DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


maandag 18 augustus 2014

Krijtrotsen bij AultWéér foto’s van onze vakantie in Picardië. Zijn jullie het al zat?

Ik wil nog even terugkomen op mijn vorige post over de strandhuisjes. Sommigen vonden het er zo rustig uitzien en vroegen zich af of ik daar soms in m’n eentje was.

‘k Zal het uitleggen. Cayeux ligt aan zee. Als je aan komt rijden loopt de weg langs zee. Aan de ene kant heb je woonhuizen, hotels, restaurants, appartementen etc. Aan de andere kant zijn grote parkeerplaatsen, meteen daar begint het strand, je ziet vanaf de parkeerplaatsen de huisjes aan de achterkant. En inderdaad daar zie je niemand. Er zit wel een deur in de achterkant maar van de meeste huisjes is die dicht. Je kunt dus vanaf de parkeerplaats naar hartenlust foto’s maken, niemand loopt of zit aan de achterkant.
Om de zoveel huisjes is er een tussendoorgang naar het strand. Aan de voorkant, aan de strandkant, is een houten promenade, een soort van brede, lange vlonder. Daar kun je overheen wandelen of op zitten, geen last van de keien dus. Er staan ook bankjes.
Aan de voorkant van zo’n huisjes zit een deur en een raam. Voor het raam zit een luik, een soort van klep die omhoog kan en dan is het een luifel om onder te zitten. Volgens mij kun je niet overnachten in deze huisjes, ze zijn puur om een dagje strand door te brengen. Ik zag er bijvoorbeeld tuinstoelen en een tafel in staan en strandspullen. Ik denk dat je zo’n huisje kunt huren voor een dag of periode. Maar ik vermoed dat er ook huisjes privé eigendom zijn omdat sommige huisjes een afwijkende kleur hebben en een naam.
Voor de foto’s die ik aan de voorkant genomen heb, heb ik een rustig stukje gekozen. Ik houd er niet van om mensen ongevraagd op de foto te zetten en zeker om die foto’s  dan op mijn blog te plaatsen. Stel je voor, ik zou het ook niet leuk vinden om mezelf opeens terug te zien op een blog van een volslagen vreemde.
Maar nu Ault:
 
De plaatjes die ik hier laat zien zijn van de krijtrotsen bij Ault. Toch wel heel apart hoor, van die hoge witte muren die de zee tegenhouden. We hebben een stuk onderlangs gelopen en een stuk bovenlangs.

 
Bovenstaande  foto's zijn 'beneden' genomen
 
 
en deze vanaf  'boven'.
Van beide kanten is het indrukwekkend.
 
 

Je kunt er geen schelpen zoeken maar stenen des te meer in heel veel kleuren en vormen. Ik heb er best veel mee naar huis genomen.
En nu weet ik eigenlijk niet wat ik er mee moet ...
 
Tot blogs weer

de volgende keer foto’s van de overkant, van Engeland

Barry

11 opmerkingen:

 1. Nee hoor, nog lang niet zat. Dit ziet er ook weer prachtig uit, maar ik vind iedere kust wel wat hebben:) lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen wij een keer in Normandië waren lagen er allemaal stenen met gaten er in. Lagen die daar niet? Ik heb er toen een guirlande (haha) van gemaakt en die hangt nog steeds na al die jaren (nu bemost) in de tuin. Had mooi bij jou gepast hè.
  Prachtig die krijtrotsen en mooie foto's zijn het geworden.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, die krijtrotsen. Lijkt wel wat op Dover. Als je aan komt varen zie je ongeveer hetzelfde. Indrukwekkend he? XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dit er mooi uit, het lijkt mij een prachtige omgeving!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, wat weer prachtig. Daar worden we niet zat van, hoor! Leuk, stenen verzamelen. Mooi met z'n allen in een houten schaal (kaasmal) of zo.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien Barry. Ik denk niet dat ik dit ga zien, Ault is toch wat te ver bij ons vandaan. Vandaag zijn we naar Montreuil geweest, daar hebben we heerlijk geluncht en daarna even naar het strand van Le Touquet, daar is een heel breed zandstrand. Ik weet nog niet of ik krijtrotsen ga zien (ik wil nog zoveel) maar langs de Cote d'Opale zijn er ook krijtrotsen, echt mooi vind ik dat.
  Ik ben benieuwd naar de foto's van Engeland!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Barry,
  tijd niets van me laten horen, druk en in de troep....
  maar ik heb nu zo ontzettend !!!! zitten genieten van jou laatste posten!
  Wat een sfeer wat een mooie plekjes en wat heb je een heerlijke zomer gehad! Ik heb meegenoten en ga de adresjes noteren en wacht op meer....................liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Barry , ik heb met plezier je vakantieplaatjes bekeken , heel mooie streek zeg.
  Ik kom bij terecht via kathy en ga je onmiddellijk volgen .
  Als je wil kom ook eens kijken naar Garcya's place
  Groetjes christel en jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, dus aan de andere kant van de huisjes was het misschien wel druk.
  Jullie zijn op mooie plekken geweest. Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De zee en het strand verveeld nooit toch en al helemaal geen foto's van zo'n stoer stuk kust!

  BeantwoordenVerwijderen