DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 22 april 2014

Rust ‘K was even afwezig.

Afgelopen week heb ik geprobeerd om in rust en stilte me voor te bereiden op Goede Vrijdag en Pasen. Mijn laptop is dicht gebleven, die leidde me teveel af.

Iedere avond was er bij ons in de kerk een half uur van stilte, een paar keer ben ik daar naartoe gegaan. Ook een keer naar een andere PKN kerk, dat vind ik verrijkend.

Goede Vrijdag vierde ik elders. Ik zing bij een klein  Bach kamerkoor en we waren uitgenodigd voor een dienst om wat koralen ten gehore te brengen, onder andere uit de Mattheüs Passion. Zo mooi, de Mattheüs Passion!

Met Pasen waren we weer in onze eigen kerkgemeente.
Pasen, wat een feest! ‘Een voorgoed begonnen begin’.

 


Misschien is dat zingen iets wat jullie nog niet van mij wisten. En dat ik houd van klassieke muziek, vooral Bach maar ook Handel en andere barokmuziek.

Ook Engelse jongenskoren vind ik prachtig. Zoals tegen Goede Vrijdag hier in huis de Mattheüs klinkt, luister ik in december graag naar loepzuiver gezongen Christmas Carols door jongenskoren.Zelf zingen, doe ik ook graag. In een koor maar ook solo. Om de twee weken heb ik een uur zangles waar ik probeer om van ‘vele markten thuis te zijn’. Ik oefen naast klassiek ook musical en Franse chansons met soms een uitstapje naar Italiaans, daarmee kun je zo lekker dramatisch uithalen.

Qua koor heeft een klein kamerkoor mijn voorkeur. Dat doe je zo echt met elkaar, je moet goed naar elkaar luisteren en goed op elkaar afstemmen. Vaak zing je in een kamerkoor a capella, dus zonder begeleiding van een muziekinstrument. Mooi, vind ik dat.

 

Vandaag, tweede Paasdag brachten we anders door. Man ging het veld in voor de weidevogels, dochterlief sliep uit, zoon ging dauwtrappen met de jongeren van de kerk (dat gaat echt door de weilanden, springend over in sloten en modderpoelen, getsie). Ik ging met m’n moeder en schoonzus naar de lapjesmarkt in Rotterdam-noord. Alledrie vinden we het leuk om kleding voor onszelf te naaien.

’s Middags ben ik aan het kokkerellen gegaan want ’s avonds hadden we een ploeg van negen te eten. Gezellig!

 
En nu zit ik samen met manlief in de huiskamer, hij met z’n iPad en ik achter de laptop.

 

Een fijne week toegewenst allemaal…

Barry

10 opmerkingen:

 1. Wat mooi dat je in de stille week ook echt je laptop hebt dichtgehouden! Bij ons in de woonplaats waren er ook Vespers. Heerlijk en mooi om je ´s avonds een halfuurtje ´af te zonderen´ met vele anderen om stil te staan bij wat Hij heeft gedaan.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je zingt, zo'n klein kamerkoor lijkt me heel mooi om te horen....heb ook net je vorige post over die eieren bekeken...wat een mooie foto's...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt alsof je een heerlijke week hebt gehad! Eigenlijk een goed idee om je laptop dicht te houden en zo bezig te zijn met waar het ECHT om gaat met Pasen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je er zo open over schrijft. Ik begrijp wat je bedoelt ook al speelt het geloof voor mij geen rol meer. Het is sowieso goed nu en dan eens rust te nemen en stil te zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt dus heel erg genoten van het paasweekend, fijn hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi om op tijd die rust te nemen. Soms is het gewoon verkwikkend om gewoon eens ergens te zitten en helemaal niets te doen.
  Leuk dat je zingt in een kamerkoortje. Tja, Bach...heel mooi!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een heerlijk, ontspannen weekend. Voor jezelf, maar juist ook om je heen.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is idd goed om eens een stapje terug te doen en even stil te staan bij de manier waarop je leeft en wat meer naar binnen gericht te zijn. Vooral in de periode naar Pasen.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een mooie week, de stille week, hier bij ons was er ook ruimte om stil te staan met elkaar in onze gemeente.
  Jaren zat ik op een koor en heel veel keren heb ik mijn broer, die meespeelde in de Matheus Passion begeleidt, uj geniet er nu nog van.
  Mooi dat je er ook zoveel van geniet.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi idee van je in die week van Pasen. Wij hadden hier eerste Paasdag om 7 uur 's morgens een Paaswake georganiseerd met alleen maar opwekkingsliederen. Zo mooi om net als de vrouwen, 's ochtends vroeg in alle stilte naar de kerk te gaan. Heb trouwens ook jaren op een koor gezeten (ook solo gezongen), maar ben daar mee gestopt. Geen tijd meer.

  BeantwoordenVerwijderen