DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


donderdag 5 februari 2015

één, twee, drie en eindelijk vier

 

Ik wilde andere eetkamerstoelen. Ze moesten oud en gezellig zijn en niet te duur. Ik wist niet precies wat ik zocht maar ben zomaar gaan zoeken op marktplaats. In ieder geval wilde ik stoelen met een gestoffeerde zitting, gewoon omdat dat lekkerder zit.

En… gevonden!

 
Vorig jaar maart al. Maar wat een klus! Eén stoel ging nog, de tweede is ook nog leuk maar de derde schoof ik steeds voor me uit. En als je er dan eindelijk drie af hebt, moet die vierde natuurlijk ook nog. Daar moest ik mezelf echt toe zetten.

Nu had ik wel het geluk dat manlief ze alle vier heeft geverfd.
Er zit Annie Sloan ‘old white’ op. Daarna heb ik de stoelen in de clear wax gezet, ook van Annie Sloan. Daarmee wordt de krijtverf wat harder en meer bestand tegen vlekken. Met de dark wax heb ik accenten aangebracht.

 

De zittingen heb ik bekleed met stof van een oude graanzak. Die kocht ik vorig jaar bij Fleurs Linnen in Rotterdam-Kralingen (klik). Ik kon precies vier zittingen halen uit één graanzak.


 
De stof van zo’n oude graanzak is zo mooi van kleur en structuur. Het geeft de, op zich romantische stoelen, net even pit. Een leuke combinatie zo.
 


Vorige week deed ik de laatste stoel.

Nu ben ik ervan af, hè hè. Die stoelen bleven me op een gegeven moment gewoon aankijken.

 

Afgelopen dinsdag heb ik één wand een nieuwe laag kalkverf gegeven, waar de tafel tegenaan staat. Ik had vorig jaar de keuken en huiskamer gedaan maar over dit ene wandje was ik niet algeheel tevreden. Toen er tijdens het eten ook nog een spetter jus op spatte was het besluit genomen. Gelukkig had ik nog een rest over.

 
Het is de kleur Palladio van Carte colori. Het leek wel of deze kleur lastiger dekte dan andere kleuren. Ik ben het gaandeweg steeds dikker gaan opzetten. Dan werd het echt mooier. De wand die ik nu over gedaan heb, was de wand die ik het allereerst gedaan had. Eigenlijk te dun, denk ik achteraf. Nu heeft deze wand drie lagen. Veel beter!

En de jusvlek is ook weg :-)

Voortaan maar beter opletten met de jus want de verf is nu op.

Ik wens jullie alvast een fijn weekend toe,

Barry

19 opmerkingen:

 1. Ik vind de stoelen heel mooi geworden dat was al het werk wel waard toch!
  De stof is ook geweldig van de zittingen dat maakt het net een beetje stoer bij de romantische uitstraling van de rest.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je stoelen, ze lijken wel wat op die van mij, alleen heb ik dan ook de rugleuningen gestoffeerd. Hartstikke leuk met die graanzakken. Dit soort stoelen zijn degelijk, megasterk maar toch enorm sierlijk. Ik kocht die van mij ook op mp, jaren geleden en betaalde 60 euro voor 4 stuks. Ik vind het sowieso veel leuker om oude stoelen helemaal naar je zin op te knappen ipv stoelen nieuw uit de winkel, veel origineler, niemand heeft ze precies zoals deze in huis staan.
  Kalkverf wordt alleen maar mooier. Telkens na een nieuwe verse laag denk ik, yes vel mooier dan ie was. Hij wordt steeds dieper en fluweelachtiger, bijna aaibaar.
  Mooie eethoek zo hoor tegen die kalkverf wand.
  Ooh en zeker leuk dat je er ook bent de 28ste!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na gedane arbeid is het goed rusten en er van genieten. Het is ook wel erg mooi geworden. De bekleding is erg origineel.
  Een fijn weekend, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt wel eer van al je werk want wat zijn ze mooi geworden!!! Daar kan je echt van gaan genieten!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moet dat heerlijk zijn als ze dan eindelijk af zijn en je er echt van kunt genieten. Leuk die combinatie met de graanzak! Maakt ze net wat stoerder en eigentijdser.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Barry,
  Zo heb jij even eer van je werk en van je doorzetting... Wat zijn ze prachtig geworden. Het duurde even maar dan heb je wel wat. Ik vind ook vooral de stof van de bekleding helemaal super mooi, zeker met die streep die er doorloopt... Een stukje stoer in deze sierlijke stoelen...
  En je muur is ook helemaal mooi zo... Fijn hè, klus geklaard!
  Liefs, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk dat de klus nu geklaard is! Helemaal passend in jouw stijl, voor mij zijn de stoelen wat te krullerig, maar de stof voor de zittingen vind ik wel lekker stoer en sober :-)
  Ook wij hebben de palladio kalkverf een extra (minder verdunde) laag gegeven voor een mooier effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Maar wat een klus he, ik weet er alles van. Ik kocht 4 stoelen bij de kringloop. 3 zijn klaar, al heel lang.....En de andere staat buiten onder de veranda....Te wachten en wachten en wachten....XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eindelijk af, dat zit vast extra lekker. Vind die zittingen echt zo lekker stoer en samen met dat krullerige brocante een leuke combi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zijn ze leuk geworden Barry! Zal vast een klus zijn geweest maar met mooi resultaat. Fijn weekend en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmmm, whow! Je hebt mijn stoelen ;o) Zij zijn zoooo mooi, even brocante style by Barry! Heb het fijn, XOX, het Meisje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik was ze al tegengekomen op IG en nu zie ik ze wat groter: op de laptop ipv op mijn mobiel. Maar wat zijn ze goed gelukt!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Petje af hoor Barry, want dit vergt veel werk en veel geduld...wat zijn ze mooi geworden, het past zo mooi bij jouw stijl. Doe stoere bekleding van de graanzak vind ik prachtig, het geheel is hele mooi geworden.

  Mooi weekend en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Had jouw foto al op IG gezien , fantastisch hoe je dat hebt gerestyled .
  Maar ze zijn grandioos mooi ,staat prachtig bij elkaar.
  De moeite waard om toch door te zetten
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Barry wat prachtig zijn je stoelen geworden...
  echt héééél mooi !!!
  fijn weekend
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een klus! maar wel met een gaaf resultaat! ik vind je zitting echt zo leuk, knap gedaan, je muur is ook mooi.
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Respect! Wat ontzettend knap dat je dat zelf kunt en kan me voorstellen dat je daar op een gegeven moment verschrikkelijk tegen aan zit te hikken, maar wat heb je een eer van je werk, ze zijn echt prachtig geworden!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geslaagde metamorfose!!
  Heerlijk gevoel, eindelijk af :))
  Fijne week
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen