DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


vrijdag 6 maart 2015

Esatto bloggersdag (nog een keer)

Er zijn inmiddels al heel wat berichten geplaatst over de bloggersdag bij Esatto. Zowel op Facebook als op allerlei blogs.

Ook op de blog van Esatto zelf (klik) . Hé, kijk! Op foto 2 en 6 en op de allerlaatste foto, de groepsfoto, sta ik.

Tussen de bedrijven door heb ik wat foto’s van de winkel gemaakt.

 
 
Mooi hè!

Toch… (en nu ga ik wat bekennen)
Het is prachtig, die landelijke stijl. Ik ben groot fan van kalkverf. Ook bepaalde robuuste meubels kunnen mij best bekoren. Maar de ‘Hoffz-stijl’ an sich, vind ik persoonlijk te donker, te zwaar. Zeker als het erg wordt doorgevoerd.  

Met van die loeigrote kruiken en potten uit landen als Nepal, heb ik gewoon niet zoveel. Ik ken dat land of die cultuur niet en daarom roepen zulke spullen niets bij mij op.  Ik maak het liever landelijk met bijvoorbeeld Frans aardewerk of emaille. De landelijke warme sfeer van het Franse platteland, het “joie de vivre” en wat losse frivoliteit, daar krijg ik dan weer warme gevoelens van.

Zo zie je maar weer, ieder z’n ‘ding’
 
 
Ik kocht bij Esatto een gedroogde tak van een asparagus. Dat staat mooi luchtig in de kruik (Frans!) op de tv-kast.
 

 
Bloggers kregen een pot kalkverf mee en waarschijnlijk om bovenstaande reden koos ik voor een lichte kleur kalkverf, Coffee Cream. Ik hoop dat ik binnenkort kan laten zien wat ik ermee gedaan heb. Met de Marrakech hoop ik ook wat leuks te verzinnen.


Nogmaals de kandelaars die ik verfde tijdens de workshop. Nu bij daglicht.
 

En deze gebreide keukendoek en pannenlap vond ik te leuk om te laten hangen.

Nogmaals, de bloggersdag was fantastisch
en Esatto is een winkel waar ik zéker nog eens naartoe ga.
 
Groetjes,
Barry

16 opmerkingen:

 1. Ik vind het juist zo leuk dat je gewoon lekker bij je eigen stijl blijft. En dat hele donkere hoeft van mij ook niet Barry. Want heb er een muur mee gedaan, maar dat gaat weer veranderen in de toekomst, want ik word er vooral in de winter heel depressief van, vooral als er weinig licht binnen komt.

  Fijn weekend
  Lieve groet Lia

  en, je staat overal leuk op de foto, maar ja je bent ook een mooie verschijning.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf ben ik wel helemaal weg van de grote kruiken ik heb er hier een paar staan. En Hoffz blijft wel mijn favoriete merk. Maar het moet niet te zwaar worden vind ik. Het is juist zo leuk dat iederee zijn eigen smaak heeft. Een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal gelijk gewoon zelf doen wat je mooi vind!
  Ook ik en mijn maatje vinden het al gauw te donker.
  Voor onze huiskamer is het ook helemaal niets onze huiskamer is op het noorden die is van zichzelf al donker daarom laten we de muren licht.
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal goed toch ieder zijn ding.
  Ben zelf ook niet van het hele donkere, vind het wel leuk om te zien hoe anderen het hebben....
  En ik vind het ook juist zo leuk om ergens je eigen draai aan te geven.
  Mooie foto´s weer bij je post.
  Fijn weekend.
  Groetjes,
  Nelleke
  (http://nellekeshobbyhoekje.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk om te lezen. Ik vind de Hoffz-stijl ook prachtig en volg met plezier de blogs (ook over de bloggersdag), maar in mijn eigen huis ... met mate. Ach, zo maakt ieder zijn eigen stijl, met allemaal stukjes van andere stijlen. Dat maakt het ook zo leuk. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hetzelfde gevoel hoor, bepaalde dingen vind ik heel mooi maar niet alles in 1 stijl dus lekker combineren en je eigen stijl maken.
  Mooie foto's heb je gemaakt, het lijkt me een hele mooie winkel.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je moet ook dicht bij jezelf blijven vind ik. Ik vind het zo jammer dat veel mensen dit thuis imiteren en dan krijg je interieurs die allemaal op elkaar lijken, soms kijk ik in de bladen en dan zie ik niet meer of ik nou naar een woning of een showroom zit te kijken. De kunst is om de juiste mix te vinden, dan krijg je interieurs die echt eigenheid hebben.
  Esatto blijft een prachtige winkel, maar het is een winkel en geen woonhuis dat moet je in je achtehoofd houden.
  Ik vind het juist zo mooi om te zien dat jij zo heerlijk dicht bij jezelf blijft, jouw interieur is ook echt Barry en dat is toch het allerleukste!
  Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Barry,
  Ik vind het allemaal wel mooi, maar hier bij ons niets van Hoffz. Ik heb een beetje het gevoel dat het pas goed is als het van Hoffz is, de laatste tijd. Maar ik hou meer van die stukken bij elkaar zetten, zodat de sfeer helemaal die van mijzelf, of onszelf, is en te donker vind ik al helemaal niet leuk... Maar ik kan best genieten van al die interieurs waar het wel Hoffz is wat de klok slaat... maar dat komt ook omdat ik daar niet altijd naar hoef te kijken.. Ach, ik hou gewoon van veel verschillende dingen en dat kun je hier in huis eigenlijk best een beetje terugvinden...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens Barry, lekker je eigen stijl blijven volgen, hier zijn er best landelijke elementen, maar niet alles hoeft voor mij in dezelfde donkere en robuuste stijl.
  Ik geniet er wel van als ik het zie, maar ik ben altijd blij als ik in mijn eigen huis thuis kom.
  Bij jou is het altijd gezellig binnenkijken,.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Precies Barry, gewoon de sfeer in huis die je zelf het mooiste vindt zonder dat het op een showroom gaat lijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Barry
  Nou ik moet toegeven de bovenste foto die muur.......die mag er bij mij gelijk in hoor ;-) Ik hou persoonlijk wel van oud en vooral hout, robuust met her en der iets zachts/liefs zo af en toe er tussen.
  Hoffz is mooi/duur en overal verkrijgbaar dus heb ik alleen een tray van dat merk maar meer ook niet, ik verkoop wel een aantal items van dat merk maar dat is puur toeval.
  Ach en iedereen geeft toch wel ergens zijn/haar eigen draai aan het huislijk gebeuren toch.
  Geniet van alles om je heen Barry !!

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is het allerbelangrijkst dat je bij jezelf blijft en heerlijk inspiratie haalt uit dit soort winkels. En zoals gezegd het is een winkel.... Op dit moment is echt alleen Hoffz goed. Ik moet zeggen dat ik er daar dan al een stuk minder mee heb. Ik houd heel erg van aparte en unieke stukken, wat niet wil zeggen dat ik af en toe niet iets van Hoffz leuk vind. Top dat je lekker doet wat jij mooi vindt en dat bv je theedoosje dus echt anders was dan die van iedereen. Lekker jezelf blijven,

  liefs, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het inderdaad hier en daar al voorbij zien komen. wat gezellig om iedereen te ontmoeten en ook nog in een mooie omgeving en samen aan de knutsel. Bijzonder hoor dat je erbij was. Het is niet mijn sfeer en stijl maar ik vind het wel mooi om zo te zien op je plaatjes. Fijn weekend en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal met je eens Barry! Er zijn spullen van Hoffz die ik erg mooi vind maar voor mij veel te duur! Zolang je je maar omringt met dat wat jij leuk vind is het toch goed?
  Ik vind sommige blogs heerlijk om naar te kijken maar soms bekruipt me het gevoel dat ik naar hetzelfde huis kijk en dan is dat niet zo: dat kan toch nooit de bedoeling zijn?
  Dus.....het is leuk om ook eens iets anders te zien en daarom moet je gewoon je eigen gang gaan!

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker gewoon je eigen ding doen, waar jij je lekker bij voelt. Anders woon je in het huis van de buren, zeg ik maar. Ik zie soms ook niet meer aan de foto's bij welk blog ik ben, maar gelukkig houden sommige toch nog hun eigen touch en blijft het leuk en interessant om te kijken. Voor mij ook geen donkere muren. Ik hou nu eenmaal van licht om me heen, geeft me een goed humeur. En gewone, betaalbare spulletjes, liefst leuk opgeknapt, zodat je je eigen persoonlijke stijl erin terug herkent. Ik denk dat je dat ook het minst snel moe bent, omdat het zo bij je past. Een thuis moet je omarmen als een warme jas. Volgens mij heb jij ook zo'n jas...Heerlijk toch!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik vind het juist leuk dat je je eigen ding hebt! je hebt een sfeervol huisje. volgens mij stond ik naast je met de workshop!

  Liefs,
  mandy

  BeantwoordenVerwijderen