DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 4 juni 2012

knoopjes, kant en garenklosjes

Een aantal jaar geleden had toch niemand kunnen vermoeden dat knoopjes en garenklosjes helemaal 'hot' zouden worden als decoratie in huis. Ik in ieder geval niet. Ik hield altijd wel erg van oud kant, mooie knoopjes en dergelijke, maar om die nou in je huiskamer een ereplekje te geven.
Zo’n vijf jaar geleden ontdekte ik Jeanne d’Arc Living . Ik was er weg van en heb meteen het boek Franske Stemninger besteld bij de Oldstuffshop. Dat het boek in de Noorse taal geschreven was, hinderde me niet, de foto’s maken alles goed. Later bestelde ik ook nog het boek Jul, het kerstboek van Jeanne d’Arc. Ik krijg nooit genoeg van het kijken in deze boeken en de mooie JDLmagazines.
En daar kwam ik het eigenlijk voor het eerst  tegen. Mooi antiek kant, prachtige parelmoer knoopjes, antieke garenklosjes, gewoon in het zicht! Gestyled om iedere dag naar te kijken en van te houden. Toen was ik om. Al het moois wat eerst verborgen lag in kasten en dozen kwam te voorschijn.
Ik vond een heel zakje boutons de nacre op een vide grenier in de Lot et Garonne

Mijn mams houdt ook erg van oud spul en zij bewaart werkelijk alles. Ook kent zij nogal wat oudere dames die soms nog naaidoosjes hebben staan. ‘Och kind, vind je dat mooi? Neem maar mee hoor’. En schoonmama kwam laatst aanzetten met een plastic zakje vol klosjes. Ook van een oudere dame  die vroeger handwerkjuf was.

Ja, wie had dat kunnen denken.  Sommige mensen kunnen dit echt niet plaatsen. Zoonlief bijvoorbeeld, hij kan er met zijn verstand niet bij.
Maar  jullie begrijpen mij. Dat is nou het leuke van bloggen, dat je meiden van je
‘eigen soort’
tegenkomt.
Hartelijke groet,
B

11 opmerkingen:

 1. Ha, ha, kinderen begrijpen dit tic van ons niet, maar dat geeft niet. Hoeft ook niet, als wij onszelf maar begrijpen. De schoonmoeder van mijn zusje is dementerend en opgenomen in een tehuis. Ze zijn haar huis aan het leeghalen en je wil niet weten hoeveel naaispullen zij had. Honderden klosjes garen bijvoorbeeld. En je snapt.....de houten liggen nu bij mij. Kaartjes met hele mooie knoopjes erop, jep, die mocht ik ook hebben net als de kaartjes met maasgaren. Oud kant zat er ook nog tussen. Zo ontzettend leuk! Ze had ook kasten vol met lapjes, vuilniszakken vol hebben we weggegeven aan iemand die daar weer blij mee was. Zo hebben we allemaal onze tic-jes zullen we maar zeggen.

  Fijne avond,
  groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oo wat een moois! En zo veel heb je! Inderdaad, dat dat noges decoratiemateriaal zou worden hadden ze vroeger vast niet bedacht..
  Maar mooi is het!! Ben dr ook dol op!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap je helemaal hoor....dit mag gezien worden.....
  Je hebt al veel moois verzameld....om te koesteren....
  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he, ik begrijp je volkomen meid.
  Ik geniet daar ook zo van, schalen vol met allerlei witte knoopjes, kantjes op klosjes ik er gewoon niet genoeg van krijgen en steeds word de verzameling meer uitgebreid :)
  Fijne dag.
  Liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een post naar mijn hart ;) Ik heb genoten van al je prachtige foto's/spulletjes!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig leuk om te lezen dat sommige het niet snappen,maar dat er gelukkig zat mensen zijn die het dus wel doen!
  Daar ben ik er ook een van :)
  Hele leuke foto's van al dat moois!

  Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je reactie op mijn blog en ik heb inmiddels iets veranderd op mijn blog waardoor je mij nu wel kunt gaan volgen.
  Ben even benieuwd of dat nu wel lukt , wil je me dat laten weten?

  welterusten , moet ook nodig naar bed nu ...

  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Gea, maar het lukt nog steeds niet. Vreemd.....
   Ik heb geen flauw idee waar het aan kan liggen.

   Verwijderen
 8. Hoi,
  Het ziet er gezellig uit. Gelukkig snap ik je wel hoor. Ik heb zelf ook oude knoopjes, bandjes, klosjes en kantjes uit de naaidoos van mijn oma geërfd.
  Ik heb een echt "mannengezin" en die begrijpen het ook niet echt. Gelukkig ken ik inmiddels genoeg andere "slachtoffers" van dit virus.
  Groet, Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk hoor, al die spulletjes bij elkaar! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Hoi,

  Via Via ,kom ik op jou leuke blog terecht.
  Wat een mooie verzameling heb je al.
  Superleuke foto's hoor
  Ik ga je volgen !!!!

  Fijn Weekend

  Liefs Pieta

  BeantwoordenVerwijderen