlijk op het terras zitten, zo gezellig.

De winkel was ook een plaatje


En ’s avonds na het eten en na het journaal,  hebben we ook nog ons rondje van 5km hard gelopen.

Toen ik uiteindelijk moe maar voldaan naar huis ging, knipte schoonzus nog wat seringen voor me af als feestelijk afsluiting.
 

roze
 
 
en lila
 
 
Wat ruiken ze heerlijk!
 
Fijne week en tot blogs
Barry
 
 

12 opmerkingen:

 1. Wat een geluk...die mooie dekschalen, het heeft zo moeten zijn !!!
  En bij Deja Vu ..ben ik nog nooit geweest, terwijl ik er niet zo ver vandaan woon, moest het toch binnenkort maar eens doen, ze heeft leuke tuisetjes zie k op je foto's ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou jij hebt dus ook een topdagje gehad, mooie spullen gevonden, heerlijk weertje. Wat kun je daarvan genieten dan hè??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heb jij een heerlijke dag gehad, je foto's zijn super. Ik ben ook niet heel erg brocante maar er zitten wel hele leuke dingen tussen. De vogelkooitjes en de binnenplaats...daar zou ik ook wel even rond willen kijken. Ik ga inderdaad soms een dagje alleen op stap, heerlijk! Samen is ook gezellig maar alleen zie en doe je andere dingen. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dat ziet er allemaal geweldig uit! En die schalen, wat een gelukje!
  Waren de mannen met de 4de Musketier op stap?
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb jij mooie dingen gescoord zeg, geweldig! Wat kan je dan blij zijn met zo'n vondst hè en dan ook nog voor die prijs!
  Je moet maar eens naar "tussen kitsch en kunst", je hebt er een goede neus voor om mooie dingen te vinden: wie weet is het dan heel veel waard! haha.
  En eh....hoe lang hebben de seringen gestaan? Meestal houden ze het niet lang, dat vind ik zo jammer!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige dag, ben je ook nog op de vrijmarkt achter Deja-Vu geweest? Hoewel ik hier in huis weinig brocante heb, vind ik af en toe bij Desiree nou juist wel de dingen die hier helemaal passen, zo leuk!

  En dat je dan die schalen vindt voor zo'n prijsje ... super toch? Jouw eerste Koningsdag was dus gewoon geslaagd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie terrines en wat een prachtige seringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk verslag. Het ziet er erg gezellig uit in die brocantezaak. En wat heb jij een mazzel gehad met die schalen, zeg!
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je die mooie terrines gevonden hebt, mooi dat wit met blauw.
  Wat heb je een leuk gezellige dag gehad, heb je bij Déjà-Vu niks gekocht? Volgens mij is Oosterhout nog best een stuk rijden bij jou vandaan of niet? Ik ben er nog nooit geweest!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie soepterrines en prachtig de seringen en gezellige hoekjes!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. superdagje geweest toch?! Deja Vu lijkt me erg leuk, ga er vast nog eens langs!

  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen