DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 27 november 2012

Mooie foto's!!

Vorige week dinsdag fietste ik met een vriendin naar de Rotterdamse markt. Ik was er al een tijdje niet geweest maar telkens als ik daar rondloop, denk ik ‘waarom kom ik hier niet véél vaker?’ Heerlijk om over die markt te struinen en ‘cultuur te snuiven’.

Mijn vader hield er ook altijd zo van. Die ging bijna iedere zaterdag. Ook was hij  gek op de Rotterdamse haven waar hij vroeger gewerkt heeft. Daar kon hij over blìjven vertellen! Helaas is mijn vader zes jaar geleden gestorven.
Rotterdam voelt als  ‘mijn’ stad. Ik woon er niet -en dat zou ik eigenlijk ook niet willen-  maar ik voel me wel redelijk Rotterdamse. Ik ken er goed de weg, weet de leuke winkels, restaurants en buurten, zoals bijvoorbeeld Hillergersberg of Schiebroek (in beide buurten heb ik op school gezeten), of natuurlijk het uitgebreide centrum. En ik houd wel van de Rotterdamse mentaliteit van recht voor z’n raap.  
Een aantal jaar heb ik  op een kantoor aan de Blaak gewerkt, vlakbij het centrum, vlakbij de kubuswoningen en de markt.  Op dinsdagen ging ik in de lunchpauze graag even de markt op.

Zo, jullie weten weer iets meer over mij.
Terug naar dinsdag, ik was dus naar de markt voor groenten en fruit , helemaal niet duur joh, en ik heb organza gekocht om engelenvleugels te maken (eurootje de meter mevrouwtje).

Maar wat kun je je daar vergapen aan de hoeveelheid kramen en het aanbod. Bergen mango’s, avocado’s, bananen, limoenen, vis, kaas, vlees, bloemen en planten (oooh, die bloemenmarkt!), Turks brood, baklava, lokum (Turks fruit), Marokaanse koekjes, Surinaamse bakbananen, okra’s, kouseband. Uit welk land of cultuur je ook komt, je kunt er àl je boodschappen doen.
We zagen ook pepers en gedroogde bonen maar die heb ik nog van onze eigen moestuin. ‘K weet eigenlijk niet goed wat ik daarmee moet, je eet niet iedere dag rode pepers, althans ik niet…
Elma zei, dat die pepers wel héél fotogeniek zijn, zij bekijkt namelijk alles met een fotografen oog.

Op de terugweg hebben we geluncht bij ‘Het Kookpunt’, een fantastisch mooie kookwinkel aan het Zwaanshals/Zaagmolenkade. Er is daar een personeelskantine,  waar ook kookdemonstraties en – workshops worden gegeven. Op doordeweekse dagen kunnen voorbijgangers er voor € 2,50 meelunchen. En dan heb je echt wat lekkers hoor!
Thuis gekomen dacht ik weer aan de pepers en bonen. Meteen bracht ik een potje gedroogde kievitsbonen en wat rode pepers bij Elma (ze woont één straat verder).

Dit bedoel ik nou met ‘fotografen ogen’:
 Mooi hè! ?....

En deze dan?
Als je erop klikt, kun je hem beeldschermvullend zien

Soms lijkt een schilderij bijna op een foto.
Van deze foto denk je toch bijna dat het een schilderij is....?
Wil je nog meer zien, dan kun je kijken op haar flickr account :
Groeten,
Barry

7 opmerkingen:

 1. Het is zeker een mooie foto.
  Het lijkt inderdaad wel een schilderij.
  Ik dacht net het lijkt wel een schilderij of ik las het bij jou.
  Geweldig mooi.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig om samen over de markt te struinen! Je vriendin maakt prachtige foto's, ik heb genoten van haar flickr account.

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's.
  Als ik zou kunnen schilderen zou ik dolgraag een schilderij maken zoals de laatste foto.
  Zo mooi.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals jij het vertelt zou je onmiddellijk zin krijgen om naar de Rotterdamse markt te vertrekken. het moet wel een droom zijn gewoon alles zo dicht en bijeen op één plek te vinden, ja, echt een droom is dat....
  Prachtige kunstwerken maakt je vriendin!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, ik dacht ook gelijk aan een schilderij, zo'n mooi stilleven, gaaf hoor!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi verhaal over Rotterdam en vooral dat je , je éénvoeltmet de stad..mooi die herinneringen!
  Prachtige foto's, kunst op zich!!!

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Barry, het idd net een schilderij. Ik woon sinds juli 2012 nabij Rotterdam en als ik je zo hoor wordt het tijd dat ik de markt bij Blaak eens een bezoek ga brengen :))
  Lijkt me wel iets voor in de meivakantie met mn dochter. Ik ga je volgen
  Fijne week verder
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen