DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


dinsdag 16 juli 2013

een klein beetje brocante

Op een heel kleine vide grenier in Cesset, Auvergne, met zo’n stuk of acht tafeltjes en kleedjes, kocht ik een paar brocante dingetjes.

Klein maar toch best leuk en lekker rommelig. Franse plattelandslui probeerden hun overtollige troep te verkopen. Ze reageerden bijna verbaasd toen ik nog echt wat wilde kopen ook. Volgens mij durfden ze niet te veel te vragen voor hun troep, één of twee euro, daar hield het wel mee op.


Ik nam een blauw aardewerken kannetje mee. Het glazuur is mooi dik, volgens mij is het een heel oud kannetje.Ik kreeg het groene erbij omdat het oor eraf was gebroken. Thuis heeft manlief het er weer netjes aangelijmd. Groen is niet mijn kleur maar toch vind ik dit best een leuk kannetje.

Nu met het mooie zonnige weer en zo vlak na mijn Franse vakantie wil ik opeens weer meer kleur. Dit blauw en groen lijkt op de kleuren van de luiken en deuren in de Zuid-Franse steden. Zo houd ik het gevoel nog even vast.

 
 
Ook zag ik een eiermandje staan. Ik heb er al meer maar voor € 2,--  laat ik dat niet staan. Laatst zag ik ze in Nederland voor € 17,50. Als die meneer dat had geweten, had hij vast meer gevraagd…Deze pot vind ik het mooist. Hij staat op het aanrecht met uien erin.
Het glazuur heeft een prachtige grijs-blauwe kleur.

Tot blogs weer!
Barry

 

7 opmerkingen:

 1. Leuke spullen! Mijn wens is ook om in frankrijk lekker op spullenjacht te gaan. Alleen denk ik dat ik dan wel met een vrachtwagen kan gaan :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk als je op zo'n leuke manier aan leuke dingen komt. Ik ben helemaal gek op kannetjes en kruikjes, dus deze vind ik ook heel mooi!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig, Barry! Je neemt inderdaad Frankrijk mee naar huis, heerlijk hoor. Vanmorgen heb ik (nog meer) lavendel gekocht en in onze tuin gepoot, bij ons de geur van Frankrijk!! Geniet ervan. Lieve-groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad mooie vondsten, ik vind het groene kannetje super. Ik hoop dat ik in augustus ook zoveel moois vind:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige spulletjes. Ik vind dat groene kannetje ook erg mooi. Ik krijg al echt zin in de vakantie naar Frankrijk!
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn de LEUKSTE souveniers!!!
  liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn nog eens leuke vakantie souvenirtjes!
  Je bent goed geslaagd.
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen