DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


woensdag 1 augustus 2012

KnoflookkransjeWe hebben een moestuin. Niet bij ons huis maar in een naburig gelegen dorp op zo’n moestuincomplex, je weet wel. Het is fijn om groente en fruit uit eigen tuin te eten. Maar ik zal eerlijk zijn, ik praat over ‘we’ maar ik doe er zelf helemaal niets aan, ik geniet er alleen maar van.  Het werk wordt door mijn lief en schoonpa gedaan (vooral door schoonpapa) , de rest van de familie eet ervan.

Voor de leut hebben de heren geprobeerd knoflook te kweken. Het is gelukt! De bollen zijn alleen niet zo groot geworden en de smaak is misschien iets minder uitgesproken maar dat geeft niet . Ik denk dat knoflook een zuidelijk klimaat nodig heeft om naar knoflook te gaan smaken. Toch is het echt heel leuk. Ze mogen er van mij mee doorgaan. Al is het alleen maar ter decoratie. Zo gaaf om potten en manden in de keuken te vullen met bollen knoflook.
Van de week heb ik geprobeerd een kransje te rijgen van knoflookbolletjes. Eerst heb ik er met een breinaald doorheen geprikt en vervolgens heb ik de bolletjes op een stuk stevig ijzerdraad geregen. Het ging eigenlijk heel gemakkelijk. Ik heb het kransje aan de keukenplank gehangen. Als de uien goed zijn, ga ik het ook proberen met de te klein uitgevallen uitjes of de sjalotjes.
Tot blogs weer

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt heel erg leuk! Staat zo gezellig in de keuken en je kan ze heel lang laten hangen en steeds een gebruiken, maar dan wordt je kransje wel kleiner.

  Erg leuk!

  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee en je keuken is zo gezellig met al die leuke keukenspullen.
  Lekker om te gebruiken en ook nog eens heel decoratief.

  Geniet van je week,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke krans zeg! en ik vind ze prachtig gekweekt. Het jutte staat er echt mooi bij! je mag hem zo bij mij in de keuken hangen!
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je gezellige woordjes vandaag.
  Heerlijk al die knoflookbolletjes, het zal nu wel lekker ruiken daar bij jullie in de keuken, hihi.
  Heerlijk dat lieve kransje.
  Lekker toch dat het werk door anderen wordt gedaan en dat je lekker van het resultaat kunt genieten. Zelf kweken smaakt ook zoveel lekkerder.
  Liefs gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, dat van die kriebels om aan de slag te gaan als je andermans foto,s ziet, dat heb ik nu ook altijd en zeker met dat kransje. zat al te bedenken waar ik dat zo snel vandaan haal.
  Groetjes elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf kransje!! geeft meteen hele sfeervolle fotos en super dat je dat kan. Ik had je post over oude boeken gezien.. Ze hebben altijd zoveel charme vind je niet..

  Fijn weekend.
  Liefs,
  Rozmeen

  BeantwoordenVerwijderen