DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


donderdag 24 september 2015

DadelsHet was nog wel erg zomers op mijn blog. Althans, de foto die bovenaan stond. Nu de herfst definitief is ingetreden, heb ik mijn blog ook maar een meer herfstige aanblik gegeven.

Vorige week kocht ik twee kleine dadeltakken. Precies goed voor de Frans gietijzeren vaas op de schouw. Meestal zijn ze groenig als je ze vers koopt. Deze zijn een beetje blauwgrijs. Ik ben benieuwd hoe ze zullen indrogen.
 
 
Vanmiddag bedacht ik me, dat ik ook nog ergens dadeltakken van vorig jaar moest hebben. Ik had ze bewaard en opgeborgen. Meteen opgezocht en gevonden. Ze zijn eigenlijk nog heel mooi en liggen nu op een andere vaas op de salontafel.
'k heb er alleen geen foto van, komt misschien nog.
 
Berenklauwen staan ook geweldig in de herfst (in de winter trouwens ook) Ik heb manlief op jacht gestuurd en hij kwam thuis met werkelijk giga grote exemplaren. Ik dacht eerst dat ik ze in de kruik op de grond wilde zetten maar bij nader inzien, heb ik ze toch ingekort en op de kast gezet.

 
 
 
Deze oude flesjes kocht ik begin deze maand op de Grande braderie de Lille. Echter, ik kocht ze niet voor mezelf maar voor de verjaardag van mijn vriendin. Ze staan dus niet meer bij mij in huis, ik moet het doen met de foto.
 
 

Geeft niet. Ik weet dat vriendin er blij mee is en dat ze bij haar een mooi plekje hebben.

Bijna weekend, morgen nog een dag werken. Een lange dag, dat wel want aansluitend 's avonds sta ik met collega's op een woonbeurs hier in de regio. WoonEvent Lansingerland

Je kunt erop klikken als je benieuwd bent naar dit Event. Misschien woon je in de buurt en kunt je zelfs langskomen, de entree is gratis. Als je op de site op 'exposanten' en dan op 'Architektenburo Houweling' klikt, kom je op de website van het bureau waar ik werk. Wil je ook nog zien hoe ìk eruit zie? klik dan helemaal links onderaan op 'wie is wie'
't zou zomaar kunnen, dat je nieuwsgierig bent naar het gezicht achter deze blog, ik plaats eigenlijk heel sporadisch een persoonlijke foto.

Ik wens jullie een fijn weekend,

Barry
 
 

19 opmerkingen:

 1. Ik heb me voorgenomen om morgen ook op dadeltakjacht te gaan, ik durfde eerst niet zo goed met ons jonge katje in huis, maar ik ga gewoon kijken hoe het gaat, ze schijnen niet giftig te zijn en ik zet ze ergens hoog neer, je berenklauwen vind ik ook prachtig zeg!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ieder jaar neem ik me voor, om niet te vroeg dadeltakken te kopen...en kan het dan toch niet laten...met als gevolg, dat ze niet mooi indrogen...dus de mijne is alweer richting kliko....zo te zien droogt de jouwe wel mooi in..ik zag geen blauw/paars bij mijn, maar bruin...en uit ervaring weet ik dan...dit gaat niet goed.
  Ik heb me voorgenomen om dit jaar geen dadeltak meer te kopen...
  Leuk zijn die flesjes voor je vriendin...
  Fijn Weekend alvast.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je vriendin boft maar met zo'n mooi kado...ze zijn prachtig. Ik hou van dat oude glas. Hier staan er ook een paar met een mooie annabel erin.
  Trouwens leuk dat je nu toch van het uitzicht kon genieten van de vuurtoren dmv mijn post...zonder pijnlijke kuiten hihi...
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk die herfst! Ik moet ook maar eens op berenklauw uit! Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dadeltakken, heel mooi ja. Ik heb ze zelfs nog van vorig jaar liggen, mooi ingedroogd en verkleurd. Nu met een paar afwerpstangen er bovenop voor de herfst sfeer.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons thuis ook de nodige dadeltakken, sommige van vorige jaar en andere nieuw gekocht. Een van die laatste is al mooi paars geworden. Ik vind het dankbare objecten om mee te decoreren. Zelf steek ik vaak stukjes dadeltak in kransen, dat combineert goed.

  Mijn berenklauwen hebben het huis alweer verlaten, er zat ongedierte in, brrrrrr.

  't Is een mooi, sfeervol tafereel op jouw kast!

  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zomer een dadeltak op het memobakblik in de gang hangen. Ik heb 'm al jaren, af en toe spoel ik 'm even goed af onder de kraan en dan gaat ie mooi weer op z'n plek ;-) Ideale decoratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dadeltakken zijn zo decoratief en jaren heb je er plezier van. Ik sla dit jaar over want ze zijn bij mij best nog mooi. En de berenklauw.... Hier staat ook zo'n joekel. Zo mooi.
  Een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie plaatjes.
  Heb vanmiddag nog staan te dubben bij de dadeltakken.
  Zo mooi. Net als de berenklauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch weer heerlijk de herfst. Ik zal volgende week hier ook eens aan de gang met kleedjes en kandelaars. De dadeltakken zijn prachtig! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi! Ik heb gisteren ook een pot heel gaaf opgemaakt met dadeltakken, hop en een zilverstruikje. Echt weer herfstachtig dat. En wat een grote berenklauwen, erg mooi zo in die pot. Fijn weekend!

  Liefs,
  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd weer leuk de dadeltakken.
  Mooi zo op het vaasje.
  Ik wil altijd graag blauwe maar dat worden ze bij mij nooit.
  Je heb geluk met de Berenklauwen bij ons nergens te vinden.
  Maar ik heb ze nog van jaren terug.

  fijn weekend gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dadeltakken....elk jaar weer een prachtige manier om te decoreren. De berenklauwen gaan bij mij gewoon het 2e jaar in...blijven mooi.
  Staat mooi op je kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lief dat je mij gaat volgen !
  Ik ken je ook niet ... ik ga je ook volgen hoor !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heb net vandaag een kransje van dadeltakken ontvangen , ik ben er ook helemaal weg van .
  Berenklauw is hier bij ons niet te vinden , alles volledig weggemaaid .

  Ik ben stiekem eens gaan kijken wie Barry is , mooie dame ben je .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 16. takken in allerlei vormen en maten ik hou d'r ook van!
  Zie dat we dezelfde tv kast hebben! Een praktische kast is het hé? Bij mij is ze alleen niet meer wit.. ;-)
  Fijne avond nog, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi hè....die dadels. Ik heb ze ook, alleen worden ze zo snel donker terwijl ik ze groen zo mooi vind, jammer!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Idd zoals Jilly Garcy zegt een mooie vrouw.
  Leuk he die dadeltakken. Ze liggen hier het hele jaar door. Je man heeft mooie berenklauwen gevonden. Zelf heb ik wat kleinere schermen maar ben er blij mee. Net zoals je vriendin ongetwijfeld zal zijn met de flesjes
  Fijne dag en succes

  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk hoor, die berenklauw. Ik vind dat je altijd van die mooie stillevens maakt!
  Nog even over het plaatsje Rye in Engeland, waarvoor ik jou afgelopen voorjaar over benaderde...ik ben daar uiteindelijk niet geweest, maar wel
  in die regio...mocht je het leuk vinden: zie mijn verslagjes van juli ;-).

  BeantwoordenVerwijderen