DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


vrijdag 24 augustus 2012

'oude' kaarten


Eigenlijk is het tijd voor een nieuwe post maar eigenlijk heb ik geen tijd...
Toch ben ik er maar even voor gaan zitten. Ik ben een beginnend blogger dus ik moet nog proberen een goede indruk achter te laten en m'n volgers niet te lang te laten wachten.
Wel leuk hoor, dat ik best al wat volgers heb! Dank jullie wel voor de gezellige reacties die jullie achterlaten.
Een poosje geleden ben ik wat in de weer geweest met ‘oude’ kaarten maken.  Ik heb wat leuke plaatjes geprint op wat dikker papier. Deze heb ik met een zo’n speciaal schaartje voor leuke randjes uitgeknipt en toen heb ik geprobeerd ze oud te laten lijken met wat bruinige inkt. Fijn weekend allemaal!


 

vrijdag 17 augustus 2012

Zomer!

De zomer is toch nog gekomen. En hoe! Ik geniet er dubbel en dwars van.

Zon, warmte,  deuren en ramen wijd open, buiten eten, alles op de fiets doen. Dit voelt voor mij als zomer.

De hortensia in onze tuin waarover ik eerder vertelde was toch te groot geworden naar ons zin. Ook te zwaar, de takken hingen over het pad waar we iedere dag met de fiets langs moeten. Toch maar snoeien dus. Ik vond het jammer maar moet toegeven dat het eigenlijk is opgeknapt.
Soms geldt ‘Less is More’

De afgeknipte takken hebben ik natuurlijk niet direct in de kliko gegooid. Er hangt een hele bos te drogen in de schuur. Jammer genoeg gaat dat niet goed, het droogt te snel met dit droge warme weer. De bloemen verschrompelen helemaal.

Maar ik heb er ook een leuk hoekje mee gemaakt in de tuin. Ik had nog wat oude veilingkisten van mijn moeder gekregen en die kunnen heel goed dienst doen als extra sidetable.En wat hortensia op de keukenplank. Zo ontstond er in de keuken ook een zomers sfeertje.De courgettes in de moestuin groeien als kool. Ze zijn wel veel lekkerder dan kool, ik houd niet van kool.

We aten heerlijke gegrilde courgettes met een tonijn-eiersalade. Met vers gebakken brood en een koude rosé. Buiten natuurlijk


Het recept komt ook weer uit het kookboekje van l’Hirondelle wat ik eerder noemde.

Dit is toch genieten?

Fijn weekend allemaal

maandag 13 augustus 2012

Zo'n leuke winkel!


Ik wil jullie vertellen over een winkeltje waar ik HELEMAAL weg van ben. Het is geen grote zaak en het heeft ook geen enorme collectie maar zó LEUK!

Ik heb het over  Heart & Home aan de Dorpsstraat 49 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Toevallig kwam ik achter dit adresje omdat ik krijtverf van Annie Sloan  zocht en dat kun je daar kopen. Ook fijn dat ze dealer van Jeanne d'Arc Living zijn zodat ik het magazine niet meer hoef te bestellen maar gewoon kan gaan ophalen.

Heart & Home is kleurrijk, verassend, vrolijk, origineel en toch heel bij de tijd èn, als je daar iets koopt, zul je bij niemand hetzelfde aantreffen. Je koopt echt iets unieks.

Ben je er eenmaal geweest bent, dan wil je steeds terugkomen omdat je bij  ieder bezoek iets nieuws, iets leuks en unieks zult aantreffen. Oude meubels zoals kasten, tafels, stoelen krijgen van de eigenaresse  met Annie Sloan krijtverf een nieuw leven.  Ook worden stoeltjes vakkundig bekleed met bijvoorbeeld oud linnen, oude graanzakken of postzakken en ze maakt de leukste lampenkappen.

Als je zelf aan de slag wilt, kun je daar ideeën opdoen, de krijtverf kopen en krijg je tips hoe je het aan kunt pakken.

Ik houd erg van de landelijke stijl, ben weg van Scandinavische interieurs en van Jeanne d’Arc Living. Ik houd best van licht, wit en naturel maar voeg graag wat kleur toe. Een beetje met De Franse slag, vrouwelijk en soms een beetje frivool. Daarom is een bezoek aan Heart & Home voor mij een feestje.

Nou ja…. Kijk zelf maar. Ik heb er wat foto’s gemaakt.Leuk toch?

dinsdag 7 augustus 2012

Franse 'rommel'


Onlangs waren we héél eventjes in Noord-Frankrijk, een half dagje maar.  We hebben wat vide greniers e.d. afgelopen.
Helaas was het niet veel maar ik heb toch wel wat leuke brocante gescoord.
Een lampetkan met zeepbakje (of is het een kammenbakje?)
Lekker versleten gouden randjes, ik vind het mooi!
En wat oude Franse ansichtskaarten. Dit is er één van..
En dit twee andere


Twee kleine koffertjes. Ik heb er één in de hal gezet

Er is nog meer, dat laat ik een andere keer zien. 

Het is even droog nu dus ik ga snel heen en weer naar de supermarkt en de slager.

Fijne dag! 

woensdag 1 augustus 2012

KnoflookkransjeWe hebben een moestuin. Niet bij ons huis maar in een naburig gelegen dorp op zo’n moestuincomplex, je weet wel. Het is fijn om groente en fruit uit eigen tuin te eten. Maar ik zal eerlijk zijn, ik praat over ‘we’ maar ik doe er zelf helemaal niets aan, ik geniet er alleen maar van.  Het werk wordt door mijn lief en schoonpa gedaan (vooral door schoonpapa) , de rest van de familie eet ervan.

Voor de leut hebben de heren geprobeerd knoflook te kweken. Het is gelukt! De bollen zijn alleen niet zo groot geworden en de smaak is misschien iets minder uitgesproken maar dat geeft niet . Ik denk dat knoflook een zuidelijk klimaat nodig heeft om naar knoflook te gaan smaken. Toch is het echt heel leuk. Ze mogen er van mij mee doorgaan. Al is het alleen maar ter decoratie. Zo gaaf om potten en manden in de keuken te vullen met bollen knoflook.
Van de week heb ik geprobeerd een kransje te rijgen van knoflookbolletjes. Eerst heb ik er met een breinaald doorheen geprikt en vervolgens heb ik de bolletjes op een stuk stevig ijzerdraad geregen. Het ging eigenlijk heel gemakkelijk. Ik heb het kransje aan de keukenplank gehangen. Als de uien goed zijn, ga ik het ook proberen met de te klein uitgevallen uitjes of de sjalotjes.
Tot blogs weer