DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


vrijdag 29 juni 2012

Stoelen

Ooit, misschien wel  zo’n 23 jaar geleden, bracht mijn man na de nachtdienst twee stoelen mee naar huis. Gevonden bij het grofvuil. Er stond een compleet bankstel aan de straat! De twee stoelen heeft hij direct ingeladen maar toen hij terugging voor de bank, was die al weg.
Helaas, maar de twee stoelen waren gelukkig wel voor ons!
 stoel na eerste opknapbeurt
  
We hebben ze helemaal opgeknapt. Houtwerk gebeitst, opnieuw gestoffeerd en nieuwe kussens laten maken want die zaten er niet bij. Het was toen het ‘geeltijdperk’. Weten jullie nog? Toen moest alles geel. Ik had de deuren in de woonkamer botergeel geschilderd, een wandje werd geel. In mijn kennissenkring namen mensen zelfs een gele keuken. 

Onze bank was bekleed met Laura Ashley-rozen in goudgeel  en de  gevonden stoelen wilde ik dus in een bijpassende tint. Ik nam stof van Laura Ashley in de kleur ‘gold’.  De meubels waren toen oud grenen. En O, wat vond ik het toen geweldig! Oud grenen en véél geel….....
Maar na verloop van tijd was ik toch wel helemaal klaar met geel. Te meer omdat mijn lievelingskleur eigenlijk blauw is, altijd al geweest.  Maar ja geel en blauw, mwoa…. Dus langzamerhand werden deuren weer wit, kwam er een andere bank. Grenen meubels verdwenen of  kregen een verflaag. En zo kon ik weer  blauw toevoegen . De stoelen bleven nog het langst. Ik wilde er geen afstand van doen maar het opknappen bleef ik voor me uitschuiven. Zoveel werk!

Vorig jaar moesten ze eraan geloven. De stof eraf en dat betekende duizenden nagels en nietjes eruit pulleken. Tot mijn schrik was de oorspronkelijk vulling van de stoelen bijna verteerd. Het viel in brokjes uit elkaar. Nog meer werk aan de winkel dus. Ik besloot dat er een vakman aan te pas moest komen.  Die vond ik toevallig in Waddinxveen tijdens een bezoek aan de braderie aldaar (omdat ik naar  de kraam van Kind van Holland wilde ).
Ik heb het houtwerk zelf een white-wash laag gegeven  met AbbondanzA krijtverf van http://www.decoratieveverftechnieken.nl/ (ze heeft ook een blog) en weer doorgeschuurd.
Meneer van der Bas uit Waddinxveen heeft de stoelen voorzien van nieuw binnenwerk en echt prachtig bekleed met stof in de kleur 'French blue'. Hij heeft het zo mooi en vakkundig gedaan, de stoelen zijn echt juweeltjes geworden en ze zitten heerlijk! Ik heb ze nu een jaar en ben er nog iedere dag blij mee.

Zie je trouwens de witte hortensia op het tafeltje staan? Ik was weer bij m'n 'hortensia-boertje'.
Deze zijn echt spierwit, dat zie je niet vaak. In een bos voor € 4,-- zitten vijf bollen. Die zijn zo groot, ik kon er twee vazen mee vullen!   

 Fijn weekend!

8 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige stoel. Toch vond ik hem , hoe hij eerst was ook niet lelijk hoor, maar hij is nu wel helemaal van deze tijd. Wat een heerlijke vondst heeft je man gedaan.
  Groetjes elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello,

  Geweldige stoelen ja soms vraag je jezelf af waarom mensen zoveel weg gooien!

  Fijn weekend,

  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een geweldige stoelen, en wat zien ze er nu mooi uit. Leuk verhaal om te lezen en hoe iemand dan zo blij kan zijn met de stoelen. Echt super mooi resultaat.

  Fijn weekend
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat zal de vorige eigenaar nu van zijn "oude" stoelen vinden. Wie weet is zijn/haar smaak ook veranderd en helemaal als de jouwe. Wat zal hij/zij dan balen als ze op jou blog kijken. Ze zitten vast heerlijk...
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kunnen die oude stoelen weer opknappen hè?? Hier in de buurt is een cursus "stoelen bekleden", lijkt me best gaaf om te doen. Groetjes ALie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top zeg dat ze ooit gered zijn...en zie nu eens wat een snoepjes......oh kan me voorstellen hoe blij je bent met deze geweldige stoelen.

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige vondst, waar je dus jaren later nog steeds veel plezier van hebt!

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen