DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


zaterdag 27 juli 2013

UzèsFrankrijk heeft veel mooie plaatsen en steden. Ik ken er inmiddels al een heleboel. Sommige zijn zeer bekend en geliefd; Parijs, Nice, Avignon, Marseille, Saint Malo en noem maar op.
Maar kennen jullie het stadje Uzès? Iets minder bekend misschien, hoewel steeds meer mensen het ontdekken.
 
 
Dit middeleeuwse stadje is feitelijk een hertogdom, zelfs het eerste hertogdom van Frankrijk. Het ligt in het departement Gard, zo’n 25 km boven Nîmes en 37 km ten noordwesten van Avignon.
Het is niet zo groot, nog geen 9000 inwoners.


Ik was er ooit eerder geweest, jaren geleden toen de kinderen nog mee waren met vakantie. We gingen naar de markt in Uzès en toen is het begonnen, het was liefde op het eerste gezicht.
Met jonge kinderen en een temperatuur van rond de 30°C bleven we er niet al te lang. Maar ik wist toen al dat ik zeker zou terugkomen. Is ook gebeurd, in een latere vakantie.

En afgelopen vakantie zaten we heel dichtbij Uzès, maar 5 km. We konden dus zo vaak als we wilden ‘even’een drankje nemen op een terras, naar de markt, ’s avonds er gaan eten of gewoon wat rond slenteren door de smalle straatjes.

Uzès heeft mijn hart gestolen. Misschien vind ik Uzès zelfs wel de leukste stad van Frankrijk (op Parijs na). Het is werkelijk beeldschoon, ik ben verliefd.
Zo Provenciaals, zo karakteristiek en pittoresk.
 
 
Het Place aux Herbes is een schattig plein met een fontein in het midden, die omringd is door heel wat platanen. Rond het plein staan huizen met bogen met daaronder gezellige terrasjes.
 
 

Iedere zaterdag wordt op Place aux Herbes een markt gehouden. Die is beroemd, er wordt een keur aan regionale producten aangeboden.
Verder heeft Uzès veel leuke aparte winkeltjes, geen winkels van grote ketens en ook geen schreeuwerige toeristenwinkeltjes met flut-souvenirs  maar unieke stijlvolle zaakjes met brocante, mooie aparte kleding, galerietjes, winkels met prachtige sieraden of met verfijnde traditionele producten als jam, koekjes, zeepjes etc.
Volgende keer zal ik jullie daar iets meer van laten zien.
Heb een fijne zondag morgen,
Barry  

7 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Barry!
  Uit je verhaal en foto's is duidelijk te merken dat jullie zeer genoten hebben.
  Ben al weer benieuwd naar de volgende serie.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij het zien van je prachtige foto's en het lezen van je enthousiaste verhaal, kan ik mij helemaal voorstellen dat dit sfeervolle plaatsje je hart heeft gestolen!

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat laat je ons toch mooie foto's zien, ik zit te genieten hoor.

  fijne Zondag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet ook lekker mee. Het is inderdaad een prachtig plaatsje als ik die mooie foto's zo zie. Franser kan niet, toch?
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke Franse post. Nog een weekje en dan gaan we ook, we weten nog niet precies waarheen, dat ligt aan het weer. Bretagne/Normandie en evt Loire of de Provence en Zuid Frankrijk. Dus ik heb dit stadje opgeschreven want als we die kant op gaan lijkt het me erg leuk om te bezoeken! Zonnige groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk om te lezen dat je al verschillende gerechten uit het boek gemaakt hebt.
  Ik vind het leuk dat je er zo blij mee bent.

  Fijne Week,
  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, je maakt me enthousiast! En wat een mooie foto's. Een volgende keer misschien toch maar geen Parijs, maar dit mooie stadje. Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen