DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


donderdag 3 maart 2016

Pietsie lenteIk heb het druk de laatste tijd. "Hè getsie", hoor ik jullie zeggen, "alweer iemand die het druk heeft". Tsja, wie heeft het niet druk? Helemaal waar!

Maar dit is geen klaagzang. Het druk hebben kan ook fijn zijn vooral als er heel veel leuke dingen zijn, waar je je druk over moet maken. Vorige post schreef ik er al over.
 
 
Vorige week vrijdagmiddag reden we naar Leiden alwaar dochterlief haar Masterdiploma in handen kreeg. Natuurlijk heeft ze meteen daarna haar naam bijgeschreven in het zogenaamde 'zweetkamertje'. Dat gaat allemaal heel officieel, ik vond het erg leuk om mee te maken. Er staan daar wel duizenden en nog eens duizenden namen op de muren geschreven, ook die van koning Willem-Alexander staat ertussen. Het was flink zoeken naar een leeg plekje.


Minder leuk is, dat het huishouden er wel bij inschiet (lekker belangrijk)
Ik doe het nodige ‘snel, snel’ maar dan blijkt na een aantal weken dat er opeens een soort van grens bereikt is. Je kijkt om je heen en je denkt “wat is het rommelig, stoffig en ongezellig in huis”

Deze week besloot ik een inhaalslag te maken.
Dus opruimen en poetsen! (en strijken, mèn wat een berg)
 
 
Vanmiddag kocht ik een bos kronkeltakken voor op tafel. Uiteindelijk zijn ze terecht gekomen op de televisiekast, die bos takken was gewoon te groot voor op tafel.
 
En als ik dan eenmaal aan het wisselen en schuiven ben, dan gaat alles van z'n plek.


 
Met tussendoor toch nog weer wat leuks. Zo klaar.
Ik maakte vederlichte betonnen eieren.


Ze lijken van beton maar het zijn plastic eieren van de Marskramer (6 voor € 1,--) waar ik een laag muurvuller overheen smeerde. Toen ze droog waren verfde ik ze met kalkverf. Daarna wreef ik er nog wat meel en koffieprut overheen. De andere eieren maakte ik vorig jaar. Dat zijn ook plastic eieren maar deze zijn beplakt met servetten van Jeanne d’Arc Living.
 

 
Zaterdag ging ik naar een workshop ‘handlettering’ bij Heart & Home in hartje Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg (klik). Supergezellig! En mocht je niet weten wat ‘handlettering’ inhoudt…
 
Dit dus:
 
 
 

De workshop werd gegeven door Jenske van Imakin. Kijk eens op haar website, blog (klik), facebook of instagram.
 
Deze heb ik tijdens de workshop gemaakt:
 
 
Thuis zit ik natuurlijk steeds te oefenen, hartstikke ontspannend! Je pakt het er snel bij en het is ook zo weer opgeruimd.


Morgen nog een dagje werken en dan is het weer weekend.
We zitten nota bene al in maart.

Vanmiddag leek het buiten gewoon al een pietsie lente
 

Groet

Barry


12 opmerkingen:

 1. Druk maar fijn druk heb jij het! En wat is rommelen en opruimen in huis dan fijn he? Dat geeft energie. Mooie teksten heb je ook geschreven. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had ondanks de drukte en het achterstallige huishouden wel een hele leuke week.
  Dat handlettering wil ik ook nog gaan doen, ik vind het zo leuk als ik jou teksten zie wil ik direct pen en papier pakken.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat handlettering lijkt me idd ook zeer rustgevend om te doen. Vroeger maakte ik wel eens 'droedels'-tekeningen met oost-indische inkt. Heerlijk om te doen. Gewoon kleine projectjes die je zo af hebt en een mooi effect geven.
  En tja die lente...'s morgens niet met z'n miezelregen, maar 's middags breekt de zon door en denk je "ja, daar is ie eindelijk!". Ach, we gaan de goede kant op!
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben helemaal weg van jouw 'betonnen' eieren. Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige letters.....leuk zo'n workshop. Lijkt me best nog wel moeilijk.....
  Je eitjes zijn super geworden.

  fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je dochter daar haar naam kon schrijven.
  Hier schiet het er in huis ook weleens bij in, en dan op een gegeven moment moet je toch echt aan de slag hihi...
  Maar dan heb je ook eer van je werk.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk voor je dochter, ik kan me voorstellen dat je dan een supertrotse moeder bent hoor. Leuk dat je zo creatief bezig bent. Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent lekker bezig geweest! Mooi die kronkeltakken. Je betonnen eieren vind ik ook leuk en die vervelen niet snel vermoed ik.

  Fijn weekend!
  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou qua drukte, hier hetzelfde en gisteren mijn vrije dag ook begonnen met de 2 grote manden strijk....de rest moet ook nog gebeuren...Super voor je dochter en wat leuk om daar de handtekening bij de zetten...had ik nog nooit van gehoord...wens haar maar proficiat en heel veel succes bij het zoeken van een baan. Je styling ziet er weer super uit en de eieren zijn zo leuk geworden. Ook de workshop handlettering...heel interessant...en erg mooi geworden....veel succes ermee...fijn weekend en lieve groet van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je dochter. Wat zul je trots op haar zijn. Wat een leuk idee met de eieren. Die ga ik onthouden. Tja af en toe moet er wat in huis gebëuren he? Ik zet ältijd en gezellig muziekje op dat verlicht een beetje.
  Een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd!
  En wat gaaf dat handlettering...Wil ik ook zo graag leren. Je hebt hele mooie gemaakt hoor!! Welke pen heb je gebruikt? Ik ga snel even op haar insta kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie eieren.
  Voel een na-apertje aan komen.
  En gefeliciteerd met je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen