DES GUIRLANDES


Het leven is een feest
Maar je moet zelf de slingers ophangen


vrijdag 29 juni 2012

Stoelen

Ooit, misschien wel  zo’n 23 jaar geleden, bracht mijn man na de nachtdienst twee stoelen mee naar huis. Gevonden bij het grofvuil. Er stond een compleet bankstel aan de straat! De twee stoelen heeft hij direct ingeladen maar toen hij terugging voor de bank, was die al weg.
Helaas, maar de twee stoelen waren gelukkig wel voor ons!
 stoel na eerste opknapbeurt
  
We hebben ze helemaal opgeknapt. Houtwerk gebeitst, opnieuw gestoffeerd en nieuwe kussens laten maken want die zaten er niet bij. Het was toen het ‘geeltijdperk’. Weten jullie nog? Toen moest alles geel. Ik had de deuren in de woonkamer botergeel geschilderd, een wandje werd geel. In mijn kennissenkring namen mensen zelfs een gele keuken. 

Onze bank was bekleed met Laura Ashley-rozen in goudgeel  en de  gevonden stoelen wilde ik dus in een bijpassende tint. Ik nam stof van Laura Ashley in de kleur ‘gold’.  De meubels waren toen oud grenen. En O, wat vond ik het toen geweldig! Oud grenen en véél geel….....
Maar na verloop van tijd was ik toch wel helemaal klaar met geel. Te meer omdat mijn lievelingskleur eigenlijk blauw is, altijd al geweest.  Maar ja geel en blauw, mwoa…. Dus langzamerhand werden deuren weer wit, kwam er een andere bank. Grenen meubels verdwenen of  kregen een verflaag. En zo kon ik weer  blauw toevoegen . De stoelen bleven nog het langst. Ik wilde er geen afstand van doen maar het opknappen bleef ik voor me uitschuiven. Zoveel werk!

Vorig jaar moesten ze eraan geloven. De stof eraf en dat betekende duizenden nagels en nietjes eruit pulleken. Tot mijn schrik was de oorspronkelijk vulling van de stoelen bijna verteerd. Het viel in brokjes uit elkaar. Nog meer werk aan de winkel dus. Ik besloot dat er een vakman aan te pas moest komen.  Die vond ik toevallig in Waddinxveen tijdens een bezoek aan de braderie aldaar (omdat ik naar  de kraam van Kind van Holland wilde ).
Ik heb het houtwerk zelf een white-wash laag gegeven  met AbbondanzA krijtverf van http://www.decoratieveverftechnieken.nl/ (ze heeft ook een blog) en weer doorgeschuurd.
Meneer van der Bas uit Waddinxveen heeft de stoelen voorzien van nieuw binnenwerk en echt prachtig bekleed met stof in de kleur 'French blue'. Hij heeft het zo mooi en vakkundig gedaan, de stoelen zijn echt juweeltjes geworden en ze zitten heerlijk! Ik heb ze nu een jaar en ben er nog iedere dag blij mee.

Zie je trouwens de witte hortensia op het tafeltje staan? Ik was weer bij m'n 'hortensia-boertje'.
Deze zijn echt spierwit, dat zie je niet vaak. In een bos voor € 4,-- zitten vijf bollen. Die zijn zo groot, ik kon er twee vazen mee vullen!   

 Fijn weekend!

vrijdag 22 juni 2012

Bloemetjes binnen (dan maar)

Je zou toch niet vermoeden dat het zomer is!
De regen slaat hier op de ruiten en de lucht is gitzwart.
In plaats van de bloemetjes buiten te zetten heb ik vanmorgen maar wat bloemetjes binnen gezet. Zo kunnen we er toch nog van genieten.

Deze roos kochten we  in Noordwijk op de ‘Markt onder de Linden’.  Dat is zo’n leuke tuinmarkt. Hij wordt jaarlijks rond half juni  gehouden.  Er staan dan vele kramen met allerlei tuinplanten maar ook brocante en je kunt er  op een terrasje heerlijk van koffie met gebak genieten onder het genot van live klassieke muziek. Onze traditie is ook een lekker broodje makreel te nemen voordat we weer naar huis gaan.
 
Dit weekend houden we het rustig. Na vele weekenden van alles te doen en te vieren, hebben we komend weekend niets, niemendal. Ook weleens lekker.
Misschien kunnen we morgen even in de tuin zitten. Ik hoop het maar. Wat verlang ik naar de zomer! Die zal toch wel een keer komen?
Hoe dan ook, Fijn weekend!

maandag 18 juni 2012

Keukenconsole

In de keuken heb ik een console oftewel plank. Zo’n plank is erg leuk om van alles gezellig op te zetten. Het is feitelijk een verzamelplek van allerhande brocante-vondsten.  Maar, na verloop van tijd, kijk je weer eens kritisch en denk je

 Wat een ZOOTJE!
Véél te vol en lekker stoffig ook allemaal. Dit moet ANDERS!

Dan moet de plank leeg en ga ik hem soppen en opnieuw inrichten.
Zo dit is beter
Nee, nóg iets eraf……. 
Ja, zo laat ik hem een poosje…...
En dan ben ik gerust een paar uur verder :-)
Fijne week!

woensdag 13 juni 2012

Eend

Een paar posten terug vertelde ik over wat rommelmarktaankopen. Daar zaten  twee houten eenden bij. Ik kocht ze omdat ik ze wel grappig vond en helemaal niet duur.Nu heb ik er eentje (zo’n eendje) met witte en taupe krijtverf geverfd. Zo met een emaillen nummertje om z’n nek is hij best decoratief geworden en past hij beter bij de rest.

eend vóór
 eend nà (minder glimmend is eigenlijk veel leuker)
  
Ook had ik wat lijstjes gekocht. Deze heb ik ook bewerkt. Gewoon met een beetje wit en een beetje taupe wat geveegd en gedept. Het zijn meteen heel andere lijstjes geworden.

Echt leuk om te zien wat een likje verf kan doen.

Als je wilt reageren…. ik heb mijn woordverificatie uitgezet dus je hoeft niet meer twee bijna onleesbare woorden over  te tikken. ’t Is maar dat je het weet.

Nu hoop ik stilletjes dat  meer dames gaan reageren op mijn berichtjes ;-)


Fijne avond toegewenst, wat de uitslag ook zal zijn….


Barry

zaterdag 9 juni 2012

Paper cones

Geïnspireerd door het blog Idemakeriet (klik) ben ik ook aan de slag gegaan met cones. Kleintjes weliswaar. Ik heb wat bladzijden uit een oude Engelse pocket gescheurd. Deze heb ik met verdunde verf ‘oud’ gemaakt. Toen het papier  droog was heb ik er kleine puntjes van gedraaid. In één van de twee staat een klein buisje met water met een roos uit de tuin. Ik vind het wel leuk zo……….toch?
En omdat ik  toch bezig was met papier scheuren, heb ik ook nog een restje op een label geplakt. Ik denk dat ik er ook nog een cijfer overheen ga sjabloneren.
Ook wat oranje op mijn blog. Inmiddels zitten we in de 87e minuut. Ik geloof niet dat Nederland dit nog gaat winnen. Jammer, dan moet het de andere twee wedstrijden maar gebeuren…


Fijne zondag,
wat het weer ook zal zijn.

maandag 4 juni 2012

knoopjes, kant en garenklosjes

Een aantal jaar geleden had toch niemand kunnen vermoeden dat knoopjes en garenklosjes helemaal 'hot' zouden worden als decoratie in huis. Ik in ieder geval niet. Ik hield altijd wel erg van oud kant, mooie knoopjes en dergelijke, maar om die nou in je huiskamer een ereplekje te geven.
Zo’n vijf jaar geleden ontdekte ik Jeanne d’Arc Living . Ik was er weg van en heb meteen het boek Franske Stemninger besteld bij de Oldstuffshop. Dat het boek in de Noorse taal geschreven was, hinderde me niet, de foto’s maken alles goed. Later bestelde ik ook nog het boek Jul, het kerstboek van Jeanne d’Arc. Ik krijg nooit genoeg van het kijken in deze boeken en de mooie JDLmagazines.
En daar kwam ik het eigenlijk voor het eerst  tegen. Mooi antiek kant, prachtige parelmoer knoopjes, antieke garenklosjes, gewoon in het zicht! Gestyled om iedere dag naar te kijken en van te houden. Toen was ik om. Al het moois wat eerst verborgen lag in kasten en dozen kwam te voorschijn.
Ik vond een heel zakje boutons de nacre op een vide grenier in de Lot et Garonne

Mijn mams houdt ook erg van oud spul en zij bewaart werkelijk alles. Ook kent zij nogal wat oudere dames die soms nog naaidoosjes hebben staan. ‘Och kind, vind je dat mooi? Neem maar mee hoor’. En schoonmama kwam laatst aanzetten met een plastic zakje vol klosjes. Ook van een oudere dame  die vroeger handwerkjuf was.

Ja, wie had dat kunnen denken.  Sommige mensen kunnen dit echt niet plaatsen. Zoonlief bijvoorbeeld, hij kan er met zijn verstand niet bij.
Maar  jullie begrijpen mij. Dat is nou het leuke van bloggen, dat je meiden van je
‘eigen soort’
tegenkomt.
Hartelijke groet,
B