DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


zaterdag 14 juni 2014

Zoveel te doen


Het kwam er gewoon niet van, van bloggen bedoel ik.


Ik heb het de afgelopen weken zo druk gehad, zowel op het werk als privé.
Niks erg hoor, het meeste is ‘eigen schuld’ en bovendien geweldig leuk.

Vanaf begin april hadden we iedere week en ieder weekend wel wat; feest, verjaardagen, een familiereünie en vorige week een ontroerend mooi Pinksterfeest.  Onze zoon heeft ‘Belijdenis van het geloof’ gedaan.
Voor wie niet weet wat dat is;  dan erken je voor God en de mensen dat je gelooft en beloof je dat je je daarvoor wilt en zult gaan inzetten. Negentien jongelui stonden voorin de kerk, hoe bijzonder. De kerk was gewoon te klein, er moesten mensen in aparte zalen om de dienst via de beamer mee te maken.

Maar ja, door al die drukte schiet bloggen er als eerste bij in.
 
 
Wat ik nog niet had verteld, donderdagavond heb ik een heuse workshop ‘papieren rozen’ gegeven. Deed ik het eerder een beetje in familiekring en op de vrouwenvereniging van mijn moeder. Op veler verzoek heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een workshop georganiseerd. Het vergde veel voorbereiding en tijd maar ik heb geen spijt, het was een succes (als je dat van jezelf zeggen mag).

De locatie deed ook veel. Ik had een ruimte gehuurd in een boerderij hier in ons dorp (ja, ja, ook in de Randstad bestaan nog boerderijen). Zo gaaf! Met uitzicht op de koeien. Zelf had ik geen tijd om foto’s te maken maar als je wilt zien hoe het was, kijk dan op de blog van Lia van House of Seasons (klik). Zij was er ook en dat vond ik een hele eer.

Inmiddels heb ik al aanmeldingen voor een volgende keer. Daar had ik niet op gerekend! Maar op 25 september is er weer een workshop. Ook weer in Boerderij Het Lansingerland (klik)
 
Vorig weekend is manlief nog wel even langs de hortensiaboer gereden. Hij kwam met prachtige hortensia’s thuis.
 

Roze met een beetje wit en een beetje groen.
 
 
 
Zondag is Charlotte jarig dus zaterdag mag ik weer de keuken in om taarten te bakken en hapjes te maken. De boodschappen zijn vrijdagavond allemaal gedaan.

Maar volgende week gaat de stekker er even uit. Dan ga ik samen met man, broer en schoonzus een korte vakantie houden in Zuid-Frankrijk. Om precies te zijn op het platteland van de Lot et Garonne.
 in het plaatsje Beauville
We gaan in het huisje van kennissen, een heerlijk huisje in een heel klein dorp. Een dorp met een bakker, een kerk, een café en een mairie annex postkantoor. Meer heb je toch niet nodig?
Lekker uitrusten, wandelen, eten koken, lezen en spelletjes doen. Maar er staan ook twee brocantes op de agenda.

Kannietwachten!

Toch wel. Eerst de verjaardag van Charlotte. Ze wordt zondag 21, dat is opnieuw een feestje waard.
 
Liefs,
Barry

15 opmerkingen:

 1. Lieve Barry,
  WAT een leuke workshop was het!
  En wat heeft iedereen mooie rozen gemaakt!
  Het is altijd zo leuk om te zien dat iedereen een totaal andere roos krijgt maar allemaal zijn ze mooi geworden!
  Vandaag gaat mijn post erover de lucht in.
  Ik hoop dat je nog heel vaak deze workshop gaat doen en veel mensen blij kan maken met een verslavende hobby!
  Ik ben gisteravond tijdens het voetbal aan het rozenmaken gegaan......
  Fijn weekend en een fijne vakantie, ik ben benieuwd naar je brocantevondsten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik merk ook al aan de reacties dat het rustig is in blogland. Nu nodigt het weer ook uit om lekker in de tuin bezig te zijn. Of even leuk een workshop te regelen! Wat goed van je! Ik geloof meteen dat het een succes is geworden, want jij maakt altijd zo'n mooie rozen, dat wil iedereen wel leren. Leuk dat Lia er ook was, altijd gezellig zo bloggers onder elkaar.
  Alvast gefeliciteerd met je dochter!
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ten eerste proficiat met Charlotte! En ten tweede wil ik je een geweldige vakantie toewensen.

  Leuk trouwens dat je workshop een succes was en ja, dat mag je van jezelf zeggen mits het ook echt zo was. Ik vind je foto's met zelfgemaakte rozen er meestal ook heel echt en mooi uit zien.

  Liefs,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd alvast met je dochter. Wat fijn dat je zoon belijdenis heeft gedaan. En wat heb je het druk. Lekker genieten straks in France! Maar zo te lezen gaat dat wel lukken! XX esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd Barry, zowel met je zoon, mooi om op Pinksteren belijdenis te doen, als je dochter, met haar verjaardag.
  Je rozenworkshop zag er heel leuk uit, geslaagd hoor zo te zien, knap van je.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je kinderen...en wat kun jij mooie rozen maken!!
  Die kleur is fantastisch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die rozen zijn inderdaad heel erg mooi! maar goed dat je een workshop hebt gegeven:) bijzonder al je kind belijdenis mag doen, wens hem een zegen op zijn ja woord toe, en een gezellieg verjaardag voor je dochter, hopen dat je taarten zijn gelukt:)
  en geniet van je vakantie , leuk zeg!
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Dear,
  your paper roses are very elegant and beautiful! Love them too!!!
  All the best to you
  sunny days
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie rozen. Geen wonder dat er belangstelling is voor een workshop. Fijne berichten verder, da's prettig om te lezen. Alvast gefeliciteerd met je dochter en heel veel plezier in Frankrijk.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je dochters 21e, net als die van mij! Ik las bij Lia over je rozenworkshop, mooi geworden. Net als je hortensia's. En wat heerlijk dat je naar het echte Franse platteland gaat, geniet ervan en camera mee:) Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je zoon en met je dochter, allebei hoogtepunten toch?
  En wat maak je prachtige rozen! Ik heb even bij House of Seasons gekeken maar dat zag er echt top uit hoor, en druk ook nog!
  Fijne week!

  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke post Barry! Die workshop bloemen maken lijkt me heel leuk, vroeger heb ik veel creatieve workshops gevolgd en ook zelfs gegeven, maar helaas kunnen mijn handen dat fijne gefreubel niet meer aan. Gefeliciteerd met je dochter en heel veel plezier in la France..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O en nu vergeet ik nog de belijdenis van je zoon, al speelt het geloof voor mij geen rol meer, ik weet wel dat zo'n dienst vol jeugdige enthousiastelingen heel inspirerend kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je bent zó druk! ik heb wat voor je, komt je het even "ophalen"? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk dat je zo'n succes hebt met je workshop en... heel veel plezier op vakantie!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen